Champis-tips

Tråd i 'Off-topic' startet av Spielhaug, 31. okt 2020.

  1. Spielhaug

    Spielhaug Veteran

    Innlegg:
    3,614
    Likes mottatt:
    9,220
    Bonuspoeng:
    183
    A74FFF11-BB89-4EB4-A87E-1C76DC560341.jpeg Det nærmer seg årets hummerlag, og i den sammenheng lurte jeg på om noen hadde noen gode forslag til drikke.
    Hummeren blir helt naturell, trekt/trukket(?) i saltvann og servert med loff, egg og majones. Ikke noe fiksfakserier her, altså.
    Fra tidligere har vi vært fornøyd med Palmér brut reserve, Perrier Jouet Rose og Veuve Clicquot brut. Mener vi også har prøvd Lanson Black, men siden jeg ikke husker hva den smakte, så var den vel ikke noe særlig.
    Hadde vært svært takknemlig for andre gode forslag mellom 5-900kr. Kjør debatt!
    PS! Det blir alltid noe hvitvin i tillegg, men boblene er alltid prikken over i’en!
     
  2. holmen

    holmen "Ung" og "lovende"

    Innlegg:
    17,864
    Likes mottatt:
    64,752
    Bonuspoeng:
    293
    snartur and Spielhaug like this.
  3. rimitone

    rimitone Senior Medlem

    Innlegg:
    997
    Likes mottatt:
    5,255
    Bonuspoeng:
    163
  4. Spielhaug

    Spielhaug Veteran

    Innlegg:
    3,614
    Likes mottatt:
    9,220
    Bonuspoeng:
    183
    holmen liker dette
  5. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,329
    Likes mottatt:
    17,984
    Bonuspoeng:
    293
    Hva type majones snakker vi her?
     
  6. Spielhaug

    Spielhaug Veteran

    Innlegg:
    3,614
    Likes mottatt:
    9,220
    Bonuspoeng:
    183
    Tja, majones og majones. Tipper det blir hjemmelaga aioli med en snert av hvitløk i. Hvis ikke så blir det Mills.
     
    jgroneng liker dette
  7. Spielhaug

    Spielhaug Veteran

    Innlegg:
    3,614
    Likes mottatt:
    9,220
    Bonuspoeng:
    183
    Ble en Diebolt-Vallois, passet meget bra til sødmen i hummeren. Resten av deltakerene (-1 som ikke liker champagne, makan!) var også meget fornøyd med valget, så takker for tips. Har lagt AD Coutelas inn på lista for bestilling, så skal den også testes en gang før neste hummer fortæres.
     
    rimitone and holmen like this.
  8. rimitone

    rimitone Senior Medlem

    Innlegg:
    997
    Likes mottatt:
    5,255
    Bonuspoeng:
    163
    Det er jo mye god champagne, så vanskelig å tråkke helt feil
     
  9. Spielhaug

    Spielhaug Veteran

    Innlegg:
    3,614
    Likes mottatt:
    9,220
    Bonuspoeng:
    183
    Nuhvel, har da vært på min del av nyttårsfeiringer der man får servert «sur» champagne... men nå har en forhåpentligvis lært litt mer :cool:
     
  10. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,329
    Likes mottatt:
    17,984
    Bonuspoeng:
    293
    Hvilke champagner er i kategorien «sur»?
     
  11. Spielhaug

    Spielhaug Veteran

    Innlegg:
    3,614
    Likes mottatt:
    9,220
    Bonuspoeng:
    183
    Haha, alt servert etter kl24 på en 90-tallsfest dominert av single studerende damer som har kjøpt det billigste sprudlevannet å oppdrive. Nuhvel, nå kan trolig ikke alt det der klassifiseres som skikkelig champagne, der tar jeg selvkritikk. Men for en utrenet gane så var feks Veuve Cliquot noget syrlig, og det har nok også en dek med saken å gjøre. Det er vel en dannelsesreise?
     
  12. rimitone

    rimitone Senior Medlem

    Innlegg:
    997
    Likes mottatt:
    5,255
    Bonuspoeng:
    163
    Vil likevel si at mange av de i den demografien som kjøper de rimeligste boblene...ofte ikke er surt, men snarere tvertimot, veldig søtt...
     
  13. Spielhaug

    Spielhaug Veteran

    Innlegg:
    3,614
    Likes mottatt:
    9,220
    Bonuspoeng:
    183
    Jeg drar opp denne igjen.
    Det er igjen tid for årets hummerlag. Stikkord er hummer trekt i lettsaltet vann. Tilbehør aioli, loff og godt smør.
    AD Coutelas brut 2020 ligger klar, men kunne tenkt meg enda en «prøvekanin» i området 3-600kr. Noen forslag?
     
  14. rimitone

    rimitone Senior Medlem

    Innlegg:
    997
    Likes mottatt:
    5,255
    Bonuspoeng:
    163
    Laurent Perrier sin 2012 er vel ganske grei å få fatt i? Øvre sjiktet på skalaen, men fortsatt innenfor.

    Fam. Delouvin Meunier Perpetuel er en mulighet
     
  15. Spielhaug

    Spielhaug Veteran

    Innlegg:
    3,614
    Likes mottatt:
    9,220
    Bonuspoeng:
    183
    Siden jeg ikke bor i Oslo så ble det dessverre litt begrenset. Artig dog med den ene Delouvin, finnes på Oslo - Paleet, Oslo - Aker brygge og Rissa?!?!?
     
    LN-FHU liker dette
  16. Spielhaug

    Spielhaug Veteran

    Innlegg:
    3,614
    Likes mottatt:
    9,220
    Bonuspoeng:
    183
    LP Rosé har de forresten tilgjengelig rett ved meg, kanskje jeg skulle prøvd den? Fikk jo Perrier-Jouet Blason Rose på champagnebrunch på Grand Hyatt i Singapore for noen år siden…
     
  17. rimitone

    rimitone Senior Medlem

    Innlegg:
    997
    Likes mottatt:
    5,255
    Bonuspoeng:
    163
    Men som Hellstrøm sier, du kan jo bestille.
     
  18. Spielhaug

    Spielhaug Veteran

    Innlegg:
    3,614
    Likes mottatt:
    9,220
    Bonuspoeng:
    183
    Ja, men siden jeg ute i så god tid, så rekker jeg nok ikke det til lørdag… o_Oo_O
     
    rimitone liker dette
  19. rimitone

    rimitone Senior Medlem

    Innlegg:
    997
    Likes mottatt:
    5,255
    Bonuspoeng:
    163
    Haha classic...kjenner meg igjen i den
     
    Spielhaug liker dette
  20. LN-FHU

    LN-FHU Freaked out member Moderator

    Innlegg:
    3,916
    Likes mottatt:
    10,295
    Bonuspoeng:
    183
    Rissa ja…..mitt lokale hyttepol….har sikkert dårlig innvirkning på dem :p:p
    Hentet ut to nye der i helga som var :)
     
    Spielhaug liker dette

Del denne siden