Executive King Suite på Century Plaza Hotel & Spa

Century Plaza Hotel & Spa

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det er mange gode hoteller i Vancouver, men prisnivået er forholdsvis høyt hvis du skal bo bra. I min søken etter gode hotelltilbud merker jeg meg Century Plaza Hotel & Spa. Fire stjerner, gode anmeldelser på TripAdvisor, store rom og halv pris i forhold til andre hotell i området. For godt til å være sant?

Når sant skal sies har jeg bodd på dette hotellet før og uten at jeg helt husker hvordan opplevelsen var, husker jeg den i alle fall ikke som negativ.

Century Plaza Hotel & Spa åpnet i 1971 og var og er et familieeid og familiedrevet hotell. Hotellet har 240 rom som spenner fra kategorien Studio Suite til Executive Penthouse Suite.

Beliggenhet

Hotel ligger på Burrard Street, temmelig midt i Downtown Vancouver. Herfra er det forholdsvis kort vei å gå til Coal Harbour, Granville Island, Stanley Park, shopping på Robson Street og andre typiske ting man sannsynligvis vil ønske å se eller gjøre som turist.

Ulike former for offentlig transport er tilgjengelig i området.

Ankomst og innsjekking

Fasaden bærer preg av at hotellet ikke er helt nytt og er, i motsetning til Sheraton Vancouver rett over gata, kanskje ikke akkurat noen fryd for øyet. Når man først kommer inn er imidlertid lobby og resepsjonsområde stilig og moderne innredet.

Vi ankommer hotellet ca. kl. 14:00, men rommet vårt er heldigvis klart allerede. Vi blir orientert om hotellets fasiliteter av en hyggelig og profesjonell betjening, og tildelt et rom i hotellets 26. etasje. Vi får også utdelt noen rabattkuponger for spaet og restauranten C|PRIME.

To av fire av hotellets heiser er ikke drift denne dagen, upraktisk for et såpas stort hotell. Interiøret i heisene er også litt slitt og er ikke like velholdt som interiøret i lobbyen. Det samme gjelder gangen når vi omsider kommer opp til etasjen hvor rommet vårt ligger.

Rommet

Med sine 60m2 er King Executive Suite ganske så romslig for to personer. Innredning og interiør er litt slitent og umoderne, men alt er rent og pent, og det virker i alle fall som rommet har hatt noe vedlikehold gjennom årene.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Rommet består av et godt utstyrt kjøkken og et stort oppholdsrom med skrivebord, spisebord og sofagruppe. Her er det også utgang til en liten balkong med en flott 180 graders utsikt over byen. Det separate soverommet er også ganske stort og er innredet med en stor og svært god seng. Det er nattbord, kommode og skap for oppbevaring.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Badet er også ganske romslig. Det er godt opplyst og har store speil både på veggen og over servanten. Badet har både dusj og badekar, og kommer med et greit utvalg av standard baderomsprodukter.

Det er litt støy fra avtrekket, innredning er litt slitt og det er noen små skader på noen av flisene på gulvet. Utover det fungerer badet egentlig ganske bra.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Rommet har også safe, strykejern og strykebrett, badekåpe og tøfler. Hotellet tilbyr gratis WiFi som fungerte bra gjennom hele oppholdet. På stua er det en 40’’ TV med et rikt utvalg av amerikanske og canadiske tv-kanaler.

Mat og drikke

Century Plaza Hotel & Spa huser cafeen Beyond Coffee og restauranten C|PRIME.

Beyond Coffee leverer bakerivarer, supper, salater og enkle frokost- og lunsjretter av helt grei kvalitet. Kaffe og te har de selvfølgelig også, og prisene er helt greie.

C|PRIME fikk vi ikke testet under hoppholdet, men restauranten ser i alle fall hyggelig nok ut. De beskriver seg på sine hjemmesider som moderne italiensk med et hint av New York og de har tilsynelatende fått greie på Yelp og TripAdvisor.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Andre fasiliteter

Century Plaza Hotel & Spa har egentlig en litt morsom sammensetning av tilbud til sine gjester.

I kjelleren finner vi stand up-klubben The Comedy Mix. Lokalet har tidligere huset stand up-klubben Yuk Yuk’s, som nå har flyttet lenger sør i byen, så det er tydelig at kombinasjonen overnatting, spa og stand-up har vært en suksess for hotellet. Jeg fikk med meg et show der en av dagene som ikke var av det beste jeg har sett, men det behøver ikke nødvendigvis være representativt for nivået på klubben.

Spa-tilbudet leveres av Absolute Spa og ble ikke testet under oppholdet. Du finner også frisørsalongen A Salon i hotellets tredje etasje.

Hotellet har et ganske stort og godt utstyrt treningsrom i kjelleren. Her kan det bli en anelse varmt når mange bruker rommet samtidig. I kjelleren er det også svømmebasseng og eukalyptus dampbad som er tilgjengelig for hotellets gjester.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hotellet har også et rom i kategorien «diverse tjenester» i femte etasje. Her er det selvbetjente vaskemaskiner og dispensere med vaskemiddel, hvor man betaler med mynt. I tillegg er det en sofa, TV og mulighet for å lage kaffe, slik at man vente på at klesvasken skal bli ferdig. Har du glemt å lage isbiter på rommet, finnes det også en isbitmaskin her. Av alle ting har de også en god gammeldags passfotoautomat her som en del av sitt tjenestetilbud.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Parkering koster $17 CAD (105 kroner) pr. natt, noe som på langt nær er det dyreste vi har sett i området.

Priser og booking

Booking kan gjøres både på hotellets hjemmesider og via tredjeparts bookingsider og reisebyrå. Hva som er rimeligst varierer, men for våre datoer var Expedia nesten 2500 kroner billigere for hele oppholdet i forhold til hotellets bookingside. I tillegg kan man da opptjene både Trumf gjennom ViaTrumf og poeng i Expedias bonusprogram.

Vi endte opp med en gjennomsnittspris på 1533,- kroner pr. natt inkludert skatter og avgifter.

Bonus- og lojalitetsprogram

Century Plaza Hotel & Spa tilbyr ingen bonus- eller lojalitetsprogram.

Konklusjon

Century Plaza Hotel & Spa er etter min mening en bra deal. Både rommene og hotellet ellers har behov for oppgradering og modernisering, men ser likevel ut til å ha blitt tatt godt vare på og det er ingenting å pirke på ved renholdet. Dersom du kan leve med at ikke alt er topp moderne får du veldig mye hotell for pengene. Prisforskjellen mellom de rimeligste rommene og suitene i 26. etasje og oppover er ofte ikke all verden, så hvis du liker å ha litt plass å boltre deg på når du er på reise, er Century Plaza Hotel & Spa for deg. Utsikten fra 26. etasje er det ingen ting å si på.

Hotellet ligger nesten midt i Downtown og er sånn passelig nært det meste, i gangavstand hvis du ikke har noe imot å gå litt.

Hvis jeg skal pirke på noe må det være at halvparten av heisene var ute av drift da vi sjekket inn og kom ikke i gang igjen før nesten to dager etterpå. Jeg vet ikke om det skyldes planlagt vedlikehold eller uforutsett driftsstans, men på et såpass stort hotell blir det raskt kø med bare to heiser i drift.

Oversikt

Fordeler

God pris
Store rom
Bra beliggenhet
Variert restaurant- og tjenestetilbud
Mye hotell for pengene

Ulemper

Både rommene og resten av hotellbygningen har behov modernisering og vedlikehold
Heisene var ute av drift under deler av oppholdet

Service

Beliggenhet

Rom

Funksjoner

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Century Plaza Hotel & Spa er etter min mening en bra deal. En del elementer både på rommene og ellers på hotellet har behov for oppgradering og modernisering, men hotellet virker å være godt vedlikeholdt og det er ingenting å pirke på ved renholdet. Dersom du kan leve med at ikke alt er topp moderne får du veldig mye hotell for pengene. Prisforskjellen mellom de rimeligste rommene og suitene i 26. etasje og oppover er ofte veldig liten, så hvis du liker å ha litt plass å boltre deg på når du er på reise, er Century Plaza Hotel & Spa for deg. Utsikten fra 26. etasje er det ingen ting å si på.

Hotellet ligger nesten midt i Downtown og er sånn passelig nært det meste, i gangavstand hvis du ikke har noe imot å gå litt.

Hvis jeg skal pirke på noe må det være at halvparten av heisene var ute av drift da vi sjekket inn og kom ikke i gang igjen før nesten to dager etterpå. Jeg vet ikke om det skyldes planlagt vedlikehold eller uforutsett driftsstans, men på et såpass stort hotell blir det raskt kø med bare to heiser i drift.

3.9

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *