Tips og triks: Hvordan overstyre hotellheisen

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Er du lei av heiser som stopper ved hver etasje når du skal sjekke ut fra hotellet og rekke et fly? Vi skal her gi deg et triks som lar deg ta kontroll over heisen. Med et par enkle tastetrykk kan du overstyre alle andre kommandoer og gjøre heisen til din egen private heis!

La oss starte med å si at du neppe vinner noen popularitetskonkurranse hvis dine medpassasjerer finner ut hva du driver med, så vi lar bruken av dette trikset være opp til den enkeltes mot og samvittighet.

Trikset er angivelig forbeholdt utrykningspersonell som må komme seg fort frem, men det er behørig omtalt mange steder på internett. Det finnes også mange vitnesbyrd på at det fungerer, selv om det tilsynelatende ikke er alle heistyper det virker på. Flere har også dokumentert suksess i form av videoer på YouTube.

Hvordan fungerer det?

Tenk deg at du er i 21. etasje på et hotell og skal ned til lobbyen. Heisen stopper i 19. og 16. etasje, og de som kommer på skal henholdsvis til svømmebassenget i 3. etasje og restauranten i 2. etasje. I tillegg stopper heisen i flere etasjer for å slippe folk inn. «Kunne ikke heisen bare gått direkte til lobbyen?» tenker du irritert. Joda, det kan den! Ihvertfall hvis heisen innehar følgende funksjon:

Før du velger etasje, trykk og hold inne «lukk døren»-knappen og deretter trykk og hold inne tallet på etasjen du skal til. Hold begge knappene inne til heisen begynner å røre på seg (noen hevder fem sekunder), og heisen vil ta deg direkte til den etasjen du har valgt uten å stoppe for andre passasjerer. Dette trikset nuller ut alle andre knappetrykk på utsiden og innsiden av heisen, og setter heisen i «ekspressmodus».

Foto: Shane Adams, Flickr
Foto: Shane Adams, Flickr

I det illustrerte eksempelet over har noen allerede trykket på 2. etasje. Du kan da overstyre dette og fraktes rett til 1. etasje ved å holde inne knappene merket med rødt.

Har du testet dette trikset? Vi hører gjerne fra deg i kommentarfeltet under.

Klikk på disse linkene for flere tips og triks:

Har du andre tips og triks? Fortell oss gjerne om disse i vårt forum.

 

Hovedbilde: Gideon Tsang, Creative Commons

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *