Krav om munnbind hos Air France og KLM

Krav om munnbind hos Air France og KLM

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Air France og KLM følger etter Lufthansa, og innfører krav om munnbind for å beskytte passasjerer og besetning mot COVID-19 fra og med neste uke.

Fra og med mandag 11. mai vil Air France og KLM Royal Dutch Airlines kreve at alle passasjerer bruker munnbind om bord og under ombordstigning. Det nye tiltaket kommer i tillegg til andre smittevernstiltak mot koronaviruset som allerede er innført, og vil i første omgang gjelde fram til 31. august.

Lettere å holde avstand

Alle besetningsmedlemmer i tillegg til flyplassansatte som har kontakt med passasjerene vil også bruke munnbind. I tillegg er områdende for innsjekking og ombordstigning bygget om for å ivareta avstand mellom passasjerene. Der det er praktisk mulig vil Air France og KLM forsøke å holde 1,5 meter avstand mellom passasjerene. I praksis betyr dette at man bruker eventuell ledig plass om bord på flygninger med lavt belegg til å holde avstand mellom passasjerene. For å redusere kontakt mellom besetning og passasjerer er også ombordservice redusert.

Grundig rengjøring

Alle flyene vil gjennomgå grundig rengjøring før avgang, med ekstra fokus på seter, bord, armlener og toaletter. Luften i kabinen sirkuleres så raskt som mulig gjennom spesielle filter som skal fjerne skadelige partikler og virus.

Foto: Air France / KLM

Kommentar

  1. MyH sier

    Endelig setter de fokus på renhold ombord. Det var så skitten selv på setene i Plus klasse. Når jeg fikk tildelt varm klut, brukte den å vaske rundt meg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *