Avatar Airlines vil fly med en ren Boeing 747-flåte

Avatar Airlines Boeing 747

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I en bransje hvor pris stadig er det mest effektive virkemiddelet for å tiltrekke seg nye kunder, blir det stadig vanskeligere å skille seg ut. Avatar Airlines vil i tillegg til pris bruke Jumbojetens popularitet for å vinne kunder, men er det nok?

De siste årene har mer eller mindre veletablerte flyselskap gått under i et omfang vi aldri har opplevd maken til. Da er det beundringsverdig at nye aktører likevel har mot til å prøve seg. Avatar Airlines lover billettpriser fra $19 til $99 amerikanske dollar og gratis bagasje, setevalg og WiFi. Det mest oppsiktsvekkende er likevel at det nye flyselskapet mener de skal greie dette ved å bruke et av markedets minst kostnadseffektive fly, Queen of the Skies, Boeing 747.

Flyselskapet leter nå etter investorer og søkte denne uken om amerikansk driftstillatelse.

If you want to be a Millionaire, start with a billion dollars and launch a new airline.

– Sir Richard Branson, grunnlegger av Virgin Atlantic

Punkt-til-punkt med Jumbojet

Boeing 747, populært kalt «Jumbojet» er fortsatt en svært populær flytype blant passasjerene. Flytypen så dagens lys i 1969 og var egentlig en «stopgap»-løsning fra Boeing i påvente av en nært forestående revolusjon innen supersonisk luftfart. Denne revolusjonen kom imidlertid aldri og 50 år etter sin første flygning er flytypen fortsatt i bruk over hele verden. Blant flyselskapene er den imidlertid ikke spesielt populær og de fleste flyselskaper har faset ut flytypen eller planlegger å gjøre det i nær fremtid. Passasjerutgaven av Boeing 747 er ikke lenger i produksjon. Dette gjelder ikke bare Boeing 747, men også andre passasjerfly med fire motorer, som for eksempel Airbus A380.

Avatar Airlines cargo
Flyfrakt av store kolli er et av produktene Avatar Airlines håper å tjene penger på.

Avatar Airlines forretningsidé er å gjøre punkt-til-punkt-flygninger innenriks mellom de største markedene i USA med en flåte bestående kun av Boeing 747. Målet er å hente nok kapital til å kjøpe 14 brukte Boeing 747-maskiner, og øke flåten med 30 nye Boeing 747-8i i løpet av 3-5 år. Den veksten skal skje ved at selskapet børsnoteres og tilføres ytterligere kapital.

Innredes med 581 seter

I følge Avatar Airlines skal det være mulig å oppnå lønnsom drift ved installere hele 581 seter i sin Jumbojet. 539 av disse setene vil være i økonomiklasse, mens øvre dekk vil 42 seter i det selskapet kaller Office Class. Argumentet for å bruke Boeing 747 er at du trenger mindre drivstoff og mindre besetning enn å fly det samme antall passasjerer med mindre flytyper.

I en presentasjon for potensielle investorer viser selskapet hvordan de vil oppnå lønnsomhet ved en gjennomsnittlig kabinfaktor på 84% og netto billettpris på $64 dollar.

I tillegg skal selskapet tjene penger på flyfrakt, salg av ekstraprodukter og salg av reklameplass i kabinen og på flykroppen.

Bli medeier for $75 000

Har du tro på prosjektet kan du bli medeier i Avatar Airlines for den nette sum av 75 000 amerikanske dollar. Vi ønsker selvfølgelig at Avatar Airlines skal lykkes, men er likevel litt tilbakeholdne med å komme med en klar kjøpsanbefaling.

Foto: Avatar Airlines

Kommentar

  1. Andreas| sier

    Dette er ren svindel. Barry er en notorisk ‘con-man’ og dette har pågått i over 25 år. Google ‘Family Airlines’.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *