DOH: Endelig drift på «people mover» i Qatar

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hamad International Airport (HIA): Endelig er den  etterlengtede «people mover» i drift. Ved midnatt vil den begynne å plukke opp passasjerer har en talsmann ved flyplassen Hamad International Airport fortalt i følge nettstedet Doha News.

Den 500m lange toglinjen har vært stengt for passasjerer siden flyplassen åpnet i 2014. Men toget er observert i regelmessig drift allikevel (uten reisende) i mer enn et år, formodentlig for testformål.

Hamad International Airport sa i en offisiell uttalelse at mono-rail systemet først er tatt i bruk etter at en bevilling (Driftssikkerhets sertifikat) fra Samferdselsdepartementet ble utstedt.

csm_media_9027582_02_b5ce3e48f1-586x412
People Mover – Illustrasjon Doppelmayer

Toglinjen har to stasjoner og vil være tilgjengelig for avgang, ankomst og transfer passasjerer ved HIA.

Togene vil kjøre fra en stasjon nær Urs Fischer lampe /  Golden Bear (den gigantiske gul bamsen) til avganger i  D og E pirene, og vil redusere transfer tiden gjennom terminalen.

Forsinket åpning

Hver tur mellom de to stasjonene tar 90 sekunder, og stoppene er estimert til ca. 44 sekunder på hver stasjon. Estimert gangtid for samme distansen er ca. 9 minutter.

 

Ifølge det østerrikske selskapet Doppelmayr, som har bygget systemet, kan de to togene kjøre med en fart på 45 km / t. Det kabelgående systemet er designet for å være helt stille . (Doppelmayr er i Norge mest kjent for alpin heiser).

Vognene har et glasstak for en at passasjerene skal kunne føle pulsen fra flyplassen. Ifølge Doppelmayr skulle systemet ha vært i drift fra våren 2015. HIA nekter å kommentere saken.

Kilde: Doha News

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *