British Airways varsler prisendring på bonusbilletter – sannsynligvis ikke gode nyheter

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

British Airways sendte tidligere denne uken ut varsel til kunder har kjøpt bonusbilletter hos OneWorld-partnere med Avios, om at prisen på fremtidige bonusbilletter kommer til å bli endret. Av erfaring har vi har vondt for å tro at det er snakk om gode nyheter.

Vi vet enda ikke hvor omfattende den kommende devalueringen fra British Airways vil være. I teorien kan det jo være snakk om en prisreduksjon også, men skal vi være ærlige har vi vondt for å tro at det er tilfelle. Det eneste vi vet helt sikkert er at det kommer endringer, og at disse endringene kommer 30. mai 2019.

I e-posten jeg mottok fra British Airways står det følgende:

As you’ve previously used your Avios to book reward flights with our global network of partner airlines, we wanted to let you know about some changes we’re making.

From 30 May 2019, we’ll be changing our Avios prices on reward flights with some of our partner airlines.

Don’t worry if you have an existing Avios booking with a partner airline. It’s still valid and you can make changes or cancel it if you need to*. Our new Avios prices will apply to any changes or new bookings you make after 30 May 2019.

Det er spesielt det siste avsnittet som gjør også sikre på at vi snakker om en devaluering:
«Don’t worry if you have an existing Avios booking with one of these airlines. It’s still valid and you can make changes or cancel it if you need to*. Our new Avios prices will apply to any changes or new bookings you make after 30 May 2019».

Siden British Airways poengterer at utstedte billetter fortsatt er gyldige og kan endres eller kanselleres etter 30. mai, gir dette en god indikasjon på at prisene vil stige.

Endringen vil omfatte følgende flyselskaper:

 • Alaska Airlines
 • Air Italy
 • American Airlines
 • Cathay Pacific
 • Finnair
 • Japan Airlines
 • LATAM
 • Malaysia Airlines
 • Qantas
 • Qatar Airways
 • S7
 • Sri Lankan and
 • Royal Jordanian Airlines

Hva bør jeg gjøre?

InsideFlyer anbefaler at du går gjennom dine konkrete reiseplaner fremover og ser om du finner en mulighet til å bruke dine Avios til noen av disse reisende. Å spare Avios til etter den forventede devalueringen vil gi tapt verdi i forhold til inntjening.

Det vil være en stor fordel å booke bonusbilletter i business class eller first class til dagens pris, ettersom disse i mange tilfeller er svært gode. Vi kan spesielt anbefale business class-billetter med Qatar Airways eller first class med Japan Airlines.

Vi er likevel glade for at British Airways gir sine kunder relativt god tid til å komme endringene i møte. Vi har dessverre sett mange eksempler på at slike endringer skjer uten forvarsel og på den måten påfører medlemmer høy poengsaldo store tap.

British Airways Avios prisendring

Prisen for oppgradering med American Airlines endres også

Det er ikke bare prisen for bonusbilletter som endres. I e-posten nevnes det også spesifikt at prisen for oppgraderinger med Avios vil endres fra 30. mai 2019. Videre får vi også vite at prisen på bonusbilletter og oppgraderinger med British Airways, Aer Lingus, Iberia og Vuelling ikke blir endret den 30. mai 2019.

Vi synes det er litt vanskelig å spekulere i hvordan disse endringene vil slå ut, og hvordan det vil påvirke dagens setup med peak-, off-peak- og partnerpriser. Her må vi rett og slett vente på en mer spesifikk kunngjøring fra British Airways.

Vårt råd er likevel at du booker bonusbilletter med en gang om det kan. Dersom det skulle vise seg å ikke være snakk om en større devaluering, kan du alltids avbestille billetten din å få tilbake penger og Avios.

Du kan lese hele kunngjøringen fra British Airways her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *