En helg på standardrom på Scandic Ringsaker

Scandic Ringsaker

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Jeg er heldig nok til å ha en jobb hvor jeg får reise litt. Noen ganger til spennende reisemål, men også til destinasjoner som ikke kan sies å være spesielt eksotiske. En tre dager lang konferanse på Scandic Ringsaker faller nok inn under sistnevnte kategori.

Scandic Ringsaker, tidligere kjent som Rica Hotel Hamar på Olrud, ble bygget i 1968. Hotellet har totalt 176 rom og konferansekapasitet for opptil 600 personer.

Beliggenhet

Hotellet ligger cirka fire kilometer nord for Hamar sentrum og rundt en times kjøring fra Oslo Lufthavn. Kommer du med fly til Oslo kan du reise til Hamar med Vy og videre med taxi eller rutebuss.

Jeg synes det er veldig vanskelig å bedømme beliggenhet for denne typen hoteller og kommer ikke til å gjøre det i denne anmeldelsen. På den ene siden er beliggenheten optimal siden konferansen er på hotellet jeg skal bo på. På den andre siden er et kjøpesenter og en bensinstasjon egentlig det eneste du finner i umiddelbar nærhet.

Innsjekking og førsteinntrykk

Siden jeg ankom hotellet dagen etter konferansens åpningsdag var det lite trykk på innsjekk. Jeg hadde nøkkelkortet i handa før det hadde gått ett minutt.

Scandic Ringsaker er over femti år gammelt, noe som er tydelig ut ifra interiør og stil. Lobbyområdet, konferanselokalene og øvrige fellesarealer er, med noen unntak, ikke pusset opp på en stund. Tankene går umiddelbart tilbake til barndommen og turer med danskebåten på tidlig 90-tall.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Rommet

Rommet mitt er et standardrom av enkleste type. Når det er sagt er nok rommene pusset opp relativt nylig. Interiøret er i en mer moderne stil og det er få tegn til elde og slitasje.

Rommet er enkelt innredet med en 160cm dobbeltseng, en lenestol og et lite bord, og et skrivebord. Madrassene i sengen er helt greie etter min smak. Rommet har også et lite kjøleskap, men ikke utstyr for å lage te eller kaffe med.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Det ser ikke ut til å være noen form for klimaanlegg eller mekanisk ventilasjon på rommet. Inneluften blir ganske ubehagelig uten å ha vinduet åpent hele tiden og det blir også varmt på rommet, selv om utetemperaturen ikke er mer enn 10 grader.

Badet

Badet er em smule trangt og dusjnisjen likeså. Dusjsåpe, hårsjampo og håndsåpe fra FACE Stockholm serveres fra store dispensere, noe som er blitt ganske vanlig, spesielt på hoteller i Skandinavia. Hårføneren virker litt puslete og potensielt helseskadelig. Etter 10-15 sekunders bruk begynner den å lukte av brent plast og plastgrillen foran på føneren er delvis smeltet.

Mat og drikke

Når det kommer til mat og drikke klarer faktisk Scandic Ringsaker å reparere litt av inntrykket. Frokost- og lunsjbuffeten hadde godt utvalg og gode råvarer, og middagen som ble servert på siste kveld av konferansen var svært god.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

For ordens skyld skal det nevnes at lunsjbuffet ikke er en del av hotellets ordinære tilbud og at middagen vi fikk servert ikke er en del av restaurantens standardmeny.

Baren trekker dessverre litt ned, både på utvalg og kompetanse.

Fasiliteter

Scandic Ringsaker har faktisk et ganske bra treningsrom, selv om det er litt trangt. Hotellet har også svømmebasseng og badstue, som jeg dessverre ikke fikk prøvd under oppholdet.

Hotellet har rikelig med parkeringsplasser og det er gratis å parkere. Det er også lademuligheter for elbil.

Det er god WiFi-dekning over hele hotellet og hastigheten er bra. Det som dessverre ikke er bra er at nettet har en oversensitiv innholdsfiltrering som blokkerer flere legitime nettsider, som for eksempel Netflix. Heller ikke fagsystemet jeg skulle bruke under presentasjonen min slapp gjennom hotellets brannmur.

Konklusjon

Jeg kommer nok neppe til å ta noen omveier bare for å få mulighet til å bo på Scandic Ringsaker igjen. Det som først og fremst trekker ned er dårlig luft og høy temperatur på rommet. Det finnes heller ingen unnskyldning for å ikke ha WiFi som fungerer ordentlig i 2019.

Maten i restauranten og gode fasiliteter trekker opp.

Oversikt

Fordeler

+ God mat i restauranten
+ Godt utstyrt treningssenter
+ Svømmebasseng

Ulemper

- Dårlig ventilasjon på rommet
- WiFi fungerer ikke optimalt
- Ødelagt hårføner

Service

Rom

Funksjoner

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Jeg kommer nok neppe til å ta noen omveier bare for å få mulighet til å bo på Scandic Ringsaker igjen. Det som først og fremst trekker ned er dårlig luft og høy temperatur på rommet. Det finnes heller ingen unnskyldning for å ikke ha WiFi som fungerer ordentlig i 2019.

Maten i restauranten og gode fasiliteter trekker opp.

3.4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *