Air France og British Airways innstiller flygninger til Teheran

Teheran

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Både Air France og British Airways har annonsert at de ikke lenger kommer til å fly til Irans hovedstad Teheran. Nyheten ble offentligjort av begge flyselskap forrige uke.

Grunnen til at disse flygningene innstilles er rett og slett fordi de ikke er lønnsomme lenger. KLM annonserte allerede i juli at de ville innstille sin rute til Teheran på grunn av sviktende lønnsomhet og dårlige utsikter til inntjening.

Siste flygning i September

British Airways opererer for øyeblikket ruten mellom London Heathrow og Imam Khomeini International Airport med en Boeing 777. Den siste flygningen før ruten legges ned finner sted 22. september 2018. Air France sin rute til Teheran har sin siste avgang 24. september 2018. Denne ruten har siden begynnelsen av året blitt betjent av Air France sitt datterselskap Joon. Ruten hadde opprinnelig tre ukentlige avganger, men dette er siden redusert til én avgang per uke.

British Airways Boeing 777
British Airways bruker i dag en Boeing 777 på sin rute til Teheran, som vil bli flyttet til andre ruter fra 22. september. Foto: Nick Morrish/British Airways

Ikke første gang

Det er ikke første gang Iran tas av programmet hos europeiske flyselskap. KLM la ned sin Teheran-rute i 2013 av rent politiske grunner, men relanserte ruten i 2016. Når de store flyselskapene igjen dropper Teheran er det rett og slett fordi rutene ikke er lønnsomme lenger. Mye av årsaken til passasjersvikten er nok sanksjonene mot Iran som ble gjeninført i mai i år.

Alternativer

Selv om tre europeiske flyselskaper nå legger ned rutetilbudet sitt er det fortsatt fullt mulig å komme seg til Iran fra Europa. Både Lufthansa, Austrian og Turkish opprettholder sine ruter til Teheran enn så lenge. Det samme gjør Emirates, Qatar og lavprisselskapet Pegasus.

Forsidefoto: Frank497 / Pixabay

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *