Cruise i Karibia?

Tråd i 'Reisemål' startet av lMartin, 06. okt 2016.

 1. lMartin

  lMartin Jeg var ung og trengte poengene! InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  1,971
  Likes mottatt:
  6,271
  Bonuspoeng:
  183
  Sitter og leker med tanken på å prøve noe nytt, men på dette området har jeg ingen erfaring og er ikke helt sikker på hva jeg er ute etter. Mulig dette er feil forumet og spørre i, men jeg prøver likevel :)

  Hva ser jeg for meg:
  - Må være langt borte. Cruise i middelhavet blir litt for lokalt. Tenker i utgangspunktet Karibia, men er åpen for innspill fra erfarne cruisefarere.
  - Vi er et par i 30-årene - greit om demografien om bord stemmer sånn noenlunde med hvor vi er. Dvs. ikke bare barnefamilier eller bare blått hår og gebiss.
  - Litt luksus er ikke å forakte, men innenfor rimelighetens grenser prismessig.

  Har en kollega som snakker veldig varmt om RCCL, men jeg vet ikke helt om det er greia. Det virker kanskje litt stort?
   
 2. CmdrTux

  CmdrTux Nytt Medlem

  Innlegg:
  1
  Likes mottatt:
  1
  Bonuspoeng:
  3
  Har erfaring med NCL og Princess Cruises i Karibia. Var på kjærestetur med begge rederier hhv i 2011 og 2012 (vi var begge i tidlig 30-årene). Båtene var NCL Jewel og Ruby Princess. God erfaring med begge to, men NCL var desidert best. Overraskende mange jevnaldrende der, og ikke et slikt pensjonist-cruise som jeg hadde en forestilling om. Neste gang har jeg lyst å prøve RCCL. Båten kan ikke bli for stor etter min mening :)
   
  lMartin liker dette
 3. sexten

  sexten Senior Medlem

  Innlegg:
  581
  Likes mottatt:
  733
  Bonuspoeng:
  93
  Du seier ikkje kva tid på året de ynskjer å reise, så litt vanskjeleg å finne spesifikke cruise :)

  Min anbefaling er å sjå meir på kva rute og reisemål du får på turen enn kva selskap du ynskjer å reise med.
  Preferansar er jo heilt individuelt, men min anbefaling er at de i alle fall bør ha 8 netter eller meir for å få den skikkelige cruise-følelsen og ro i sjela. 10 netter er, for meg iallfall, perfekt lengde.

  Eg skal kun uttala meg om dei selskapene eg har reist med sjølv:

  Carinval: Her vil du nok finne det yngste klientellet, og det er lagt opp til litt meir party-faktor. Kort-turane til Bahamas er svært billige, men det vil ikkje gje deg ein fullverdig cruise-opplevelse.

  Celebrity: Høgt nivå på maten, gjerne litt eldre klientell (men ikkje nødvendigvis blåhår-mafia) og generelt god standard på båten.

  RCCL: Det mest populære valget for barnefamiliar, og heilt kurant standard på det meste. For meg som barnlaus så foretrekk eg heller blåhår-mafia framfor bataljon med sukker-rusa kidz som herjar på soldekk ;)

  Costa: Voldsom overvekt av italienske passasjerar. Hvis du likar italienarar flest er dette eit godt valg. Mykje liv rundt casino-bordene. Litt dårlegare (men framleis god) kvalitet på maten. Veldig flinke guidar på land-ekskursjonane (hvis du velger å kjøpe gjennom rederiet).

  Princess: Utifrå mine preferansar, dei mest interessante cruise-rutene. Reiser til/frå destinasjonar/øyer som gjerne ikkje alle dei andre selskapene gjer. Maten heilt kurant.


  Av øyer/destinasjonar eg anbefaler: St. Lucia, Dominikanske Republikk, St. Thomas/St. John, St. Maarten, Bermuda.

  Skuffande destinasjonar: Antigua, Guadeloupe, Bahamas (men har nokre ufattelige øde strender på nokre av øyene), Jamaica (med mindre du er veldig glad i "botanikk").

  Med andre ord så er dei sør-austlege øyene generelt dei bedre.


  Hvis reiseplanen tillate det så anbefale eg å f.eks. starta cruiset frå San Juan (Puerto Rico), med nokre dagar der før sjølve cruiset.

  Hvis du vil gå for ein heilt anna destinasjon, så har du f.eks. ein del cruise frå Singapore som tar for seg Sør-Aust Asia.

  Den søkemotoren eg likar å bruke for å finne cruise (fordi den har svært mange valgmuligheter) er http://www.vacationstogo.com/ (du må registrere deg med mail-adresse, gjerne ei falsk adresse så du slepp spam i etterkant). Men bruk andre søkemotorar for å finne beste pris for cruiset.

  Lykke til! (og reknar med andre har andre erfaringar/meiningar om dette enn det eg har).
   
  geddi, chrt, lMartin and 1 other person like this.
 4. Scandipendler

  Scandipendler Veteran

  Innlegg:
  1,814
  Likes mottatt:
  2,233
  Bonuspoeng:
  113
  Øverstkommanderende og jeg (begge tidlig i 30-årene) var på énukes-cruise med Carnival ut fra Galveston i 2013 - tror vi var innom Bahamas, Key West og muligens ett sted til. Selve cruiset var ypperlig og vi fikk virkelig slappet godt av, med flotte treningsfasiliteter om bord og, på amerikansk vis, mer enn nok å spise og drikke. Havnene var riktignok så som så: Vi hadde en rimelig kjip dag i Freeport, Bahamas; Nassau var greit, men ikke mer, og Key West er og blir en turistfelle. Men på båten var det helt utmerket. Litt vanskelig å si noe om demografien - var alt fra småbarnsfamilier til eldre og mange på vår alder. Men man får nok av gjennomsnittsamerikanere etter en slik uke, det skal være sikkert.

  Jeg kan ta feil, men jeg tror cruisene ut fra Galveston (ca. halvannen time fra IAH vil jeg tro) var veldig mye billigere enn ut fra Florida (type $500 billigere pr. hode, såvidt jeg husker - sjekket bare overfladisk, ettersom vi bodde i Houston på den tiden og uansett ikke aktet oss på cruise fra Florida). Aberet med Galveston er kanskje at det blir et par dager ekstra til sjøs fordi man må krysse omtrent hele Gulfen, men for vår del spilte det absolutt ingen rolle, ettersom vi syntes det var mer behagelig på båten enn i havnene.
   
  mhsalv, geddi and lMartin like this.
 5. lMartin

  lMartin Jeg var ung og trengte poengene! InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  1,971
  Likes mottatt:
  6,271
  Bonuspoeng:
  183
  Takk for mange god svar. Jeg ser at jeg nok er minst like interessert i forslag til rute og destinasjoner som hva slags selskap vi ønsker å reise med. Jeg er for så vidt ikke fremmed for botaniske opplevelser, men det er kanskje ikke helt formålet med denne turen ;)

  Vi er i utgangspunktet nokså fleksible på reisedato også, da turen knapt nok er på planleggingsstadiet og vi begge har jobber som gjør det ganske uproblematisk for oss å reise utenom midt på sommeren.

  Hvor utreisen skjer er heller ikke av stor betydning, men det bør være en *A-destinasjon som det er forholdsvis grei å komme seg til.
   
 6. sexten

  sexten Senior Medlem

  Innlegg:
  581
  Likes mottatt:
  733
  Bonuspoeng:
  93
  geddi liker dette
 7. vegasbaby

  vegasbaby Aktivt Medlem

  Innlegg:
  259
  Likes mottatt:
  267
  Bonuspoeng:
  63
  Jeg har vært på to cruise i Karibien med NCL og ett med Celebrity til Bermuda.

  Jeg synes Bermuda var helt fantastisk, og anbefaler virkelig et cruise dit. Fordelen med cruise til Bermuda er at man ligger i havn i to netter, slik at man slipper å stresse med å rekke tilbake til båten to av dagen. I tillegg har de et godt buss-system, som gjør at det var mulig å finne totalt øde strender. Ulempen er at Bermuda kun kan besøkes mai til sept/oktober. Celebrity var hakket bedre enn NCL.

  Karibien: De korteste cruisene er enten Eastern eller Western. Eastern er som nevnt å foretrekke, men ikke regn med å få være alene på verken Bahamas eller St Thomas. Massevis av cruise går dit. St Maarthen er den beste destinasjonen her.

  Det aller beste er antagelig å velge Southern rute - disse besøker mindre traffikerte øyer (som Matinique, St John, St Barts, St Lucia).

  NCL har et par megaship (Getaway, Breakaway og Escape) som jeg ikke likte i det hele tatt (altfor mye folk), mens de mindre (Dawn, Jewel, Gem) føles litt roligere. NCL er kjent for et fabelaktig suite-program, som virkelig kan anbefales.

  Uten barn ville jeg ikke valgt RCCL, i alle fall ikke i ferie-sesongen. Og Holland America har svært mange pensjonister.

  Den ultimate kilden til cruise-info er cruisecritic.com. Jeg bruker cruise.com til dummy-bookinger, synes den er grei.
   
  geddi liker dette
 8. Stigoo

  Stigoo Medlem

  Innlegg:
  93
  Likes mottatt:
  163
  Bonuspoeng:
  33
  Har du sett på Benns? Det ser ut som om dei har eit godt utvalg av litt eksotiske cruise. Eg vil presisere at eg ikkje har erfaring eller kunnskap om reisebyrået utover nettsidene.
   
 9. miura

  miura Aktivt Medlem

  Innlegg:
  430
  Likes mottatt:
  595
  Bonuspoeng:
  93
  Sjekk Celebrity Cruises på strekket Hong Kong <-> Singapore. Anbefales!
   

Del denne siden