KLM dropper direkteflygninger til Teheran fra september

KLM Boeing 777-300ER

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Flyselskapet KLM har annonsert at de fra og med september dropper direkteruten mellom Amsterdam og Teheran i Iran. Dårlige resultater og utsikter til inntjening skal være årsaken til nedleggelsen av ruten.

Ruten som flys tre ganger ukentlig med en Boeing 777 ble relansert i 2016, etter å ha vært ute av KLMs ruteprogram i tre år. Ruten ble lagt ned i 2013 etter at verden innførte omfattende sanksjoner mot Iran. Da sanksjonene ble fjernet som et resultat av den såkalte atomavtalen ble ruten startet opp igjen, og man antok at dette ville føre til en økning i turismen i landet. I mai år besluttet imidlertid USA president Donald Trump å trekke landet fra atomavtalen og gjeninnførte sanksjonene mot Iran.

KLM Teheran
Ruten mellom Amsterdam og Teheran ble gjenopptatt i 2016 etter å ha vært ute av programmet siden 2013.

22. september er det igjen slutt for ruten til Teheran. Da tar siste fly av fra Amsterdam, med siste retur fra Teheran 23. september.

Alternativer

Passasjerer som allerede har booket billett til flygninger etter 22. september blir booket om til alternative ruter eller kompensert på annen måte.

Det er fortsatt mulig å komme seg til Iran fra Europa, med for eksempel Alitalia, British Airways, Lufthansa eller Iran Air. Flyselskapet JOON, som også eies av Air France, har også en direkterute mellom Paris og den iranske hovedstaden i vinterprogrammet sitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *