TIPS: Slik holder du reisekostnadene under kontroll reis på budsjett

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Sett vekk fra backpacker-livet med fulle hostell og buss fremfor fly, er det mange andre rimelige måter å reise på for deg som ønsker et mer normalt ferieopphold. Her er våre beste tips til hvordan du kan spare tusenlapper på fly, bo og aktiviteter.

Bestill egen reise på nett

En selvsagt ting å gjøre for noen – for andre ikke. Å bruke litt tid på å gjøre research og sammenligne priser på fly og hotell online kan spare deg tusenvis av kroner. Sammenlign prisene som kommer opp de ulike dagene, ofte er det mye å spare på å fly to dager før eller senere enn utgangspunktet. Let etter restplass-reiser eller bruk sammenligningssider for å sammenligne priser og flytider.

Vær smart når du bestiller flybillett

Det er mange tips og triks for å spare tusenvis av kroner på flybilletter. Her er våre topp 4:

1. Rabatterte billetter
Flere reisebyråer tilbyr student-, ungdoms- og grupperabatt, blant annet Kilroy.

2. Velg en nærliggende flyplass
Flyr du for eksempel til Fort Lauderdale istedenfor Miami International Airport kan du spare mye penger, til tross for at denne flyplassen ikke ligger langt unna Miami sentrum. Sjekk ut lignende muligheter dit du skal.

3. Bestill med to ulike selskap
Ofte kan du spare penger på å ikke bestille tur-retur med samme selskap, men heller bestille to enkeltbilletter med to ulike selskap. Et selskap kan for eksempel lokke med én vei for 199,-, men med høy returpris. Sjekk mulighetene for en billigere hjemreise med et annet selskap. Noen ganger kan det også være mye penger å spare på å fly hjem fra en annen by i nærheten av der du ferierer.

4. Reis utenfor høysesongen
Prisene kan dumpe med flere tusen kroner utenfor høysesongen på destinasjonen, samt utenom fellesferiene. Selv om dette ikke er regnet som den aller beste tiden å reise på, vil du få mange fordeler av dette. Spar penger på både hotell, fly og restaurant, unngå store turistmasser og opplev en mer autentisk stemning på destinasjonen hvor gatene er dominert av de lokale og ikke andre turister. Ved å reise i en mindre travel sesong kan du også forvente deg bedre service.

Hold budsjett – benytt deg av gratisaktiviteter

Det er masse man kan gjøre som koster lite eller ingenting, og som vil fylle feriedagene med mening. Her er våre 5 tips:

Festivaler
Sjekk ut når det er festivaler på spennende reisemål. Flere av dem er nasjonale folkefester som er åpne for alle.

Meetup
Møt nye mennesker som brenner for det samme som deg. Her finner du mange arrangementer som er gratis eller koster lite, slik som matkurs, skrivesamlinger, foto, trening, språk, film og kunst. Lær noe nytt og bli kjent med nye mennesker samtidig.

Bruk naturen
Utnytt de naturlige omgivelsene på reisemålet. Kos deg på stranden med en god bok, ta deg en hike opp fjellet eller ta med snorkel og dykkermaske og utforsk livet under vann. Dette er ting vi allerede forbinder med drømmeferien, og det er helt gratis!

Museum
Flere museumer har enkelte dager med fri inngang. Sjekk når dette er, og benytt muligheten. Louvre i Paris har for eksempel gratis inngang den første søndagen i måneden. Om ikke gratis, så er museumsbesøk en relativt billig aktivitet som kan lære deg mye om byen du besøker.

Free walking tour
I de fleste store byer i verden kan du finne “Free walking tour”, hvor guider tar deg med rundt på en introduksjon av byen kostnadsfritt. Det er ofte verdsatt med litt tips på slutten av turen, men dette er helt opp til deg selv.

Boligbytte

Husker du filmen The Holiday, hvor Cameron Diaz og Kate Winslet bor på hvert sitt kontinent og bytter hus med hverandre for 2 uker for å rømme fra kjærlighetssorgen? Kjærlighetssorg eller ei… Det kan du også gjøre! I Norge heter siden www.boligbytte.com. Siden lar deg søke opp destinasjoner verden over og finne mennesker som også ønsker å bytte hus for en avtalt periode. Helt gratis, og veldig spennende! Man kan også avtale bilbytte. Du kan se andres brukerprofiler, samt hvor og hvem de har husbyttet med før. Du velger selv når, hvor og hvem du ønsker å bytte boligen din med, så lenge den andre parten er enig. Reis hvor som helst, bytt med folk lik deg og bo lokalt. Boligbytte lister over 50.000 boligprofiler verden over.

CouchSurfing

Et annet alternativ til å bo gratis er via appen og nettsiden CouchSurfing, hvor verter verden over tilbyr en sofa eller seng å sove på. Dette er for dem som elsker å være sosial og møte nye folk, og det er som oftest forventet at du sosialiserer med verten og deler av deg selv, noe som er motivasjonen for de fleste verter. Vertene er ofte sosiale og eventyrlystne folk som liker å invitere verden inn i stua si når de selv ikke kan reise ut i verden, og dessuten viser de deg gjerne hvordan du lever livet i byen slik en lokal ville gjort. Husk å lese tilbakemeldingene vertene har fått før du bestiller!

AirBnb

Bo rimeligere enn på hotell, og med den lokale sjarmen av et privat hjem. Utleietjenesten AirBnB gir deg mulighet til å leie alt fra et rom, en leilighet, en hytte eller en husbåt fra privatpersoner i trygge rammer – enten du blir i tre dager eller en måned. Prisene varierer i tråd med sesongen, og jo lengre du blir boende, jo billigere blir prisen per døgn. På AirBnB gir også vertene og de besøkende hverandre vurderinger og tilbakemeldinger som alle andre kan se – derfor er det lurt å sjekke hva slags tilbakemeldinger ditt potensielle bosted har fått før du booker. Bo i en husbåt i Amsterdam, en urban og moderne leilighet i Brooklyn, en egen villa på Bali eller et trehus utenfor Siena, Italia. Med AirBnb finnes det ingen grenser!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *