Boeing stenger fabrikkene i Seattle-området

Boeing stenger fabrikkene i Seattle-området på grunn av koronaviruset COVID-19

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Boeing har valgt å inntil videre stenge fabrikkene i Seattle-området i Washington. Fabrikkene stenger inntil videre i 14 dager, fra og med onsdag 25. mars.

Seattle er en av de amerikanske byene som ble tidligst og hardest rammet av koronaviruset COVID-19. Fram til midten av denne måneden var dette byen med flest påviste tilfeller av COVID-19, men er nå passert av New York. Situasjonen er likevel fortsatt prekær og nå varsler Boeing at de fra og med i morgen vil stenge sine to fabrikker i området.

– Dette er nødvendig for å beskytte våre ansatte og lokalsamfunnene der de jobber og bor, sier administrerende direktør i Boeing, Dave Calhoun. – Vi fortsetter å jobbe tett med helsemyndigheter, og har løpende kontakt med kunder, leverandører og andre interessenter som er berørt av nedstengningen.

Boeing Everett Delivery Center
Boeing Everett Delivery Center

Rammer hele produksjonen

Boeings to fabrikker i Everett nord for Seatlle og Renton sør for byen, sysselsetter totalt 50 000 mennesker. Everett-fabrikken produserer komponenter og monterer de største flyene, 787 og 777, 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Boeing 737 produseres på Renton-fabrikken, men på grunn av problemene med 737 MAX er det meste av ressursene allerede flyttet over til andre prosjekter.

Ansatte som kan jobbe hjemmefra vil få muligheten til det. De som ikke kan jobbe hjemmefra vil bli permittert med lønn i 14 dager.

Foto: Boeing

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *