Crowne Plaza Festival City – Dubai

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I 1991 hadde Dubai en eneste bygning som ble regnet som «skyrise» eller skyskraper. I dag er tallet flere hundre. Landet har blitt et slags synonym med flotte hoteller, restauranter og severdigheter, gjerne på en overdådig måte. Jeg bodde to netter på Crowne Plaza Festival City da jeg besøkte byen i oktober 2013. Crowne Plaza er hoteller som tilhører InterContinental Hotels Group (IHG) og må regnes som «lillebror» til kjedens ypperste hoteller, InterContinental-hotellene. Standarden er likevel generelt svært høy og hotellet i Dubai er intet unntak.

Crowne-Plaza-Hotel
Hotellet ligger, som navnet antyder, i «bydelen» Festival City. Dette er et lite stykke fra selve sentrum, plassert ganske nært flyplassen. Crowne Plaza ligger vegg i vegg med InterContinental Dubai Festival City og like ved er også InterContinental Residence Suites Dubai, så her kan man velge og vrake i hoteller innen IHG-gruppen. Hotellet ligger helt inntil elven Dubai Creek, men har dessverre ikke egen strand.

Crowne Plaza (venstre) og InterContinental Festival City (høyre).
Crowne Plaza (venstre) og InterContinental Festival City (høyre).

Jeg ankom hotellet ganske sent på kvelden og ble tatt i mot på en god og profesjonell måte i resepsjonen. Som medlem i IHG sitt bonusprogram (IHG Rewards) fikk jeg utlevert en gratis voucher for drikke i hotellets restaurant. En hyggelig gest som senere samme kveld ga meg en gratis Stella Artois øl til middagen. Noe av det viktigste for meg, uansett hotell, er internett / WiFi. Det var derfor gledelig at dette var gratis og at det fungerte utmerket under hele oppholdet. Et stort pluss for meg som benytter internett mye både til jobb og privat.

Jeg hadde fått booket et Deluxe-rom med «twin beds» av arbeidsgiver. Rommet fremstod som stort og moderne. Flott utsikt gjennom panoramavinduer ut mot elven og rett mot Burj Kalifa (verdens høyeste bygning) og sentrum av Dubai.

IMG_1531

I tillegg til to twin beds hadde rommet blant annet skrivebord, romslig bad, en liten sittegruppe med to stoler og bord og et godt utvalg i minibaren. Det var i tillegg te/kaffe og vannkoker tilgjengelig, samt diverse snacks. Vannflasker var også satt frem og disse var gratis. Rommet hadde en egen arbeidskrok med skrivebord, samt flatskjerm TV på veggen. Utvalget av filmer etc fikk jeg dog ikke tid til å teste denne gangen.

Skrivebord etc.
Skrivebord etc.
"Åpen løsning" mot badet
«Åpen løsning» mot badet

Badet på rommet var moderne og innbydende. Det var badekar med kombinert dusj. Badet var avdelt fra resten av rommet med en glassvegg/vindu. Her kunne man elektronisk styre persienner fra badet for å avgjøre hvor privat man ønsket seansen for eventuelle andre gjester på rommet. Dette åpnet jo i tillegg for at man kunne ta et bad samtidig som man kunne nyte utsikten mot downtown Dubai (for de som ønsker slikt). Det var i tillegg et greit utvalg med amenities og i tillegg mulighet for å ringe og bestille (gratis) toalettsaker man måtte ha glemt. Rommet hadde også badekåper, slik seg hør og bør når man ønsker å føle litt på luksusfølelsen etter en lang dag! Siden temperaturene i Dubai kan bli vel høye for en nordmann er aircondition viktig. Rommet hadde en moderne variant med elektronisk styring som fungerte utmerket!

Utsikt
Utsikt
Minibar
Minibar

Første kvelden fikk jeg anledning til å nyte en middag i hotellets restaurant. Denne ligger i 5. etasje og dermed i tilknytning til utearealet som er bygget opp mot elven (se bilde lengre opp). Temperaturen var nydelig, så man kunne nyte maten utendørs. Utendørs er det i tillegg muligheter for å sole seg og basseng på dagtid. Mat og service i restauranten var meget bra og forsterket det allerede positive inntrykket av hotellet. Prisene var absolutt akseptable, sett fra norsk standard (350 NOK for liten forrett, hovedrett, dessert og to enheter drikke).

Snacks
Snacks

IMG_1541

IMG_1542

Hotellet har de fleste fasiliteter som man kan ønske seg, enten man reiser privat eller i jobb og det er gode muligheter for konferanser/møter og lignende. Hotellet hadde i tillegg et greit treningsrom, samt kart over løpetraseer for de som ønsker å holde formen ved like under oppholdet.

IMG_1547 IMG_1557 IMG_1558

Frokost ble servert i samme restaurant som middagen dagen før. Frokosten hadde et godt utvalg og man fikk selvsagt mulighet til å få laget seg omelett/egg med mer. Generelt veldig bra frokost, men kanskje ikke på høyde med de aller aller beste. Likevel et godt utvalg av det meste! Servicen her, som på resten av hotellet, var også upåklagelig, med unntak av teen jeg bestilte og aldri så noe til.

Konklusjon:
Crowne Plaza er et flott hotell som gir deg god valuta for pengene. Det er andre hoteller i Dubai som har enda finere fasiliteter (strand etc), men ser man pris opp mot produkt anbefales dette hotellet varmt!

Quickfacts
Lokasjon: Festival City, Dubai
Rompris: Fra ca. 1350,- pr. natt
Bonuspoeng opptjent / program: 6695 / IHG Rewards
Hjemmesidewww.ihg.com

Kommentarer eller spørsmål kan du poste i forumet. Klikk her

Oversikt

Fordeler

Topp moderne
Flotte rom
Flotte fasiliteter

Ulemper

Ikke egen strand
Litt langt til sentrum

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Crowne Plaza er et flott hotell som gir deg god valuta for pengene. Det er andre hoteller i Dubai som har enda finere fasiliteter (strand etc), men ser man pris opp mot produkt anbefales dette hotellet varmt!

4.5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *