Austrian Airlines utvider med seks Airbus A320

Austrian Airlines Airbus A320

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Austrian Airlines’ flåteforøkelse, som ble annonsert i januar i år, begynner nå å ta form. Flyselskapet har sikret seg seks Airbus A320-fly og det første skal leveres allerede i august.

Som en del av strategien for å øke og fornye flåten har Austrian Airlines, som er en del av Lufthansakonsernet og medlem av Star Alliance, sikret seg seks brukte Airbus A320-fly. Det første flyet skal leveres allerede i august og skal males i flyselskapets farger denne uken. Totalt ti nye jetfly skal Austrian Airlines 18 Dash 8-400 turboprop-fly innen 2021, og Austrian vil med dette øke Airbus-flåten fra 36 til 46 fly. Per 30. juni i år består selskapets flåte av totalt 86 fly.

– Disse seks Airbus A320-flyene bør også sees på et som signal til våre lavkostkonkurrenter. Vi skal forsvare vår markedsposisjon og sloss for kundene våre, Andreas Otto, CCO i Austrian Airlines.

Austrian Airlines Airbus A320

Fire fly fra Avianca Brasil, to fra Juneyao

Fire av flyene skal leases fra Aviation Capital og er tidligere brukt av Avianca Brasil. Til dels har disse flyene allerede gjennomgått nødvendig leveringssjekk. Det første A320-flyet skal leveres i midten av august, og de neste i slutten av august, september og oktober. Flyene skal settes i trafikk fra desember, når nødvendig tilpasninger er gjort. I tillegg skal Austrian Airlines kjøpe to fly fra CDB Aviation, som for øyeblikket er i bruk av flyselskapet Juneyao.

Utfasing av Dash 8

Austrian Airlines har så langt i år allerede tatt to av sine Dash 8-fly ut av trafikk. Ytterligere ett fly skal tas ut av flåten i løpet av året. Neste år skal selskapet kvitte seg med hele ni fly, før de siste seks forsvinner i 2021.

Austrian Airlines Dash 8-400
Austrian Airlines skal kvitte seg med alle sine Dash 8-400 innen utgangen av 2021.

Foto: Austrian Airlines

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *