Alaska Airlines likevel ikke til oneworld i 2020

Alaska Airlines blir en del av Oneworld

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det har lenge vært kjent at Alaska Airlines skulle tas opp som medlem i oneworld-alliansen. I sommer ble tidspunktet for medlemskapet fremskyndet til 2020, men dette ser nå likevel ikke ut til å gå som planlagt.

Alaska Airlines har kunngjort at de likevel ikke forventer å bli fullverdig oneworld-medlem i 2020. Planene om medlemskap ble kjent allerede i februar i år og selskapet har allerede inngått et utvidet samarbeid med alliansemedlem American Airlines. I sommer ble det kjent at partene ønsket å fullbyrde medlemskapet allerede i år, men av ukjente årsaker skal planene nå være utsatt.

Alaska Airlines og American Airlines skal igjen samarbeide
Forholdet mellom Alaska Airlines og American Airlines har vært kjølig de siste årene, men nå skal de to selskapene igjen samarbeide.

Alaska Airlines blir oneworld-medlem i 2021

Alaska Airlines ble offisielt invitert som medlem av alliansen i juli i år. Selskapet har allerede et omfattende samarbeid med flere oneworld-medlemmer, som American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Qantas, Finnair og Japan Airlines. Det var derfor ønskelig å fullføre prosessen så raskt som mulig.

Spesielt American Airlines har blitt en viktig samarbeidspartner for Alaska, etter at forholdet mellom de to selskapene hadde vært ganske kjølig over flere år. American Airlines har blant annet bygget ut sitt interkontinentale nettverk fra Alaskas hjemmebase i Seattle med ruter til London, Bangalore og Shanghai.

Slik det ser ut nå, vil Alaska Airlines bli medlem av oneworld-alliansen i løpet av første kvartal 2021.

Alaska Airlines Mileage Plan

Alaska Airlines Mileage Plan

Dersom du lurer på hvor relevant et flyselskap som nesten utelukkende operer på USAs vestkyst er for deg, er svaret Alaska Airlines’ bonusprogram Mileage Plan.

Alaska Airlines Mileage Plan partnere

Alaska Airlines Mileage Plan er et svært allsidig bonusprogram med mulighet for opptjening i flere flyselskaper på tvers av de tradisjonelle alliansene. Programmet har også gjort seg bemerket for å tilby svært gode betingelser på enkelte bonusreiser. Det er imidlertid fortsatt usikkert om programmet vil være like lukrativt når oneworld-medlemskapet er på plass, og om muligheten for å ta ut bonusreiser i selskaper utenfor oneworld fortsatt vil være der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *