Alaska Airlines og oneworld fremskynder medlemskap

Alaska Airlines Boeing 737 over San Francisco

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Da det tidligere i år ble kjent at Alaska Airlines ville bli en del av oneworld-alliansen var planen at medlemskapet skulle tre i kraft i løpet av 2021. Nå ligger det an til at flyselskapet kan bli fullverdig medlem allerede i år.

Styret i oneworld har nå formelt akeptert Alaska Airlines medlemskap i alliansen og begge parter jobber nå for å få alle delene av medlemskapet på plass så raskt som mulig. Hvis alt går som planlagt vil Alaska Airlines være fullverdig medlem av oneworld før året er over.

– Vi er glade for å få bli medlem av oneworld, bransjens beste allianse, og er beæret over å motta denne invitasjonen. Denne milepælen vil gi våre reisende flere forbindelser og bedre tjenester, sier Brad Tilden, styreleder og administrerende direktør i Alaska Airlines. Oneworld vil åpne for et enormt internasjonalt nettverk for forretningsreisende og fritidsreisende når de er klare til å begynne å fly utenlands igjen. I tillegg vil internasjonale reisende få enda flere destinasjoner å velge i fra vårt nettverk.

Alaska Airlines og American Airlines skal igjen samarbeide
Forholdet til American Airlines har vært kjølig de siste årene, men nå skal de to selskapene samarbeide igjen.

Alaska Airlines planer om oneworld-medlemskap ble kjent allerede i februar i år, sammen med planene om et utvidet strategisk samarbeid med American Airlines. Man så da får seg at medlemskapet formelt kunne tre i kraft i løpet av sommeren 2021, men det ser ut til at man har greid å fremskynde prosessen med minst et halvt år. Dermed kan Alaska Airlines bli alliansen andre nye medlem i år, etter at Royal Air Maroc ble tatt opp som medlem i april.

Mer enn bare Alaska

Alaska Airlines blir oneworld-alliansens 14. medlem. Selskapet tilfører alliansen 34 nye destinasjoner i Nord-Amerika. Samtidig vil Alaska Airlines’ kunder få tilgang til internasjonale forbindelser med flyselskaper som Japan Airlines, Qantas, Cathay Pacific og British Airways.

Alaska Airlines rutekart
Alaska Airlines rutekart

For den som ikke kjenner Alaska Airlines kan navnet kanskje gi assosiasjoner til et lite regionalflyselskap. Slik er det imidlertid ikke. Flyselskapet har sitt hjemmemarked på den amerikanske vestkysten, med baser i Anchorage, Los Angeles, Portland, San Francisco og Seattle. Herfra betjener selskapet mer enn 116 destinasjoner i Canada, USA og Mexico. Sammen med sine regionale datterselskaper, Horizon Air og SkyWest Airlines, operer selskapet en flåte på mer enn 300 fly av typen Airbus A320, Boeing 737, Embraer 175 og Bombardier Q400.

Alaska Airlines Boeing 737 på SOF

Som oneworld-medlem betyr det også at medlemmer av Alaska Airlines Mileage Plan vil kunne opptjene poeng og få tilgang til fordeler hos alliansen øvrige selskaper. Mileage Plan er et spennende bonusprogram med mange fordeler. Vi håper oneworld-medlemskapet bidrar til at programmet i fremtiden vil utvikle seg til å bli enda bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *