VIDEO: British Airways tar farvel med Boeing 747 Jumbojet

VIDEO: British Airways tar farvel med Boeing 747 Jumbojet

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

For en drøy måned siden kunne vi melde at British Airways hadde fløyet sin siste ordinære flygning med luftens dronning, Boeing 747. Denne helgen tok selskapet farvel med den første av sine siste Jumbojet-maskiner.

I sommer meldte British Airways at de med øyeblikkelig virkning ville fase ut hele den gjenværende Boeing 747-flåten. Utfasingen hadde vært planlagt lenge, men den pågående koronapandemien har fremskyndet prosessen. Kjempeflyet har lidd samme skjebne også hos andre flyselskaper, som KLM og Lufthansa. Denne helgen la den første av de siste Jumbojet-maskinene ut på sin aller siste tur, etter mer enn 25 år i tjeneste for flyselskapet.

– Alle som jobber i British Airways og veldig mange av våre kunder har gode minner fra våre reiser med den ikoniske jumbojeten, sier Al Bridger, Director of Flight Operations. – Som en pilot som var heldig nok til å få fly dette flyet, var de enorme dimensjonene uforglemmelige. Du så bokstavelig talt ned på andre fly. Den forandret luftfarten for alltid. Jeg vet jeg snakker for både kundene våre og luftfartsmiljøet at vi vil savne 747, til tross for at vi med rette beveger oss mot en mer bærekraftig luftfart.

Boeing 747 har vært en viktig del av British Airways’ flåte i nesten 50 år. På det meste har selskapet operert 57 fly av denne typen. Jumbojeten blir erstattet med mer miljøvennlige og drivstofføkonomiske fly, som Airbus A350 og Boeing 787 Dreamliner.

British Airways Boeing 747-400 G-CIVD

Foto og video: British Airways

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *