uten å fullstendig kuppe tråden her, så lurer jeg; hva ønsker dere, og hva er galt? for meg er chablis overlegent beste druen til hvitt, og jeg kan gjerne nyte både riesling og sauvignon. mulig en cabernet kunne vært skvist inn, men , og er vel liit voldsomt?
Chablis er ikke en drue, men et område. Chablis lages alltid av Chardonnay. Jeg skulle gjerne sett at de byttet ut en Chablis med en ordentlig Chardonnay som gjerne er feitere og har mer eikepreg. Chablis er for fruktig for meg.
De registrerte baggasjetaggene vi hadde og vi fikk beskjed om å dobbeltsjekke med skranken under boarding om baggasjen var med. Det bekreftet de. Og baggasjen fikk vi i som vi skulle i Taipei. Forøvrig er dette med å få nye boardingkort noe jeg aldri opplever andre steder enn fra Sola via Heathrow. Aner ikke hvorfor.
De gangene jeg måtte gjøre det primært i NRT, måtte jeg gå til flyselskapets desk på airside, gi dem baggasjelappene så de kan scanne dem og release dem fra lagringsområdet.
Er jo vant med at det trengs nye bc når man reiser domestic USA etter å ha ankommet med SAS, men at man trenger det ut fra UK og er nytt for meg. Hva er det SAS holder på med siden det de skriver ut åpenbart ikke er kompatibelt...
Vi hadde bare 4 dager i Taiwan, så vi hadde bestemt oss for et rimelig tettpakket program, særlig første hele dagen. Startet med en kopp kaffe på Starbucks-kafeen i nabobygget til hotellet. Og tok så undergrunnen til Taipei 101 som var verdens høyeste bygning, nå verdens niende høyeste med 508 meter og 101 etasjer. Vi hadde forhåndsbestilt billetter og det var med glede vi ble geleidet forbi en ufattelig lang kø og ført inn i heisen som har/hadde Guinness rekord som verdens raskeste. Vi nådde 89.etasje med heisen og gikk de to siste etasjene opp til 91F og fikk en spektakulær utsikt over byen. Etter en stund på toppen dro vi ned til første etasje og trakk kølapp på Din Tai Fung-restauranten. Siden det ennå var tidlig var køen bare beregnet til 20 minutter. Mens vi ventet fikk vi utlevert meny der vi kunne krysse av hva vi ville spise. En lokal ungdom, som var der med en amerikansk kompis, ville gjerne hjelpe oss og spurte om vi ønsket tips. Det gjorde vi og etter hans anbefaling (samt litt sjekking i forkant) bestilte vi et tre typer xiaolongbao, agurk med chiliolje og en rett med nudler. Det tok ikke lang tid fra vi fikk bord til maten ble servert. Det smakte himmelsk. Etter maten tok vi MRTen til endestasjonen og gikk opp stien/trappene til Elephant mountain og fikk flott utsikt over Taipei 101. Turen gikk deretter videre til Chiang Kai Shek memorial hall. Et storslagent minnesmerke, samt det nasjonale konserthus og nasjonale teater. Dro så videre til bydelen Ximending. Kjøpte lokal "pannekake" med speilegg og ost. Smakte fortreffelig. En liten tur innom hotellet for å slappe av litt og ta en god svømmeøkt i bassenget, før vi dro til et nytt nattmarked. Denne gang byens største, nemlig Shilin. Der smakte vi blant annet taiwanske pølser i rispølsebrød, østers-omlett, steikt blekksprut, friterte reker, kylling, steikt sopp og ikke minst stinky tofu. Sistnevnte delte vi en porsjon av, men orket ikke å spise mer enn halvparten. Huff, sær smak altså...en blanding av promp og tåfis servert med fermentert kål og chiliolje. Stinky tofu
"Ordentlig" Chardonnay får ikke stå uimotsagt @Upsaker En god Chablis fra topprodusent som Dauvissat eller Raveneau er MER en rik nok, og selv moderne Fèvre har nok punch til å bli regnet som bare fruktig...
Neste morgen tenkte vi å roe oss litt ned om formiddagen og dro til Daan-parken. Flott område som ga ro i sjel og sinn. Mye fugleliv. Utpå ettermiddagen tok vi lyntog til storbyen Taichung. Tok vel en drøy time. Her sjekket vi inn på Green hotell. Hotellet lå ikke langt fra Fengjia-nattmakedet som visstnok er landets største. Der virkelig krydde det med folk og alle mulige typer mat. Neste morgen ble vi hentet av guide kl 0530 og dro opp i de spektakulære fjellene for å se etter spesielle fugler og nyte naturen. Taiwan har 27 fuglearter som ikke finnes noen andre steder i verden, deriblant to typer fasan. I fjellene finnes også aper, noen små hjortedyr og bjørn. Fantastisk opplevelse å være på opp til 2600 meters høyde i disse frodige fjellene. Vi fikk sett 82 ulike fuglearter, blant annet 19 av de såkalte endemiske artene som kun finnes på Taiwan. Fikk sett en av de to spesielle fasanartene, fagerfasan (bildet over) Etter solnedgang ble vi kjørt til togstasjonen og dro så tilbake til Taipei med lyntog. Veldig kjapt og enkelt.
Du verden, jeg havner kanskje i limbo? Skal fly BR 087 TPE CDG om kvelden den 29. Kanskje jeg skal spørre om å få restopplaget
Ordentlig var et dårlig bruk av ord og korttenkt av meg. Smakskommentaren står fortsatt, men det er subjektivt.
Siste dag i Taipei startet med en økt i bassenget før utsjekk fra hotellet. Vi satte baggasje til oppbevaring og dro først til Daan-parken og deretter Yongkang og Dongmen-områdene. Spiste også lunsj på KaoChi Yongkang. Her hadde vi xiaolongbao og beef noodles (anbefales). Tok så MRT til Ximending for å shoppe gaver til de hjemme. Når det nærmet seg kveld dro vi til hotellet for å hente baggasjen, så til Taipei Main Station og videre med ekspresstoget til flyplassen. Allerede ved innsjekk på Taoyuan-flyplassen følte vi oss svært velkomne av EVA Air. Fikk svært god service som Royal Laurel-passasjerer. Dro så opp i Infinity-loungen der jeg ba om å få tatt en dusj. Dusjrommet måtte rengjøres først, men var klar etter 5 minutter. Stort og velutstyrt. Og det gjorde godt å føle seg ren før en lang flytur. Loungen var ellers helt grei. Ikke overfylt med folk, men noe begrenset mat og drikke-utvalg. Dog hadde de pølse med brød og iskrem (kuleis). Boarding var litt forsinket pga begrensinger i åpningstiden for immigration i Paris. Men da vi slapp ombord i 777-300ER-maskinen ble jeg møtt med en utrolig hjertelig velkomst av kabinpersonalet. Det føltes naturlig og ekte, nesten sjarmerende. Vi fikk utdelt amenity-kit av Rimowa, tøfler og pysjamas av merket Jason Wu. Det ble også delt ut menyer. Og dette virket lovende Vi ble stadig tiltalt med navn, fikk varme kluter, Fiji-vann og mye oppmerksomhet. Straks vi kom opp i luften startet serveringen ordentlig. Først Champagne, Krug 2004. Himmel og hav, så god den var. Mye bedre enn den champagnen vi hadde fått på Singapore Airlines, som heller ikke var å forakte. Så kom rettene på løpende bånd. Alt smakte nydelig, men anderetten (som jeg hadde forhåndsbestilt) var god, men ikke helt perfekt steikt,... hva kan forventes på et fly... Dog var desserten (vaniljeis, trukket med sjokolade og knuste hasselnøtter) noe av den beste desserten jeg har smakt. Og stadig fikk jeg påfyll av Krug. Ble nesten litt småsvimmel.... På grunn av Taiwans forhold til Kina måtte vi fly rundt Kina (og Nord-Korea) og kom inn over land igjen ved Vladivostok. Da var måltidet over og det var på tide å prøve å få litt søvn. Fikk hjelp med å klargjøre sengen, mens jeg skiftet til pysjamas og pusset tennene. Pysjen var utrolig behagelig og det samme var sengen. Jeg sovnet umiddelbart og våknet ikke før vi var over Pechora, seks timer senere. Det var bare fire timer igjen av flygingen til Paris og jeg ble nesten litt stresset av tanken om å ikke rekke å prøve en burger. Trykket på knappen og umiddelbart kom en av kabinpersonalet. Kort tid etter var burgeren klar. Selv om den ser god ut var den dessverre flyturens skuffelse. Tørr burger og vasne pommes frites. La gå. Det var ikke lenge til frokost.
Da vi var over Finland startet frokostserveringen. Jeg torde ikke prøve kinesisk risgrøt og hadde valgt omelett med bacon. Smakte bra den også, med appelsinjuice og kaffe. Vi fikk også delt ut kort for fasttrack i immigration, før kabinen ble klargjort for landing. Må si at til tross for noen småting var EVA i business (Royal Laurel) det beste jeg har opplevd på fly (har ikke prøvd First ennå). Vi landet på CDG en halvtime før tiden, noe som betydde at vi hadde ni timer i Paris før neste fly. Akkurat passe for en sightseeing i sentrum, særlig ettersom samboeren aldri hadde vært i Paris. Vi hadde på forhånd lagt opp en mulig rute. Kjøpte et dagspass med tog/metro til 17,80 euro og kastet oss på RER B-toget mot St.Michel/Notre Dame. Vi ankom sentrum akkurat i grålysningen. Dro så videre til Eiffeltårnet og så Triumfbuen. Vandret et stykke nedover Champs Elysees, før vi fant en kafé i en sidegate der vi bestilte crepes, croissanter og kaffe til brunch. Herlig! Men det var kaldt i Paris denne formiddagen, kun 3-5 grader og etter noen timer var det på tide å vende nesen tilbake mot CDG. Gikk overraskende smidig, egentlig. Og ikke lenge etter vi kom fram til Lufthansa Senator-loungen sovnet jeg i en diger skinnstol.
Herlig lesning mens jeg sitter å venter på å gå ombord på BR68 til TPE via BKK! Takk for at du deler!