Ethiopian Airlines med nye seter i Business Class

Hovedbilde: Wikimedia Commons

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Ethiopian Airlines får nå nye seter i Business Class på deres Boeing 787 Dreamliner. De nye setene kan legges helt flate som en seng, og dette er meget gode nyheter av flere grunner.

Inntil nylig har Business Class-setene på Ethiopians Dreamlinere vært av typen «angled flat», altså slike som ikke kan legges helt flatt, men kun på skrå. Dette er ikke noe ukjent fenomen på Business Class rundt om kring, men det var nok flere som undret seg over at selskapet valgte en slik løsning på splitter nye fly, når de fleste andre selskapene satser tungt på «lie-flat»-seter. Nå ser det altså ut til at Ethiopian Airlines har kommet på bedre tanker. Deres 11. Dreamliner ble nylig levert med helt nye seter som kan legges flatt. I følge selskapets Facebook-sider, ble de nye setene inspisert av sjefen for selskapet, samt USAs Ambassadør til Etiopia.

Slik ser det nye setet ut.
Slik ser det nye setet ut.

Vi vet ikke om selskapet kommer til å installere disse setene på de 10 andre Dreamlinerne som allerede har de andre setene, men så vidt vi vet kommer det minst tre nye Dreamlinere med disse nye setene innen sommeren. Dette er spesielt gode nyheter for nordmenn og andre reisende fra Gardermoen, fordi ett av disse nye flyene skal nemlig i følge Aftenposten settes inn på Oslo! Ethiopian åpner altså en ny rute mellom Oslo og Addis Ababa allerede før sommeren, og i begynnelsen vil denne trolig gå via Stockholm. Da får man altså mulighet til å fly Dreamliner med lie-flat Business Class mellom Oslo og Stockholm! Dette blir et kjærkomment tillegg til vår liste over korte/rare ruter med widebody-fly og internasjonal service.

En annen grunn til at dette er en god nyhet, er at Ethiopian også skal fly denne flytypen på deres nye rute mellom Dublin og Los Angeles. Her er det også rikelig med bonusseter ledige, hvilket gjør denne ruten til et meget godt alternativ for å komme seg til USAs vestkyst. Siden setene er i en 2-2-2-formasjon, kan denne ruten egne seg godt for bonusseter med Companion Ticket, for de som har SAS EuroBonus AmEx Platinum.

Ville du ha fløyet Ethiopian Airlines mellom Oslo og Stockholm? Eller fra Dublin til Los Angeles? Bli med og diskuter denne saken i vårt forum, eller i kommentarfeltet nedenfor.

Vi kan også anbefale Etiopia som reisemål. Her kan du lese vårt reisebrev fra Lalibela, og vår test av Ethiopian Airlines Business Class.

 

Hovedbilde: Wikimedia Commons

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *