Emirates gjenopptar enkelte flyruter denne uken

Emirates Boeing 777-300ER

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

For knapt to uker siden innstilte Emirates nesten all trafikk på ubestemt tid. Nå vil selskapet gjenoppta fem ruter til Europa fra Dubai.

Den 25. mars i år innstilte Emirates midlertid nesten all passasjervirksomhet etter at myndighetene la ned forbud mot både innreise og transitt i landet. Fra og med i dag vil imidlertid selskapet gjenoppta begrenset trafikk på fem ruter til Europa. London Heathrow (LHR) vil få fire ukentlige avganger, men Brussel (BRU), Frankfurt (FRA), Paris (CDG) og Zürich (ZRH) vil ha tre ukentlige avganger.

Flygningene vil kun transportere passasjerer ut av landet bare hvis den reisende oppfyller kravene for innreise i destinasjonslandet. Flygningene vil i tillegg brukes til frakt av varer på både til og fra destinasjonslandet.

– Disse første flygningene vil være begrenset til passasjerer som tilfredsstiller kravene til innreise i destinasjonslandet, for å hjelpe reisende med å komme seg til hjemlandet og familien sin, sier administrerende direktør i Emirates Group, Ahmed bin Saeed Al Maktoum. – Vi vil gjerne takke myndighetene i de Forente Arabiske Emirater og våre samarbeidspartnere for deres støtte til å gjennomføre disse flygningene.

Emirates Boeing 777-300ER
Emirates Boeing 777-300ER. Foto: Emirates

Flygningene skal gjennomføres med selskapets Boeing 777-300ER og vil kun tilby økonomiklasse og busines class. Billetter kan kjøpes på vanlig måte gjennom emirates.com, men selskapet oppfordrer alle reisende til å gjøre seg kjent med innreiserestriksjoner i ankomstlandet.

Redusert kabinbemanning og dobbelt opp med piloter

Siden disse flygningene vil ha langt færre passasjerer enn normalt har Emirates valgt å redusere bemanningen på disse rutene.

Rutene til Europa vil ha utreise og hjemreise samme dag, noe som gir lange dager for besetningen. Det vil imidlertid være dobbelt opp med cockpitbesetning for å ivareta bestemmelsene om hviletid for pilotene. Flyene som brukes på disse rutene har også en First Class-kabin, men denne vil kun være tilgjengelig for besetningen.

Emirates vil ha et besetningsmedlem som normalt har ansvar for dusjfasilitetene på Airbus A380 til å kontinuerlig rengjøre toalettene gjennom hele flyturen.

Alle besetningsmedlemmer vil måtte avlegge COVID-19-test etter retur til Dubai. Besetningsmedlemmene vil kun ha mulighet til å fly igjen etter at negativt prøvesvar er bekreftet.

Emirates Boeing 777-300ER har normalt en besetning på 14, men vil nå ha en besetning på 4 – 10 avhengig av antall passasjerer om bord.

Redusert ombordservice

Av hensyn til helse og sikkerhet for passasjerer og ansatte gjøres det også endringer på ombordservicen. Aviser og magasiner vil ikke være tilgjengelig om bord. Det vil fortsatt bli servert mat og drikke, men innpakningen er endret for å redusere smittefaren. Lounge og sjåførservice vil ikke være tilgjengelig.

Alle fly vil gjennom fullstendig rengjøring og desinfisering i Dubai mellom hver tur.

Basert på en artikkel av Malene Christensen for InsideFlyer.dk

Forsidefoto: dengmo / Pixabay

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *