Milliardær tjener 136 millioner Avios!

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Den kinesiske milliardæren Liu Yiqian Liu har tatt jakten på AMEX-poeng til et helt nytt nivå ved å kjøpe et maleri av Modigliani til den nette sum av 170 millioner US Dollar. Betalingen ble gjort med hans American Express Centurion-kort..

Liu fikk tilslaget på Amedeo Modiglianis maleri «Reclining Nude» ved en Christies-auksjon i november og brukte plastikkortet (unnskyld, titaniumkortet) til å betale med.

American Express Centurion kortet, som kun tilbys til spesielt inviterte, har ingen offisiell kredittgrense. Hvor mye du kan bruke kortet for, avhenger av ditt forhold til American Express, og forholdet mellom selskapet og Liu virker å være rimelig godt. Hvorvidt Christies var like fornøyde med at maleriet ble betalt med kredittkort, og de gebyrer det medfører, er vel kanskje heller mer tvilsomt.

Ved å betale for maleriet med sitt Amex-kort, opptjener Liu småpene 170.400.000 Amex-poeng. For å sette dette litt i perspektiv får man for 250 poeng den nette sum av 200 Avios bonuspoeng (benyttet av British Airways med flere) ved veksling. For hele kjøpssummen sitter altså Liu potensielt igjen med 136.320.000 Avios.

Om Liu bestemmer seg for å veksle hele summen mot Avios, vil han (forutenom å dømme seg selv til å kjempe for å finne ledige bonusseter resten av livet) ikke ha problemer å betale for de bonusreisene han finner.
avios1-568x350

For eksempel kan Liu fly First Class fra London til Tokyo (tur/retur) 568 ganger (240.000 Avios pr. tur), eller Business Class fra London til Roma (tur/retur) 4544 ganger (30.000 Avios pr. tur).

NB! Liu må betale skatter og avgifter på eksemplene ovenfor (£50 for en tur til Roma), men det er mulig han har råd til det.

(Artikkelen ble opprinnelig skrevet av Tom Summer på Insideflyer.co.uk)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *