Bekreftet: nå må du skatte av bonuspoeng fra jobbreiser

Skatteinnkrever

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Fram til nå har det vært den enkelte skatteyters ansvar å innrapportere fordeler av bonuspoeng opptjent på jobbreiser, noe svært få har gjort. Fra 1. januar flyttes ansvaret for innrapportering over på arbeidsgiver, noe Finansdepartementet bekrefter ovenfor nettstedet flysmart24.no.

Forslaget om skatt på bonuspoeng ble vedtatt av Stortinget i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett tidligere i år, og vil ramme medlemmer av bonusprogrammene til SAS, Norwegian og andre selskap med lignende ordninger.

– Blant mange arbeidsgivere har det vært usikkerhet om disse pliktene når ansatte får ytelser fra en tredjepart. De nye reglene avklarer at arbeidsgiver skal ha ansvaret for rapportering, forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift, også når ytelsene kommer via forretningsforbindelser, sier Petter Kvinge Tvedt (FrP) i Finansdepartementet til flysmart24.no.

Bør arbeidsgiver forby sine ansatte å samle bonuspoeng?

Det er svært sannsynlig at de nye reglene vil kreve mye administrasjon for arbeidsgivere. I NHO har man ennå ikke konkludert om hvilke råd organisasjonen vil gi til sine medlemsbedrifter om hvordan de bør innrette seg til ordningen. Spørsmålet har vært reist om bedriftene rett og slett bør forby sine ansatte å opptjene bonuspoeng på jobbreiser.

Les mer om saken hos flysmart24.no.

Hva synes du?

Mange av våre lesere må kunne sies å være over gjennomsnittet interessert i bonuspoeng og fordelsprogrammer, og diskusjonen er for lengst i gang blant våre lesere. Hvordan skal dette løses i praksis og hvordan skal poengene skal verdsettes?

Besøk gjerne forumet vårt og ta del i diskusjonen du også.

Foto: Alexas_Fotos / pixbay.com

Kommentar

  1. Reisende sier

    Hva med skattefordeler for all fritid/tid borte fra familien som vi reisende må offer? På tide å innføre det også da kanskje?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *