Drømmen om de fem stjernene- Cathay Pacific

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Vi fortsetter artikkelserien vår, hvor vi presenterer selskaper med fem stjerner hos Skytrax. Turen er nå kommet til Hong Kong-baserte Cathay Pacific. Et selskap som alltid leverer det man forventer, pluss litt til.

Cathay Pacific A 350

Cathay Pacific opererer i dag en flåte, utelukkende, bestående av widebody-fly. Det vil si fly med to midtganger. For mange reisende er dette i seg selv et stort pluss, da det tross alt er mer behagelig å sette seg ned i en kabin som føles stor og romslig.  Flåten består av Airbus 330 og 350 samt Boeing 777.
Men en slik flåte i seg selv gjør ikke et selskap til fem-stjerners. Det er mer som ligger bak.

Opplevelsen ombord

For Cathay Pacific er det flere ting som utmerker seg. Selskapet får veldig gode skussmål for hvordan setene ombor i flyene er utformet. Dette gjelder i alle klasser. Tilbakemelding fra passasjerer er at setekomforten er noe av det beste på markedet.

Business Class Boeing 777

Vel plassert i et av de ettertraktede setene, vi man oppleve service som går utenpå mye av det man ellers får rundt om i verden. Smilende cabinansatte gjør sitt ytterste for at passasjerene skal finne seg godt tilrette. SItter du i et av setene i første klasse vil du får servert champagne, Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2006, edle dråper som virkelig gir de følelsen av eksklusivitet. Det er bare å byte.
Underholdningssystemet, CX Studio Inflight Entertainment, er verdt å fremheve. Et rikt utvalg av filmer, alt fra helt nye til gode gamle klassikere. Når man i tillegg har tilgang på et hav av tv-show, dokumentarer, nyheter og spill vil man aldri gå tom for ting å gjøre. Selv på en flight over 13 timer. Alt kan selvfølgelig styres individuelt, slik at man selv velger når man vil se hva, og også kan pause filmen om man vil strekke litt på bena.

På bakken

Lougene i Hong Kong, og da spesielt The Pier og The Wing ligger langt fremme når det kommer til kvalitet.
I FirstClass-delen i The Wing er det en egen champagnebar, hvor du kan nyte bobler i lange baner. Du kan også bokke en egen liten suite, hvor du får tilgang til badekar, seng og en enkel plass til å gjøre unna eventuelle arbeidrelaterte gjøremål. Det er selvfølgelig tilgang på badekåper og tøfler i disse suitene.
Ved ett trykk på en knapp, kan man her også bestille stryking av skjorter.

Hvordan kan man oppleve dette?

Cathay er medlem av OneWorld alliansen. Dette betyr at du kan bruke opptjente miles fra andre selskaper i alliansen for å fly Cathay. Selskapet flyr direkte til Hong Kong, fra flere storbyer i Europa. Fra mai neste år vil de operere en sommerrute fra København, fire ganger i uken.
Ruten vil flys med Airbus 350, med tre klasser ombord. Økonomi, Premium økonomi og business.
Abolutt verdt å prøve, om du vil oppleve femstjerners service.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *