FlyViking: Nytt norsk flyselskap

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

En av Widerøes mest kjente flykapteiner; Ola Gievær sluttet i selskapet i november i fjor men har brukt tiden side til å etablere sitt eget flyselskap som ikke er redd for å ta opp konkurransen med de etablerte selskapene.

Nå har flyselskapet bestilt sitt første fly. En Canadair Dash8-103. Planlagt levering vil være i Calgary, Canada, i månedsskiftet mai/juni, hvor flyet etter nøye teknisk gjennomgang, skal flys over Atlanteren til Norge. Luftfartstilsynets krav til trykkabin på rutefly i Norge, gjorde at valgmulighetene angående flytype ble begrenset. Flyet, en Dash 8-103, er leaset fra Canada og vil bli levert i oppgradert versjon for å kunne operere på hele det Norske rutenettet.  ‘

Forsiktig start
Selskapet vil ha operativ base i Tromsø og skal bygge stein på stein. Vi begynner med dette ene flyet som etter planen skal inn i rute mellom Trondheim – Bodø – Tromsø – Alta – Kirkenes – Murmansk, sies det i en pressemelding fra selskapet.
Dette er en rute som i dag har svak konkurranse og hvor vi mener det er trafikkgrunnlag for lønnsom drift.
Eierskap / ledelse
FlyViking AS eies 100% av holdingselskapet Viking Air Norway AS, hvor eierskapet fordeler seg slik:
Giæver Invest AS: 95% (Ola O. K. Giæver)
Saga Utvikling AS: 4% (Jan K. Kristensen)
Ibidium Systems AS: 1,4% (Svein Eriksen)
Sol-Berg Holding AS: 0,47% (Per A. Solberg)
 Alle eierne er representert i selskapets styre i tillegg til Stein Terje Dahl og Svein R. Sandve. Styrets leder er Ola O. K. Giæver jr.
Vi på InsideFlyer følger spent med i utviklingen av dette selskapet i en ellers tøff konkurranse på det norske rute-nettverket.

Kommentar

 1. Bernt Tore Larsen sier

  Eierbrøken er nok ikke helt korrekt da den totalt gir et eierskap på 100,87% ???

  • Erling sier

   Hehe, ja det har du sannelig rett i. Men det var nå det som sto i pressemeldingen fra selskapet. Så får vi heller håpe at de er bedre til å regne på billettpriser og kostnader da…..

 2. Eivi d Høydal sier

  Kunne dere tenke dere å utfordre Widerøe på strekningen Trondheim/ Ørsta Volda?
  Widerøe skal starte rute frå Vigra til Trondheim. For Søre Sunnmøre g Nordfjord er det idag hurtigere og billigere å kjøre bil til Trondheim enn å ta buss til Vigra og fly derifrå.Hadee vert fint å høre hva dere mener om dette
  Mvh
  Eivind Høydal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *