Var en tur innom Restaurant Smak i Tromsø forrige uke, det ble en smakfull aften
Restauranten ligger 850 meters gange fra Clarion the Edge, så det klarer de fleste til fots.
Det er kun 25-30 sitteplasser, så det er greit å forhåndsbestille bord.
Utenfor inngangsdøren har de en liten urtehage, som de ønsker å ha i fred
View attachment 75252
Tok plass ved bordet kl 18:10 og fikk spørsmål om vi ville ha en aperitiff til å begynne med.
Gikk da for ett glass Engelske bobler, Bride Valley Blanc de Blancs 2014
View attachment 75233
Fikk så presentert dagens meny og vi kunne velge 4,5 eller 6 retter. Valgte da 6 retters med vinmeny.
Før selve menyen startet fikk vi servert noen appetizers.
Startet først med Hjemmelaget spekemat:
Spekeskinke av ullgris, fenaskank av rein, fenalår, elgsalami,
utegris salami og kalvesalami.
View attachment 75234
Appetizer nr 2 var minikrumkake fylt med lettrøkt fjellrøye fra Drag med dillmayo og sildeperler.
View attachment 75235
Nr 3: fiskekake på sei med løkmajo som har blitt varmebehandlet på 72 grader i 6 uker.
View attachment 75236
Nr 4: 98% elg pølse i brød med ketchup og sennep(ikke på bilde)
View attachment 75237
Så var tiden inne for å starte på selve menyen.
Vinen til første rett var en Aroa Laia fra Spania og ble servert til Ishavsrøye, eple, fennikel med smørsaus.
View attachment 75238
Nå kom det også Surdeigsbrød med husker ikke hva slags smør på bordet.
View attachment 75239
Rett nr 2 Aspargessuppe med asparges fra Hvasser og hjemmelaget spekemat ble servert sammen med Proidl Gruner Veltliner Rameln
View attachment 75240
Så ble det en liten mellomrett med fermentert sellerirot og trøffelkrem.
View attachment 75241
Rett nr 3 Sammen med dagens fisk (husker ikke hvilket slag) med sommerkål og ramsløk, ble glasset fylt opp med Bouchard Mācon-Lugny Saint-Pierre
View attachment 75242
Ny mellomrett ble løkterte, confitert svinebog, almskuddmayo og karser.
View attachment 75243
Til rett nr 4 ble det servert en Trus Ribera del duero. På tallerken lå det Elg fra Nord-Norge, potet fra Nordvoll Gård og sopp fra ifjor.
View attachment 75244
En liten forfriskning før neste rett var urtesorbet.
View attachment 75245
Rett nr 5: Norske oster, ku og geit ble fortært med en Walldorf Riesling i glasset.
View attachment 75246
Ny rett utenom menyen. Smørkaramell, dill, sorbet på hjemmelaget yoghurt og dillpulver med Castelnau de Suduiraut i glasset.
View attachment 75247
Så ble det tid for 6. og siste rett på menyen. Årets første rabarbra fra Nordvoll Gård og hvit sjokolade og en Jose Pariente Dulce.
View attachment 75248
Menyen og priser
View attachment 75249
Det er et ektepar som driver restauranten, Linda som serverer og Espen som er sjefskokken.
Med seg har de en hjelper hver. Servicen Linda og hjelperen leverte var upåklagelig, fikk vite mye detaljer om maten og dens opprinnelse. Alt dette klarte ikke min gullfisk hukommelse å huske, så det er en del detaljer jeg ikke har fått med meg her.
Hvis man ikke føler seg helt fresh på håret eller begynner å lukte litt uggent, så er det bare å ta seg en tur på toalettet. Der er det et bra utvalg av div produkter.
View attachment 75250
View attachment 75251
Kl 23 ruslet vi ut døren sjarmerende brisne og veldig fornøyde med kvelden
Vis alt...