Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.
Undertegnede var nettopp på tur til Asia, til Thailand og Japan, og hadde tatt ut en American Express Companion Ticket i Business Class. Første del av turen gikk fra Oslo til Bangkok med Thai Airways rute TG955.
Lounge
Ettersom jeg har Eurobonus Gold, startet jeg turen med brunch på Gull-loungen på Gardermoen. Det var litt for tidlig på dagen for varmretter, men salatbaren hadde et godt utvalg av ingredienser for å kunne lage seg en god salat.
Ombord
Business class på Thai Airways’ Boeing 777 fra Oslo har 1-2-1-konfigurasjon. Det er perfekt om man reiser alene, eller har en medreisende. Jeg hadde valgt sete 15K, et sete vendt mot vinduet på høyre side av kabinen.
Før avgang ble det utdelt et amenity kit med de nødvendigste ting til turen, samt tøfler, sokker og pledd.
Det ble også servert champagne fra Piper-Heidsieck og nøtter.
Mat og drikke
Menyen besto av forrett, hovedrett, ost og dessert. Man kunne velge mellom fire hovedretter og to desserter, mens forretten var fast.
Forretten besto i en god blanding av kamskjell, reker, cherrytomater og saus.
Til hovedrett valgte jeg thaistyle og spiste biff med curry og fritert kylling med sur-søt saus.
Til dessert falt valget på bringebærkaken.
Rettene ble raskt konsumert akkompagnert av både rødt og hvitt fra vinkartet. Av rødt ble det servert en Chateau Tour Prignac fra 2016, en Albert Bichot Bourgogne Gamay 2016 og en Lavau Rasteau 2016. De to hvite var henholdsvis en Montagny Buisonnier 2015 og en Sancerre fra 2017.
Maten var i det store og hele godkjent, spesielt forretten og desserten. Det samme var vinen.
Før ankomst Bangkok ble det servert frokost bestående av rissuppe, omelett, fruktsalat, croissant og pain au chocolat.
Konklusjon
Servicen var bra. Alt i alt en fin og behagelig tur i flat-lie sete. Kunne hatt madrass for enda bedre komfort. Pluss for god mat og vin. Minus for litt dårlig utvalg av filmer og serier, i hvertfall på engelsk. Det er heller ikke Wifi på denne flytypen.
Foto: Morten Henriksen
Legg igjen en kommentar