Champis-tips

Tråd i 'Off-topic' startet av Spielhaug, 31. okt 2020.

  1. Spielhaug

    Spielhaug Senior Medlem

    Innlegg:
    1,253
    Likes mottatt:
    2,159
    Bonuspoeng:
    113
    A74FFF11-BB89-4EB4-A87E-1C76DC560341.jpeg Det nærmer seg årets hummerlag, og i den sammenheng lurte jeg på om noen hadde noen gode forslag til drikke.
    Hummeren blir helt naturell, trekt/trukket(?) i saltvann og servert med loff, egg og majones. Ikke noe fiksfakserier her, altså.
    Fra tidligere har vi vært fornøyd med Palmér brut reserve, Perrier Jouet Rose og Veuve Clicquot brut. Mener vi også har prøvd Lanson Black, men siden jeg ikke husker hva den smakte, så var den vel ikke noe særlig.
    Hadde vært svært takknemlig for andre gode forslag mellom 5-900kr. Kjør debatt!
    PS! Det blir alltid noe hvitvin i tillegg, men boblene er alltid prikken over i’en!
     
  2. holmen

    holmen "Ung" og "lovende"

    Innlegg:
    11,661
    Likes mottatt:
    30,986
    Bonuspoeng:
    293
    snartur and Spielhaug like this.
  3. rimitone

    rimitone Aktivt Medlem

    Innlegg:
    425
    Likes mottatt:
    1,011
    Bonuspoeng:
    93
  4. Spielhaug

    Spielhaug Senior Medlem

    Innlegg:
    1,253
    Likes mottatt:
    2,159
    Bonuspoeng:
    113
    holmen liker dette
  5. jgroneng

    jgroneng Veteran

    Innlegg:
    4,555
    Likes mottatt:
    13,104
    Bonuspoeng:
    183
    Hva type majones snakker vi her?
     
  6. Spielhaug

    Spielhaug Senior Medlem

    Innlegg:
    1,253
    Likes mottatt:
    2,159
    Bonuspoeng:
    113
    Tja, majones og majones. Tipper det blir hjemmelaga aioli med en snert av hvitløk i. Hvis ikke så blir det Mills.
     
    jgroneng liker dette
  7. Spielhaug

    Spielhaug Senior Medlem

    Innlegg:
    1,253
    Likes mottatt:
    2,159
    Bonuspoeng:
    113
    Ble en Diebolt-Vallois, passet meget bra til sødmen i hummeren. Resten av deltakerene (-1 som ikke liker champagne, makan!) var også meget fornøyd med valget, så takker for tips. Har lagt AD Coutelas inn på lista for bestilling, så skal den også testes en gang før neste hummer fortæres.
     
    rimitone and holmen like this.
  8. rimitone

    rimitone Aktivt Medlem

    Innlegg:
    425
    Likes mottatt:
    1,011
    Bonuspoeng:
    93
    Det er jo mye god champagne, så vanskelig å tråkke helt feil
     
  9. Spielhaug

    Spielhaug Senior Medlem

    Innlegg:
    1,253
    Likes mottatt:
    2,159
    Bonuspoeng:
    113
    Nuhvel, har da vært på min del av nyttårsfeiringer der man får servert «sur» champagne... men nå har en forhåpentligvis lært litt mer :cool:
     
  10. jgroneng

    jgroneng Veteran

    Innlegg:
    4,555
    Likes mottatt:
    13,104
    Bonuspoeng:
    183
    Hvilke champagner er i kategorien «sur»?
     
  11. Spielhaug

    Spielhaug Senior Medlem

    Innlegg:
    1,253
    Likes mottatt:
    2,159
    Bonuspoeng:
    113
    Haha, alt servert etter kl24 på en 90-tallsfest dominert av single studerende damer som har kjøpt det billigste sprudlevannet å oppdrive. Nuhvel, nå kan trolig ikke alt det der klassifiseres som skikkelig champagne, der tar jeg selvkritikk. Men for en utrenet gane så var feks Veuve Cliquot noget syrlig, og det har nok også en dek med saken å gjøre. Det er vel en dannelsesreise?
     
  12. rimitone

    rimitone Aktivt Medlem

    Innlegg:
    425
    Likes mottatt:
    1,011
    Bonuspoeng:
    93
    Vil likevel si at mange av de i den demografien som kjøper de rimeligste boblene...ofte ikke er surt, men snarere tvertimot, veldig søtt...
     

Del denne siden