Det nærmer seg årets hummerlag, og i den sammenheng lurte jeg på om noen hadde noen gode forslag til drikke. Hummeren blir helt naturell, trekt/trukket(?) i saltvann og servert med loff, egg og majones. Ikke noe fiksfakserier her, altså. Fra tidligere har vi vært fornøyd med Palmér brut reserve, Perrier Jouet Rose og Veuve Clicquot brut. Mener vi også har prøvd Lanson Black, men siden jeg ikke husker hva den smakte, så var den vel ikke noe særlig. Hadde vært svært takknemlig for andre gode forslag mellom 5-900kr. Kjør debatt! PS! Det blir alltid noe hvitvin i tillegg, men boblene er alltid prikken over i’en!
Jeg er veldig glad i champagnene fra Diebolt-Vallois. Denne er veldig god i forhold til pris: https://www.vinmonopolet.no/Land/Frankrike/Diebolt-Vallois-Brut-Prestige/p/4005301 Fleur de Passion til 3gangeren er meeeget god.
A.D Coutelas er bang for the buck! Anbefaler trygt denne: https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Frankrike/A-D-Coutelas-Grand-Millesime-Brut-2009/p/3569701
Fikk kastet meg innom polet i helga og røsket med meg en slik. Likte den meget godt, absolutt en toppkandidat til hummerlaget!
Tja, majones og majones. Tipper det blir hjemmelaga aioli med en snert av hvitløk i. Hvis ikke så blir det Mills.
Ble en Diebolt-Vallois, passet meget bra til sødmen i hummeren. Resten av deltakerene (-1 som ikke liker champagne, makan!) var også meget fornøyd med valget, så takker for tips. Har lagt AD Coutelas inn på lista for bestilling, så skal den også testes en gang før neste hummer fortæres.
Nuhvel, har da vært på min del av nyttårsfeiringer der man får servert «sur» champagne... men nå har en forhåpentligvis lært litt mer
Haha, alt servert etter kl24 på en 90-tallsfest dominert av single studerende damer som har kjøpt det billigste sprudlevannet å oppdrive. Nuhvel, nå kan trolig ikke alt det der klassifiseres som skikkelig champagne, der tar jeg selvkritikk. Men for en utrenet gane så var feks Veuve Cliquot noget syrlig, og det har nok også en dek med saken å gjøre. Det er vel en dannelsesreise?
Vil likevel si at mange av de i den demografien som kjøper de rimeligste boblene...ofte ikke er surt, men snarere tvertimot, veldig søtt...
Jeg drar opp denne igjen. Det er igjen tid for årets hummerlag. Stikkord er hummer trekt i lettsaltet vann. Tilbehør aioli, loff og godt smør. AD Coutelas brut 2020 ligger klar, men kunne tenkt meg enda en «prøvekanin» i området 3-600kr. Noen forslag?
Laurent Perrier sin 2012 er vel ganske grei å få fatt i? Øvre sjiktet på skalaen, men fortsatt innenfor. Fam. Delouvin Meunier Perpetuel er en mulighet
Siden jeg ikke bor i Oslo så ble det dessverre litt begrenset. Artig dog med den ene Delouvin, finnes på Oslo - Paleet, Oslo - Aker brygge og Rissa?!?!?
LP Rosé har de forresten tilgjengelig rett ved meg, kanskje jeg skulle prøvd den? Fikk jo Perrier-Jouet Blason Rose på champagnebrunch på Grand Hyatt i Singapore for noen år siden…
Rissa ja…..mitt lokale hyttepol….har sikkert dårlig innvirkning på dem Hentet ut to nye der i helga som var