Tyskland innfører strengere innreiserestriksjoner

Tyskland innfører strengere innreiserestriksjoner

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Tyskland vil nå innføre svært strenge innreiserestriksjoner fra land hvor de nye muterte virusvariantene er dominerende.

Du må holde tunga rett i munnen om du planlegger å reise i disse tider. Ikke bare er det innførte strengere restriksjoner her hjemme, men også andre land strammer grepet i et forsøk på å hemme spredningen av de nye virusmutasjonene. Nå strammer også Tyskland til og innfører nye restriksjoner for innreise fra land hvor de nye virusvariantene har høy utbredelse. Det omfatter i skrivende stund reisende fra Brasil, Irland, Sør-Afrika, Storbritannia, Nord-Irland, Portugal, Eswatini og Lesotho.

Innreises fra land med muterte virus

Lufthansa har opplyst at flyselskaper fram til 17. februar bare får ta med disse passasjerene fra landene som er omfattet av de nye restriksjonene:

  • Tyske statsborgere og passasjerer som kan dokumentere gyldig oppholdstillatelse i Tyskland.
  • Andre nasjonaliteter som ankommer med fly til flyplassens non-Schengen-område og skal reise videre til et land utenfor Schengen. Passasjerene kan ikke forlate flyplassens transittområde. Dette betyr sannsynligvis at reisende fra Portugal ikke kan reise med fly til Tyskland, selv om de skal videre til et land utenfor Schengen.
  • Alle passasjerer må fremvise en negativ koronatest som ikke kan være eldre enn 48 timer før ankomst til Tyskland. Testen kan være av typene PCR, antigen, RT-LAMP eller TMA. Man må også fylle ut skjemaet Digital Entry Registration.
  • Alle passasjerer som har Tyskland som sin endelige destinasjon må følge gjeldende regler for innreisekarantene.
  • Passasjerer som skal videre ut av Tyskland er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med restriksjoner i landet man reiser til.

Selv om vaksinasjon mot COVID-19 er i gang over hele verden, ser det dessverre ut som vi fortsatt må vente med å kunne reise som før. Det vil fortsatt ta lang tid før majoriteten av verdens befolkning er fullvaksinert, og de nye virusmutasjonene bidrar enn så lenge til enda mer komplisert situasjon.

De finner flere opplysninger om gjeldende innreiseregler i Tyskland på denne nettsiden.

Basert på en artikkel av Henry Jørgensen for vår søsterside InsideFlyer.dk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *