The Westin Europa & Regina

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Mitt forhold til Venezia er komplisert. Jeg elsker Italia, men etter dusinvis Veneziabesøk klarer jeg liksom ikke helt å elske stedet. Ja, det er herlig å sitte på Piazza San Marco og drikke en Campari Soda mens man hører på underholdningen og koser seg i sola. Men når det er titusener av medturister på samme mission, blir det fort stressende. Når man i tillegg blir Shanghaiet 100 Euro for en 25 minutters vanntaxi fra flyplassen får jeg liksom ikke helt godfølelsen

Fruen elsker derimot Venezia og det var på tide med ett nytt besøk. Den beste strategien for meg er å legge sutringen hjemme og forbedre turen med en Fernet av og til.

Jeg bestilte Westin Regina & Europa, ett luksushotell som ligger noen få minutter fra Piazza San Marco. Jeg mottok en epost fra Conciergen på hotellet som lurte på om det var noe han kunne hjelpe med, jeg svarte at neida, vi har kontroll.

Vi ankom med bil fra Gardasjøen og etter vi endelig fant parkeringsplass, hoppet vi som vanlig om bord i Vaporettoen. Da vi passerte Rialto broen ble vi imidlertid kastet av. Den store Regattaen fant nemlig sted dagen vi ankom, så Vaporettoen dekket kun halvparten av Grand Canal. Merkelig at hotellet ikke gjorde gjestene oppmerksom på dette.

Så da var det bare å slepe med seg koffertene over ørten broer og jeg merket at det virkelig var på tide med en Fernet da vi endelig ankom hotellet.

Innsjekk var meget vennlig og damen kom med gode nyheter. Vi var blitt oppgradert til en suite som vanligvis kostet 1500 Euro per natt. Som mange sikker har erfart, er romstørrelsen på hoteller i Venezia av den mindre sorten, så litt god plass er herlig.

Vi tok turen mot baren for en kjapp drink ved kanalen, akkurat som jeg gjorde sist gang jeg bodde på hotellet. Jeg ble møtt av en dørvakt som krevde 50 Euro per person i inngangspenger til baren ute siden det var Regatta. Jeg er egentlig ikke så interessert i roende italienere, men ville gjerne ha en drink. Sorry mac, ingen andre barer på hotellet som kunne tilby noe å drikke.

En Fernet og ett glass vin til 135 Euro fristet ikke mye så vi bestemte oss for å sjekke ut suiten

Hotellet er gammelt, men nyoppusset og suiten var virkelig imponerende. En stor stue med spisebord og sittegruppe, samt 2 balkonger møtte oss. Og neste samme utsikten de skulle ha 100 Euro for nede i baren, hadde vi inkludert i prisen. .

DSC00314

DSC00315

DSC00316

DSC00318

Suiten hadde separat soverom og stort bad. To store Tver. Vanlige Westin amenities er liksom litt low end for en slik eiendom.

DSC00327

DSC00322

DSC00324

To store flasker gratis Aqua Panna og San Pellegrino sto også klar. De fyllte også opp med to nye flasker ved turn down service.

DSC00320

Suiten var mer enn godkjent.

Vi bestemte oss for å ta en bedre middag den kvelden og spurte Conciergen om råd. Han anbefalte en restaturant og vi tok det for god fisk.

Etter ett heavy overpriset og langt under middels måltid, ble vi ikke lite overrasket da vi oppdaget at paret på nabobordet også var sendt av Westin, helt klart ett kickbackopplegg på gang.

Vi trekte oss tilbake til hotellet og nøt en stille natt med god søvn.

Vi våknet tidlig og tok turen til restauranten for en god frokost. Hotellet er kjent for ett flott uteområde rett ved Grand Canal og vi koset oss virkelig med god mat og en flaske Champagne til frokost. Frokosten var inkludert

Utsikten er uslåelig

DSC00399

24 timer i Venezia var over. Westin Regina er ett flott hotell med herlige rom, men det finnes helt klart noen utfordringer på servicefronten.

Karakter: 7 av 10

Fordeler: Utmerket beliggenhet, nyoppusset, meget god frokost
Ulemper: Få rom med utsikt, serviceutfordringer.

[box style=’info’]Quickfacts:

Lokasjon: 3 minutter spasertur fra Piazza San Marco, 5 minutter spasertur fra nærmeste Vaporettostopp som er San Marco Vallaresso
Rompris: Fra 340 Euro
Bonuspoeng opptjent / program: 1724 SPG poeng, Platinum status
Hjemmeside: Westin Europa & Regina

[/box]

[box style=’note’] Del dine erfaringer med oss. Klikk her[/box]

Kommentar

 1. Finn Erik sier

  Hmmm her var det mye å ta tak i – må passe på så kommentarene ikke blir lengre enn rapporten. Du er absolutt inne på noe når du sier at ditt forhold til Venezia er komplisert – Venezia er jo en meget komplisert «dame» som det tar tid og evner å forføre og bli forført av. I utgangspunktet ignorerer Venezia deg totalt, du må ta føringen og det ikke lett å Mestre (pun absolutely intended).

  La oss starte før du møter damen (Venezia) – du er jo en fyr som er godt over middels interessert i biler – som du har opplevd er jo ikke Venezia akkurat en Bilby – det betyr ikke at den samme «passion» som du har for biler ikke finnes i Venezia – bare byttet ut med Båter ! Og her går du jo rett på trynet i vannet allerede på Marco Polo – du blir absolutt ikke Shanghaiet inn i Taxibåt – om du hadde forklart den stolte eieren av den Motoscafi at du anså den som en Taxibåt – vel da vil du møte det virkelige Italia (ta det fra en som er lykkelig gift med en fullblods Italienerinne) du ville befinne deg i det våte element i løpet av sekunder – bare for å se at bagasjen følger etter (Flyter Rimowaene ?)

  For en minimal sum får du mulighet til å oppleve en ekte håndbygget Motoscafi – Maghogny, Messing og utmerket skinn. Og utsikten – ikke akkurat jorder med kumøkk – foran deg ligger en de vakreste kvinner (Venezia) – som du opplever fra en Motoscafi – EUR er råbillig ! (mere vil følge i de neste 48 kommentarene!)

 2. Tommy Danielsen sier

  Heisann,

  Nå har jeg absolutt ikke samme forholdet til båter som jeg har til biler og jeg vet at noen av taxibåtsjåførene er veldig stolt av båtene sine. Beklager, klarer ikke å finne samme interessen og opplevelsen. For meg er det en overpriset taxitjeneste, intet mer.

  Dette er først og fremst en hotellrapport, men jeg synes virkelig at du skal ta en utfordring. Skriv en artikkel for oss om ditt Venezia !!

 3. Finn Erik sier

  Den utfordringen tar jeg (har noe andre greier på liggende på lur også) skal i møte med OverRedaktørElefnaten i morgen tidlig i Kantina på OSL – så det kommer nok noe fra Bainbridge i ukene fremover

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *