Emirates bestiller 30 Boeing 787 Dreamliner

Emirates Boeing 787-9 Dreamliner

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Emirates satser tungt på å øke og fornye flåten om dagen. Tidligere denne uken offentliggjorde selskapet en bestilling på 50 Airbus A350-fly og nå bekrefter selskapet også en ordre på 30 Boeing 787 «Dreamliner».

Emirates inngikk i 2017 en intensjonsavtale om levering av 40 Boeing 787-10, den største Dreamliner-modellen, som senere ble kansellert. Nå har flyselskapet i stedet valgt å konvertere deler av sin 777x-bestilling og gå for 30 den noe mindre 787-9. Avtalen har en verdi i henhold til listepris på 8,8 milliarder amerikanske dollar. Bestillingen er supplement til den gjenværende ordren på 126 Boeing 777X.

– Jeg er glad for å kunngjøre denne bestillingen på 30 Boeing Dreamlinere. Det er en viktig investering og supplement til våre fremtidige flåte- og nettverksbehov, og gir oss fleksibilitet til å betjene nye destinasjoner når vi utvider vårt globale rutenettverk, sier administrerende direktør i Emirates, Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Stanley Deal i Boeing og Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum i Emirates.

Utfyller flåtemiksen

Emirates flyr i dag utelukkende med noen av verdens største passasjerfly. Flyselskapet er verdens største operatør av både Boeing 777 og Airbus A380. En Boeing 787-9 i en typisk to-klasse-konfigurasjon har en kapasitet på 297 passasjerer. Siden Emirates sannsynligvis vil innrede flyene med en premium økonomiklasse, og kanskje til og med første klasse, vil nok antall seter i Emirates sine fly bli noe lavere.

– 787 vil utfylle flåtemiksen vår ved å utvide vår operasjonelle fleksibilitet med tanke på kapasitet, rekkevidde og mulighet til å øke kapasiteten og utvide til nye destinasjoner. Vi er også glade for å bekrefte vår forpliktelse til Boeing 777x-programmet og ser fram til å ta i bruk de nye flyene.

På tross av noen tekniske utfordringer har 787 totalt sett vært en suksess for Boeing. Flyprodusenten har i dag over 1 400 fly av denne typen i bestilling fra mer enn 80 kunder verden over.

Foto: Emirates

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *