Finnair introduserer Business Class Light-billetter

Finnair Airbus A350

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Vi er for lengst blitt vant med economy light-billetter uten noe inkludert, fra flere av de tradisjonelle flyselskapene. Nå kommer Finnair også med business class light og vi blir ikke overrasket om flere selskap følger etter.

Finnair introduserer en helt ny billettype på utvalgte ruter som heter Business Light. Denne billettypen har f.eks. begrenset fleksibilitet. Billetten henvender seg primært til dem som er på utkikk etter komforten som en Business Class-reise gir, samtidig som man ikke nødvendigvis har behov for å sjekke inn bagasje eller endre reisen. Business Light har vært i salg siden 31.mars og er tilgjengelig for reiser fra og med høsten 2020. Billettypen er kun gyldig for flygninger innad i Europa og mellom Europa og Asia. Billettene tilhører booking-klasse I, mens Business Classic vil være tilgjengelig i en ny booking-klasse, R.

Flyselskapet rydder samtidig i gamle billettyper og gir dem nye navn.

  • Business > Business Flex
  • Business Saver > Business Classic
  • Economy Pro > Economy Flex
  • Economy Value > Economy Classic
Finnair Airbus A350 Business Class
Innsjekket bagasje er ikke inkludert og navneendring eller kansellering er ikke tilatt. Bortsett fra det er lite som skiller Finnairs Business Light fra Business Classic.

Business Class Light

Finnair Businesss Class light har nesten samme fordelene som en normal Business Class billett. Du kan ta med to kolli håndbagasje (maks 8 kg stk.), du får samme mat og drikke, har adgang til lounger og alt annet som følger med en business class-billett.

Forskjeller mellom Business Light og Business Classic:

  • Innsjekket bagasje er ikke inkludert i prisen på Business Light. Flyr man på Business Classic har man alltid 2x innsjekket bagasje (maks 32 kg. pr. stk) inkludert.
  • Business Light gir ikke mulighet for å endre eller kansellere reisen.
  • Man opptjener kun 150% miles til Finnair Plus. På Business Classic vil man normalt opptjene 200-250% miles.

Har du elitestatus i Finnair Plus er imidlertid innsjekket bagasje en av fordelene du får. I teorien skal du derfor likevel kunne sjekke inn bagasje når du reiser på Business Light.

Basert på en artikkel av Malene Christensen for InsideFlyer.dk

Foto: Finnair

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *