Changi-flyplassen i Singapore stenger terminal 2 i 18 måneder

Changi Airport Terminal 2

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Koronaviruset COVID-19 har rammet Singapore Changi hardt og flyplassledelsen har ingen tro på noen snarlig forbedring i situasjonen. Fra 1. mai vil terminal 2 stenges i 18 måneder og det vurderes også å stenge terminal 4.

Ekspertene strides om hvor lenge tiltakene mot koronaviruset COVID-19 bør være. Uavhengig av dette mener mange at det vil ta lang tid før reiselivsbransjen er tilbake til det normalen. Enkelte mener også at det sannsynligvis aldri vil skje. Changi Airport Group har ikke tro på at trafikken vil komme tilbake til samme nivå for koronakrisen og har besluttet å stenge terminal 2 ved flyplassen i Singapore i 18 måneder fra og med 1. mai.

Singapore Changi Airport
Foto: Changi Airport Group

Ved å konsolidere trafikken til de øvrige terminalene håper flyplassen å oppnå lavere kostnader å mer effektiv drift for flyplassen og dens samarbeidspartnere. Stengingen medfører også at arbeidet med den planlagte utvidelsen av terminal 2 i Singapore vil kunne starte tidligere. Utvidelsen skulle egentlig stå ferdig i 2024, men Changi Airport Group mener nå at arbeidet kan være ferdig ett år før tiden.

– Når flyselskapene kansellerer flygninger på grunn av kraftig redusert etterspørsel, tror vi konsolideringsarbeidet vil hjelpe våre flyplasspartnere gjennom denne vanskelige tiden. Selv om omfanget av våre operasjoner er redusert på kort sikt, er Changi fortsatt åpen for å betjene flyfrakt og gjenværende passasjertrafikk. Selv om kapasiteten optimaliseres for den nåværende situasjonen, er vi klare til å skalere opp så snart behovet er der, sier Tan Lye Teck,  Executive Vice President of Airport Management i Changi Airport Group

Singapore Changi Airport Terminal 4
Foto: Changi Airport Group

Vurderer å stenge terminal 4

Siden mange land, inkludert Singapore, har innført strenge innreiserestriksjoner på grunn av koronaviruset er det også svært liten aktivitet ved terminal 4. Kun et fåtall av gatene er for tiden i bruk. Hvis virksomheten ved terminal 4 skulle gå ytterligere ned, vurderer Changi Airport Group å stenge også denne terminalen midlertidig. Den vil imidlertid åpne igjen så snart trafikken tar seg opp.

På grunn av den lave aktiviteten har butikker og restauranter ved terminal 4 fått lov til å stenge tidligere enn normalt. Flyplassen har også gjort flere tiltak for å hjelpe næringsvirksomhetene ved denne terminalen. Blant annet vil det ikke kreves inn husleie i to måneder fra 24. mars.

Forsidefoto: Ukjent / Wikimedia Commons

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *