Snart mottar All Nippon Airways Japans første Airbus A380

All Nippon Airways Airbus A380

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det første Airbus A380-flyet som skal leveres til Japans største flyselskap, All Nippon Airways (ANA), rullet denne uken ut av Airbus sin lakkeringshall i Hamburg. ANA blir det første japanske flyselskapet som tar i bruk flytypen.

Det er vanskelig å ikke like dekoren All Nippon Airways har valgt for sitt første Airbus A380-fly. Flyet skal fly mellom Tokyo Narita og Honolulu på Hawaii. Det er derfor malt som en Grønn havskilpadde som er hjemhørende rundt øygruppen i Stillehavet.

ANA har totalt tre Airbus A380 i bestilling, en ordre de fikk med på kjøpet da de overtok det konkursrammede lavprisselskapet Skymark.

– Vi er stolte av å få vise fram verdens største passasjerfly og enda mer spent på opplevelsen den vil tilby våre reisende på ruten mellom Narita og Honolulu, sier Yutaka Ito, administrerende direktør i ANA. – Airbus A380 kommer til å bli et viktig tilskudd i flåten vår og vil frakte passasjerene våre til Hawaii med mer stil og komfort. Den skreddersydde lakkeringsjobben gir flyet et personlig preg som gjør flyturen enda mer minneverdig.

All Nippon Airways Airbus A380
Kilde: Airbus

Leveres i første kvartal 2019

Det nye flyet skal nå få kabininnredning før siste fase med testing på bakken og i lufta.

ANA har valgt å innrede de nye flyene med 520 seter fordelt på fire klasser. Øvre dekk vil 8 seter i First Class, 56 seter i Business Class og 73 seter i Premium Economy. Nedre dekk vil få 383 seter i økonomiklasse.

ANA Airbus A380 kabinkonfigurasjon
Kabinkonfigurasjon i ANAs Airbus A380. Kilde: All Nippon Airways

Det første flyet leveres til All Nippon Airways i mars neste år og skal være i normal trafikk fra 24. mai 2019.

Lakkeringsjobben skal være den mest omfattende Airbus noen gang har gjort på en Airbus A380. Flyprodusenten brukte 21 dager på lakkere 3 600 m2 overflate med 3 300 liter maling i 16 forskjellige fargenyanser.

Det er lenge siden vi har gjort en skikkelig test av All Nippon Airways. Mens vi venter på muligheten til å få prøve deres nye Airbus A380 kan du lese om vår forrige tur i ANA First Class her.

Forsidefoto: Airbus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *