Carlton City Hotel, Singapore

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Carlton City i Singapore er et hotell av nyere dato som ligger i distriktet Tanjong Pagar rett syd for hjertet av China Town og noe vest for det sentrale Business-strøket. Avstanden fra Tanjong Pagar MRT stasjon er bare et lite steinkast, så beliggenheten er i så måte ganske så grei, men dersom shopping er ditt hovedformål, blir dette et stykke unna.

Carlton City, Singapore
Carlton City, Singapore

 

Jeg ankom hotellet sent på kvelden, ja nærmest midnatt var det blitt og jeg var ganske så utkjørt etter en lang og kronglete reise og eneste målet var å komme raskt til sengs.

Lobbyen har stor takhøyde og bærer preg av moderne arkitektur og like moderne utsmykninger. Concierge, lobby bar og en liten kaffe bar som også serverte enkle retter er plassert i området rundt resepsjonen.

Resepsjonsområde
Resepsjonsområde

 

Lobby bar
Lobby bar

 I resepsjonen leverte jeg bare pass og umiddelbart bekreftet resepsjonisten min booking som var gjort på nett hos hotels.com

Resepsjonsdisken
Resepsjonsdisken

Etter avtrykk av kredittkort og en liten signatur og jeg var klar for heisen opp i 21. etasje. Jeg hadde ønsket rom høyt oppe og slik ble det.

Rommet som var bestilt var et Executive rom, når disse bestilles via hotellets egne nettsider får du fri minibar og frie lokale samtaler på telefon, og jeg var veldig spent på om dette også gjaldt bestillinger utført via hotels.com og det gjorde det faktisk, utrolig bra siden prisen på hotels.com var en hel del rimeligere enn på hotellets hjemmeside.

Fra inngangsdøren
Fra inngangsdøren

Rommet fremstår som meget moderne men samtidig lunt og varmt innredet, rommet har meget god takhøyde, moderne tapet på vegger, livlig mønstrete teppe på gulv, store vinduer og mye glassflater i form av vinduer og speil.

King Size dobbeltseng som var flott oppredd og pyntet med detaljer i form av røde puter og et smalt brunt teppe med røde innslag på, lekkert. Sengen var fantastisk god å ligge i.
Nattbord og to flotte lamper montert på veggen. Leselys i form av spotter montert i taket.

Fantastisk seng
Fantastisk seng

Alt lys i rommet kunne betjenes fra sengen, styrepanel var montert på veggen ved begge nattbordene, noe som gjorde det litt kronglete å komme til det.

Panel for styring av lys
Panel for styring av lys

Godstolen var plassert borte ved vinduet, vindusposten var stor og bred belagt med hvit marmor. Stolen var grei å sitte i, men uten hodestøtte vanskelig å ta en kjapp blund uten å nikke på deg nakkesleng.

En god stol
En god stol

Moderne arbeidsbord i glass, her lå hotell info og to flasker med vann som fritt kunne konsumeres. Den tilhørende stolen med vipp var også behagelig å sitte i dersom du skulle få gjester på rommet. Det lå et tomt skrin på arbeidsbordet, hva det var tiltenkt fant jeg aldri ut av. På veggen over arbeidsbordet hang et skikkelig tøft rundt speil.

Arbeidsbord og flott speil på veggen
Arbeidsbord og flott speil på veggen

Rommet hadde 3 telefoner, en på badet, en på nattbordet og en på arbeidsbordet, sistnevnte så ut som den tilhørte et sentralbord, for der var så mye knapper og styr som jeg ikke har sett makan til på lenge.

Telefon
Telefon

På veggen hang en stor flatskjerms TV med et meget bra utvalg av kanaler. Under TV, en moderne skjenk med steinplate på toppen. Minibaren var montert inni her samt litt kafferemedier  og salte nøtter var plassert i skuffene.

Stor TV og skjenk
Stor TV og skjenk

Inne i skjenken var den heller magert fylte minibaren, og når jeg så denne forsto jeg hvorfor innholdet var gratis.

Minibar med noe magert innhold
Minibar med noe magert innhold

 

Tilbehør til minibar
Tilbehør til minibar

Rommet har stort vindu inn til badet. Badet har fliser av hvit marmor på både vegger og gulv, noe som var skikkelig lekkert. Her er separat inn fliset badekar samt separat dusj, sistnevnte er nedsenket 1 cm, inn glasset og selvsagt utstyrt med min favoritt – regndusj. Badekaret ble ikke benyttet under mitt besøk.

Separat dusj med regndusj
Separat dusj med regndusj

Liten nisje inne i dusjen for Shampo, balsam og eventuelle andre remedier du bringer med deg inn dit.

Nisje inne i dusjen
Nisje inne i dusjen

Servanten står på/i en plate av stein.

Servant og flott speil
Servant og flott speil

Veggen på gangen har tre felt med gedigne speil flater. Her er også et dobbelt skap hvor du finner et strykebord og skikkelig dampstrykejern, tøfler og morgenkåper.

Morgenkåper, strykejern mm
Morgenkåper, strykejern mm

En EL-safe sto også montert inne i skapet, og denne kunne låses ved bruk av kredittkort.

El. safe og skuffer
El. safe og skuffer

Mot et tillegg i prisen kan frokost spises i restauranten «Plate» i tredje etasje, jeg var hardt rammet av jetlag og rakk følgelig ikke noe frokost.

På dette planet lå også svømmebassenget sammen med et lite barnebasseng og et boblebad. Her var det mye bedre plass en det jeg fikk inntrykk av på hotellets nettsider. Bassengområdet er ikke betjent så det var selvbetjening av badehåndklær. Småretter og drikkevarer kan kjøpes fra restauranten «Plate» som ligger like inn forbi.
Solforholdene er gode i vintermånedene. Det er mye bakgrunns støy fra byggearbeider på nabo tomten samt fra den omkringliggende byen, så det er ikke en fredelig oase, det er litt synd.

Basseng, boblebad og barnebasseng
Basseng, boblebad og barnebasseng

Et lite men moderne treningsrom var lokalisert inn en dør fra bassenget, her måtte nøkkelordene benyttes.

Hotellet har også etablert en «Sky bar», kanskje som et tilsvar til mange andre skybarer som popper fram rund omkring.
Graffiti Sky Bar som ligger i 29 etasje har utsikt mot sør, den er liten, har «billige» og ubehagelige møbler men prisnivået er overkommelig. Club loungen er lokalisert i etasjen under.

Graffiti Sky Bar
Graffiti Sky Bar
Graffiti Sky Bar
Graffiti Sky Bar

Konklusjon: Carlton City er et nytt og moderne hotell beliggende 10 minutters spasertur fra det sentrale China Town. Hotellet er ypperlig til noen få overnattinger ifm en snarvisitt til Singapore, men dersom formålet er å være mye på hotellet for å feriere og slappe av, ville jeg nok valgt noe annet. Undergrunnsbanen – MRT er godt utbygget i Singapore og følgelig ligger nærmeste stasjon bare et godt steinkast unna, og på denne måten tar du deg enkelt rundt i byen. Rommene er veldig behagelige og jeg kan godt tenke meg å bo her igjen.

 

8av10

 

[box style=’info’]

Lokasjon: Tanjong Pagar-distriktet i Singapore

Rom type: Executive rom

Rompris: ca 1160,-

Hjemmeside: Carlton City, Singapore

Fordeler: Nytt og moderne hotell, gratis Wi-Fi

Ulemper: Usentralt i forhold til shopping, dårlig utvalg i minibaren.

[/box]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *