SAS mottar sin første Airbus A321LR

SAS mottar sin første Airbus A321LR

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

SAS fikk i går levert sin første av totalt tre Airbus A321LR. Airbus A321LR er et smalbuksfly med lang rekkevidde, som kan åpne døren for nye langdistanseruter som tidligere ikke har vært lønnsomme.

SAS mottok i går sin første av totalt tre fly av typen Airbus A321LR, utstyrt med CFM Leap-1A motorer. Flyet har navnet Jarl Viking og registreringsnummer SE-DMO. Den korte leveringsflighten fra Hamburg Finkenwerder til København ble gjennomført med 10% miljøvennlig drivstoff.

Airbus A321LR

Flytypen er et spennende tilskudd til SAS sin flåte, fordi den åpner døren for langdistansedestinasjoner hvor det ikke finnes kundegrunnlag for de større A330- og A350-maskinene. Flyet har rekkevidde til nå flere viktige byer langs østkysten av USA og Canada, men Midtøsten og India er også innen rekkevidde. Det har tidligere blitt annonsert at dette første flyet skal brukes på Boston-ruten, som i dag flys med Airbus A330. Et mindre fly kan åpne for at ruten også kan holdes åpen i vintersesongen.

SAS sine Airbus A321LR vil få en kabininnredning som er ganske lik den vi finner i A330, A340 og A350, med 22 seter i business class, 12 seter i SAS Plus og 123 seter i SAS Go.

SAS vil i løpet av de nærmeste årene gå mot en flåte som består utelukkende av Airbus-maskiner. Med leveringen av  den første A321LR-maskinen vil SAS ha totalt 63 fly i A320-familien.

Hvilke nye ruter vil du helst se Airbus A321LR på? Diskuter saken i forumet vårt.

Foto: Airbus / SAS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *