Sosial distansering med BAGTAG elektroniske bagasjelapper

Sosial distansering med BAGTAG elektroniske bagasjelapper

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Har du tenkt over alle kontaktpunktene du har i løpet av en flyreise? De fleste flyplasser tilbyr i dag mange former for selvbetjening, men både den pågående COVID-19-pandemien og fremtidig retningslinjer kommer til å tvinge fram ytterligere tiltak for kontaktløse flyreiser. Så, hva kan man gjøre for å redusere fysisk kontakt på flyplassen ytterligere?

Denne artikkelen er publisert i samarbeid med BAGTAG.

Ny teknologi bringer med seg nye, spennende muligheter. Blant annet kan du hos flere flyselskaper nå sjekke inn bagasje ved hjelp av elektroniske bagasjemerker som BAGTAG. Dette er spesielt aktuelt på grunn av koronaviruset, men vil garantert bli en del av hverdagen også etter pandemien.

Sosial distansering vil bli viktig når man reiser med fly, også i tiden etter pandemien

Den nye normalen

Ingen vet hvordan fremtiden vil ut etter pandemien, men det er på det rene at både dagliglivet og reiselivet vil se annerledes ut. Et begrep som ofte brukes om tiden etter korona er «den nye normalen». Vi er allerede i ferd med å bli vant til tiltak som sosial distansering, munnbind og håndhygiene, men hvordan vil den nye normalen i luftfarten bli? Ingen vet dette helt sikkert, men vi kan forutse noen viktige elementer:

  • Unngå køer og folkemengder. Det kan blant annet gjøres ved å i større grad forberede turen hjemme.
  • Unngå direkte kontakt med andre mennesker og utstyr, som for eksempel innsjekkingsautomater.
  • Utføre helsekontroll på flyplassen, for eksempel når man ankommer flyplassen, ved ombordstigning eller avstigning.

Det er vanskelig å si hvordan framtiden vil se ut, men flytrafikken er en viktig del av den globale økonomien. Internasjonale flyreiser er viktig for både handel og turisme. Spesielt for luftfarten er det ekstra viktig å gjøre det trygt og reise, med sosial distansering som utgangpunkt.

Coronaviruset COVID-19

Bakterier og virus

Det er mye vi kan gjøre for å gjøre det tryggere å reise med fly. Fysiske boardingkort kan være en smittekilde og mange flyselskaper har for lengst tatt i bruk elektroniske boardingkort på mobilen. Innsjekkingsautomatene brukes også av tusenvis av mennesker hver dag. Her er det også fysisk kontakt som kan overføre bakterier og virus.

Bagasjelapper av papir er også et problem. Du må enten bruke innsjekkingsautomat eller risikerer å måtte stå i kø ved en bemannet innsjekkingsskranke. Mange mennesker som venter sammen gir økt smittefare, for eksempel fra COVID-19. Dette problemet kan delvis løses med elektroniske bagasjelapper.

Elektroniske bagasjelapper fra BAGTAG

Elektroniske bagasjelapper?

Bransjen jobber i disse dager med flere nyvinninger, som for eksempel elektroniske bagasjelapper. Disse finnes allerede integrert i noen kofferter fra Rimowa. BAGTAG er et av selskapene som er med på å utvikle denne teknologien. BAGTAG vil fungere med flere store flyselskaper, som KLM, Lufthansa, SWISS, Austrian og China Southern. Selskapet har bidratt til å erstatte den papirbaserte bagasjelappen med en elektronisk variant som kan settes på en hvilken som helst bagasje.

BAGTAG kan enkelt festes på bagasjen før du drar hjemmefra. Når du sjekker inn elektronisk velger du at du vil bruke egen bagasjelapp og du laster enkelt inn nødvendig informasjon på den elektroniske bagasjelappen. Når du så kommer på flyplassen, kan du gå direkte til bag drop.

Slik bruker du BAGTAG elektroniske bagasjelapper

Sannsynligvis vil se mange nye løsninger for tryggere reiseliv i tiden framover. Noen av disse løsningene kan være midlertidige, mens andre kan være med å endre måten vi reiser på for alltid. Det som er helt sikkert er at det vil komme endringer, spesielt med tanke på sosial distansering.

Den elektroniske bagasjelappen BAGTAG vil være en del av denne utviklingen. Den vil bidra til å unngå køer og overflatekontakt, og kan tas i bruk umiddelbart av alle flyplasser, så lenge flyselskapet støtter teknologien. I nær framtid vil både KLM, Lufthansa, SWISS, Austrian og China Southern støtte denne tjenesten.

Elektroniske bagasjelapper fra BAGTAG vil blant annet støttes av KLM, Lufthansa, SWISS, Austrian og China Southern

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *