Bangkok By Bike, en opplevelse helt uten om det vanlige

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Å være turist i Bangkok kan for mange være en overveldende opplevelse. Bangkok er en by som er spredt over et meget stort område, det myldrer av mennesker og biler over alt. Dette kombinert med et språk som få fra Norge behersker gjør det vanskelig å finne fram til steder man kjenner til eller har hørt om og enda vanskeligere å finne små og lokale steder hvor du får en ekte titt på det lokale livet slik dette fortoner seg for lokalbefolkningen. Bangkok er som kjent en millionby og få kan forestille seg at det er mulig å sykle rundt på sightseeing midt i Bangkok, men det er faktisk mulig.

Er det virkelig mulig å sykle i dette mylderet?
Er det virkelig mulig å sykle i dette mylderet?

Dersom du er en person som ønsker en smak av Bangkok utenom det vanlige er en tur med Bangkok By Bike absolutt til å anbefale. Bangkok By Bike som blir drevet av Arne Wilhelmson, som navnet indikerer er han opprinnelig fra Sverige, han har bodd i Bangkok i over 10 år og har tilbudt sykkelturer via sitt firma her siden 2006. Kontoret, som er utgangspunktet for alle turene, ligger ca 400 meter fra kai nr. 12 Phra Pin Klao i Chao phraya river, noe som gjør det enkelt å komme seg fram til startsted for turene, selv med rutebåt på elven.

Utgangspunkt for turene
Utgangspunkt for turene

Sykkelturene tar deg bak fasadene i Bangkok og inn på små gangveier og broer langs med de utallige kanalene som finnes i Bangkok.

Vi sykler på smale gangveier ved kanalene
Vi sykler på smale gangveier ved kanalene

Her bor folk i små hus på peler og gjerne med prammen fortøyd til terrassen som fungerer som brygge. Thailand er kjent som smilets land og dette får du føle på kroppen underveis når du blir møtt av smil og hyggelige hilsnings rop.

Små hus ved kanalene
Små hus ved kanalene

Du får se at store deler av Bangkok faktisk er bygget i et sumpområde. I gamle dager var det kanalene som var hoved farts årene i byen og selv i 2013 bringes det post ut med long-tail-båt i noen områder. Områdene du sykler i endrer seg raskt og du får også en smak av tropisk jungel og du får oppleve stillhet kun brutt av lyden av kvitrende fugler.

En smak av tropisk jungel midt i Bangkok
En smak av tropisk jungel midt i Bangkok

På turene besøkes oftest et tempel hvor du får en lett innføring og forklaring omkring tempelets funksjon i den Thailanske troen. Det blir besøk på lokale markeder og gjerne en liten bu som selger forfriskninger.På helgeturen besøkes også et flytende marked, et ekte som sådan, her finner du normalt ikke andre turister enn deg selv. Lunsj blir inntatt på lokale restauranter, du får her muligheten til å smake ekte lokal mat. Legg merke til prisen på et måltid, 30 – 35 thb, noe som tilsvarer ca. 7 kroner.

Lunsj på lokal restaurant
Lunsj på lokal restaurant

Lokale omgivelser under lunsjen, det var her vi fikk se postmannen komme susende forbi med Long-tail-båt, magisk.

Utsikt fra lokal restaurant
Utsikt fra lokal restaurant

Som avslutning på sykkel turene lastes syklene i long-tail-båt og bruker dette som transportmiddel tilbake til utgangspunktet via de sjarmerende kanalene. Dermed får du også se Bangkok fra kanalene, noe som mange turister mener er en obligatorisk aktivitet når de besøker Bangkok.

Long-tail-båt på kanalene benyttes på returen
Long-tail-båt på kanalene benyttes på returen

Neste gang du er i Bangkok er det kanskje du som kan få oppleve Bangkok bak de fasadene som den vanlige turist får oppleve. Konklusjon: Bangkok by bike gir deg en ekte titt på dagliglivet bak Bangkoks fasader, du får se og oppleve templer, de utallige vannveiene, hvordan ulike samfunnsklasser bor og du får se og smake mat på lokale markeder, utrolig interessant.   [box style=’info’] Quickfacts:

Pris: 150 – 350 kroner

Lokasjon: 91/10 Soi 3, Somdetphrapinklao Rd, Bangkok, Thailand 10700

Hjemmeside: www.bangkokbybike.com  [/box]

[box style=’note’] Flere tips og spørsmål om Bangkok. Klikk her [/box]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *