Test: Waldorf Astoria Hotel, Berlin

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Når man hører «Waldorf Astoria» tenker man gjerne på det berømte hotellet i New York. Men visste du at Waldorf Astoria har blitt en kjede av 26 hoteller, med ytterligere 9 hoteller planlagt åpnet frem til 2019?

Waldorf Astoria kjeden er en del av Hilton Hotels og består utelukkende av 5 stjerners hoteller. Deres hotell i Berlin åpnet 3. januar 2013, etter en lengre byggeprosess som startet allerede i 2008. Hotellet har en meget sentral plassering, midt mellom Bahnhof Zoo og Gedächtniskirche/ Europacenter. Hotellet har 32 etasjer, er 118 meter høyt og inneholder 232 rom fordelt på 6 vanlige rom-kategorier og hele 10 suite-kategorier.

Jeg fikk muligheten til å teste ut dette hotellet i sommer da jeg fikk booket et rom på en sommerkampanje til «bare 161 euro» natta for billigste rom. Normalt starter romprisen på 240 euro. For suiter starter de på 330 euro for juiorsuite, mens vil du opp i tower suite må du ut med minst 680 euro per natt.

Jeg ankom hotellet en lørdag tidlig ettermiddag og ble ønsket velkommen i døren av opptil flere ansatte som åpnet taxi-døren for meg og tilbød seg å ta min bagasje. Deretter bar turen inn gjennom den meget høye døren før man kom inn i lobbyen.

IMG_6121

Lobbyen har noen sittegrupper hvor man kan få litt lett servering. Afternoon tea var i full gang under min ankomst. I resepsjonen ble man hyggelig mottatt og sjekket inn. I forlengelse av resepsjonen var disken til conciergene. Det var minst 3 av dem der, fullt opptatt, ved min ankomst. Jeg hadde sågar fått en personlig mail fra en av dem som ba meg si fra om det var noe han kunne gjøre for å gjøre mitt opphold bedre. En fin detalj, som man kanskje kan forvente på et luksushotell av et slikt merke?

Resepsjonen
Resepsjonen

Som gullmedlem i deres bonusprogram HHonors, ble jeg oppgradert til et hjørnerom i 10 etg med god utsikt over byen. Jeg fikk også en konvolutt med en drinkvoucher som jeg kunne bruke for et glass gratis drikke. Frokost var ikke inkludert, og som HHonor Gull var ikke gratis frokost en del av fordelene man oppnår på andre hoteller i Hilton kjeden.

Hotellet fremstår som nytt og elegant. Lobbyen fremstår i sort og hvitt og ellers mørke farger. Det er mye marmor og svart stein. Nøkkelkortet er også sort og det må brukes i heisen for å komme til ønsket etasje.

Rommet jeg fikk var et av de bedre jeg har bodd på. Flotte varme farger gjorde det innbydende og trivelig. Fra inngangsdøren var det en gang inn mot rommet med masser av skapplass. I skapet var der både skopussesett, paraplyer og laundry-bags. Ved døren var det også knapper hvor man kunne indikere om man ikke ville forstyrres eller om man ønsket å få rengjort rommet.

Gang mot inngangsdør til høyre, badet til venstre. Minibar med kaffemaskin i midten.
Gang mot inngangsdør til høyre, badet til venstre. Minibar i skapet og kaffemaskin på toppen.

Minibaren var nokså sparsommelig utstyrt til å være et 5 stjerners hotel. Dog var ikke prisene mye sparsommelige. 6 euro for en 0,2 liter Coca Cola nærmer seg landeveisrøveri. Eneste fordelen var at minibaren ikke hadde sensorer så man kunne sette inn sine egne ting.

IMG_6133
Minibaren. Skuffene til venstre inneholdt rødvin og noe snacks.
IMG_6135
Skuffen over minibaren hadde et lite utvalg i glass.

Rommet hadde en seng som var en skikkelig sovemaskin.

IMG_6124

Videre var det et elegant skrivebord med stoler på begge sider. Dette kunne også fint brukes som spisebord for to om man ville velge å innta et måltid fra hotellets rikholdige roomservice-meny.

IMG_6126

Flatskjerms-tv’en på veggen var av høy kvalitet med et fancy interaktivt system for kanaler og filmer. Apple-TV boks var der også og det fantes også et tastatur til tv’en. Alt pent plassert i en tynn hylle nedenfor. Skapet bak stolen til høyre inneholdt stikkontakter og lader for iTing.

Badet var et helt kapittel for seg selv. Det hadde 3 rom. Hovedrommet med badekar, vask osv. Deretter en walk-in dusj og et annet lite rom hvor toalettet var plassert. En fancy detalj var at det var en liten tv innebygd i speilet. Men kvaliteten var så som så. Kanskje bedre hvis det var mørkt på badet?

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Badet hadde nok av toalettartikler, og de var av merket Salvatore Ferragamo. Der var også badekåper og nok av gode, myke håndklær.

En annen fancy detalj var at persiennene i alle rommets vinduer var operert av en og samme kontroll. Utsikten var god, i to retninger.

IMG_6136 IMG_6137

Hotellet tilbyr «turn-down service». Det vil si at en fra housekeeping kommer og gjør sengen klar for natten, kjører ned persienner og legger ut tøfler ved siden av sengen.

Av andre fasiliteter, har hotellet en egen lounge for alle gjester av hotellet. Dette lignet egentlig på en executive lounge, men den hadde ingen buffet. Det var derimot mulighet til å bestille fra roomservice-menyen. Loungen var fin den, men ingen gjester der da jeg var innom.

IMG_6166

Det var også et lite arbeidsrom med en eplemaskin til fri avbenyttelse.

IMG_6172

Hotellet har en bar; Lang Bar. Men denne var stengt og heller flyttet ut terrassen i 6. etasje. Så for å få brukt opp min gratis drink-voucher, tok jeg turen ut og byttet den i et glass Moet & Chandon champagne som egentlig kostet hele 16 euro.

IMG_6180 IMG_6184

Et hyggelig sted, men dessverre var det 35 varmegrader den dagen jeg var der, så det var temmelig hett der ute. Utsikten rett over i en byggeplass var heller ikke optimalt.

Hotellet har to restauranter. En gourmetrestaurant i 2 etasje som er frontet av den kjente kjøkkensjefen Pierre Gagnaire, Les Solistes og Romantisches Cafe på bakkeplan med utsikt mot Europacenter som er åpen hele dagen for både lunsj og middag.

IMG_6195

I tillegg har hotellet et prisbelønnet Spa som også inkluderer svømmebasseng. Dette testet jeg ikke ut.

Det eneste problemet jeg opplevde under mitt opphold var at vannet på rommet kun var varmt. Selv om man satt på kaldt vann kom det bare varmt vann ut. Dette gjaldt både i vasken og i dusjen. Jeg gjorde både housekeeping og resepsjonen oppmerksom på dette på ettermiddagen, og det var skuffende å se at det ikke var utbedret da jeg kom tilbake på kvelden. Ikke en gang en beskjed om at de hadde prøvd. Så dusjen nesten morgen var en meget varm opplevelse. Pusse tennene i varmt vann er heller ikke å foretrekke. Så er det jo litt spesielt da, at det siste jeg gjør før jeg forlater rommet om morgenen er å skylde av hendene. Da kommer det et lite «host» ut av krana, og ut strømmer kaldt vann. Utrolig.

Jeg sjekket ut kl 9 neste morgen, og hoppet elegant over frokosten til hele 38 euro. (Gratis frokost for HHonors Gold gjelder ikke på Waldorf Astoria hoteller.) Jeg fortalte resepsjonisten om at problemet med vannet jeg ga han beskjed om dagen før ikke var blitt fikset, og at jeg synes det var beklagelig. Det var han også lei seg for, men det var også alt. Ingen form for kompensasjon ble tilbudt, men det skal nevnes at jeg heller ikke ba om det.

Jeg ble fulgt ut av en av dørmennene som ordnet taxi, åpnet og lukket døren og ønsket meg en god dag videre.

Alt i alt et godt 5 stjerners hotell hvor det er lite å utsette på noe. Men prisene på hotellets tjenester og servering er absolutt i drøyeste laget. Frokost, champagne og cola i minibar allerede nevnt, 40 euro å parkere, 25 euro for internett er i stiveste laget. Det er et deilig hotell å bo på, men man må ha tid til å nyte det. Skal man bare bruke hotellrommet for å sove på, bør man vurdere noe billigere om man ikke har en veldig tykk lommebok.

Hotellet sett fra utendørsbaren i 6 etg.
Hotellet sett fra utendørsbaren i 6 etg.

Oversikt

Fordeler

+ Nytt og moderne hotell
+ Fancy tekniske løsninger på rommet
+ Meget god seng
+ Stort rom og bad
+ Hyggelig og hjelpsom personale
+ Veldig sentral beliggenhet

Ulemper

+ At de ikke fikk fikset kaldtvannet
+ Høye priser på alt av tjenester og varer

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Et hotell det er enkelt å trives på. Spesielt hvis du har en fet bankkonto. Vanskelig å finne noe å klage på, bortsett fra prisen. Kommer du sent inn og skal ut tidlig, kan du like godt finne deg et billigere hotel, da man må ha tid til å nyte et slikt opphold ved å ta i bruk hotellets fasiliteter.

4.4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *