Coronaviruset: Lufthansa kutter i kort- og mellomdistanserutene

Coronaviruset: Lufthansa kutter i kort- og mellomdistanserutene

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Situasjonen rundt Coronaviruset har ført til at de fleste flyselskap har gjort kutt i langdistanserutene sine til Sentral- og Sørøst-Asia. Nå varsler Lufthansagruppen at COVID-19 vil få konsekvenser også for flytrafikken i Europa.

Som vi har skrevet om tidligere, forventer luftfartsbransjen et samlet tap på rundt $30 milliarder dollar på grunn av Coronaviruset. Dette forutsetter imidlertid at situasjonen ikke eskalerer utover det den har gjort til i dag. I tillegg kommer tap fra andre deler reiselivsnæringen. Fram til nå har flyselskapene først og fremst innstilt ruter til Kina og deler av Asia, men nå varsler Lufthansagruppen at de også vil kutte i europeiske kort- og mellomdistanseruter de neste ukene.

Lufthansa Airbus A319
Lufthanse vurderer å kutte kort- og mellomdistanseruter med opptil 25% de neste ukene. Foto: Dominic Wunderlich / Pixabay 

Vil møte de økonomiske konsekvensene

Det koster flyselskapene dyrt å ha tomme fly stående på bakken, men det er enda dyrere å ha de i lufta. I en pressemelding varsler Lufthansagruppen at de nå vil sette inn flere tiltak for å møte de økonomiske konsekvensene av Coronaviruset.

Det mest drastiske tiltaket som settes i verk er å kutte antallet kort- og mellomdistanseflygninger med opptil 25% de neste ukene. Hvor store kuttene faktisk blir vil avhenge av hvor fort viruset sprer seg og i hvilke områder. I tillegg økes antallet parkerte langdistansefly fra 13 til 23. Med så mange fly på bakken og færre passasjerer å håndtere, vil også behovet for arbeidskraft reduseres. Lufthansa vurderer derfor også å redusere arbeidstiden til ansatte i enkelte deler av driften.

Det er ingen tvil om at de økonomiske ringvirkningene av Coronaviruset vil være dramatiske for hele bransjen. Slik situasjonen er akkurat nå, er det imidlertid umulig å anslå hvor store konsekvensene til slutt vil bli.

Hvordan påvirker COVID-19 reisemønsteret ditt? Ta del i diskusjonen på forumet vårt.

Forsidefoto: TheAndrasBarta og MattTheWaffleCat fra Pixabay 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *