Sikrer overlevelse: easyJet selger ni fly

Easyjet Airbus A320

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det britiske lavprisselskapet easyJet kjemper for å overleve og henter kapital ved å selge fly og lease dem tilbake igjen.

Det britiske flyselskapet easyJet solgte denne uken ni fly for til sammen 3,7 milliarder kroner. Selskapet trenger kapital for å kunne betale regningene sine og det er ikke mer enn to måneder siden flyselskapet gjennomførte en lignende transaksjon.

Koronakrisen henger fortsatt over flyselskapene og situasjonen har på mange måter blitt enda verre. Mange flyselskap i Europa hadde startet en forsiktig opptrapping av rutetilbudet da andre bølge av pandemien traff. Mange flyselskap overlever i dag på milliardlån, statlige tilskudd og store gjeldsposter til kundene sin for kansellerte reiser.

Easyjet Airbus A320

Sikrer likviditet ved å lease tilbake fly

easyJet har så langt funnet en annen måte å håndtere kapitalbehovet på. En stor andel av easyJets flåte består nemlig av egeneide fly som selskapet nå selger til leasingselskaper, for deretter å lease tilbake igjen. På den måten sikrer selskapet kapital til videre drift, uten å måtte redusere flåtestørrelsen.

Den siste transaksjonen på 305,7 millioner britiske pund, eller rundt 3,7 milliarder kroner, omfatter ni Airbus A320-fly. Mye tyder på at easyJet ikke er ferdig med å innhente kapital enda. Selskapet uttaler selv at fortløpende vurderer muligheter for å forbedre likviditeten og få omsatt aktiva.

EasyJet eier etter denne transaksjonen 152 fly av en flåte på totalt 345 fly.

Foto: easyJet

Basert på en artikkel av Peter Krogh Frausing for InsideFlyer.dk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *