Foodie, reise og mat ...

Tråd i 'Reisemål' startet av jgroneng, 17. jan 2019.

  1. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,217
    Likes mottatt:
    17,293
    Bonuspoeng:
    293
    Ja, er planen det ... Booket for lenge siden :)
     
    Eddie47 liker dette
  2. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,217
    Likes mottatt:
    17,293
    Bonuspoeng:
    293
    De fikk en stjerne i 2017, og mistet den i fjor. Men nå er i back in business.
     
  3. Maverick23

    Maverick23 Aktivt Medlem

    Innlegg:
    323
    Likes mottatt:
    740
    Bonuspoeng:
    93
    Gled deg ;) Var der i fjor.
     
    jgroneng liker dette
  4. leeds1979

    leeds1979 Senior Medlem

    Innlegg:
    1,142
    Likes mottatt:
    1,022
    Bonuspoeng:
    113
    noget subjektivt der ja.

    digger sabi omakase
     
  5. Pingus

    Pingus Senior Medlem

    Innlegg:
    919
    Likes mottatt:
    1,310
    Bonuspoeng:
    93
    Oppsummert: Cudos til de nye, ikke minst Re-naa!
    Cred også til de som faktisk klarer å vedlikeholde "statusen" sin, det skal en ikke ta for gitt.
    Ved å ikke gi A'laise en stjerne opplever jeg at Guide Rouge kjører et statement bort fra det klassiske franske, noe som er i diametral motsetning til hvoerdan stjernene strøs over store deler av det franske fastlandet, spesielt på * og ** nivå.
     
    jgroneng and CrotchRocket like this.
  6. CrotchRocket

    CrotchRocket Fernweh...

    Innlegg:
    1,442
    Likes mottatt:
    8,824
    Bonuspoeng:
    183
    En litt sliten(?) «føkking» - var det 4x han brukte ordet i talen - Sven Erik Renaa observert om bord i SK4163 fra Trondheim.

    På SVG ventet staselig mottakelse med brannbiler og «æresportal». Gratulerer!

    BDE5528F-5E3C-465F-9EFE-02698A1E0C8A.jpeg

    DCA66384-71A2-4452-90FC-588232FE5B2B.jpeg
     
    Last edited: 18. febr 2020
    Markal, Pingus, Sonictravel and 7 others like this.
  7. ChrisTW

    ChrisTW Aktivt Medlem

    Innlegg:
    265
    Likes mottatt:
    463
    Bonuspoeng:
    63
    Og SP-Pollestad sto vel og ventet i ankomsthallen med pinsetten sin? :p
     
    RoadKing, Eddie47, KristianSk and 3 others like this.
  8. leeds1979

    leeds1979 Senior Medlem

    Innlegg:
    1,142
    Likes mottatt:
    1,022
    Bonuspoeng:
    113
  9. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,217
    Likes mottatt:
    17,293
    Bonuspoeng:
    293
  10. kjeeli

    kjeeli Veteran

    Innlegg:
    2,192
    Likes mottatt:
    22,485
    Bonuspoeng:
    183
    Var en tur innom Restaurant Smak i Tromsø forrige uke, det ble en smakfull aften :)
    Restauranten ligger 850 meters gange fra Clarion the Edge, så det klarer de fleste til fots.
    Det er kun 25-30 sitteplasser, så det er greit å forhåndsbestille bord.
    Utenfor inngangsdøren har de en liten urtehage, som de ønsker å ha i fred

    boldehagen.jpg

    Tok plass ved bordet kl 18:10 og fikk spørsmål om vi ville ha en aperitiff til å begynne med.
    Gikk da for ett glass Engelske bobler, Bride Valley Blanc de Blancs 2014

    1.jpg

    Fikk så presentert dagens meny og vi kunne velge 4,5 eller 6 retter. Valgte da 6 retters med vinmeny.

    Før selve menyen startet fikk vi servert noen appetizers.
    Startet først med Hjemmelaget spekemat:
    Spekeskinke av ullgris, fenaskank av rein, fenalår, elgsalami,
    utegris salami og kalvesalami.

    2.jpg

    Appetizer nr 2 var minikrumkake fylt med lettrøkt fjellrøye fra Drag med dillmayo og sildeperler.

    3.jpg

    Nr 3: fiskekake på sei med løkmajo som har blitt varmebehandlet på 72 grader i 6 uker.

    4.jpg

    Nr 4: 98% elg pølse i brød med ketchup og sennep(ikke på bilde)

    5.jpg

    Så var tiden inne for å starte på selve menyen.
    Vinen til første rett var en Aroa Laia fra Spania og ble servert til Ishavsrøye, eple, fennikel med smørsaus.

    6:7.png

    Nå kom det også Surdeigsbrød med husker ikke hva slags smør på bordet.

    8.jpg

    Rett nr 2 Aspargessuppe med asparges fra Hvasser og hjemmelaget spekemat ble servert sammen med Proidl Gruner Veltliner Rameln

    9:10.png

    Så ble det en liten mellomrett med fermentert sellerirot og trøffelkrem.

    11.jpg

    Rett nr 3 Sammen med dagens fisk (husker ikke hvilket slag) med sommerkål og ramsløk, ble glasset fylt opp med Bouchard Mācon-Lugny Saint-Pierre

    12:13.png

    Ny mellomrett ble løkterte, confitert svinebog, almskuddmayo og karser.

    14.jpg

    Til rett nr 4 ble det servert en Trus Ribera del duero. På tallerken lå det Elg fra Nord-Norge, potet fra Nordvoll Gård og sopp fra ifjor.

    15:16.png

    En liten forfriskning før neste rett var urtesorbet.

    17.jpg

    Rett nr 5: Norske oster, ku og geit ble fortært med en Walldorf Riesling i glasset.

    18-20.png

    Ny rett utenom menyen. Smørkaramell, dill, sorbet på hjemmelaget yoghurt og dillpulver med Castelnau de Suduiraut i glasset.

    21:22.png

    Så ble det tid for 6. og siste rett på menyen. Årets første rabarbra fra Nordvoll Gård og hvit sjokolade og en Jose Pariente Dulce.

    23:24.png

    Menyen og priser

    25.jpg

    Det er et ektepar som driver restauranten, Linda som serverer og Espen som er sjefskokken.
    Med seg har de en hjelper hver. Servicen Linda og hjelperen leverte var upåklagelig, fikk vite mye detaljer om maten og dens opprinnelse. Alt dette klarte ikke min gullfisk hukommelse å huske, så det er en del detaljer jeg ikke har fått med meg her.

    Hvis man ikke føler seg helt fresh på håret eller begynner å lukte litt uggent, så er det bare å ta seg en tur på toalettet. Der er det et bra utvalg av div produkter.

    26.jpg

    27.jpg

    Kl 23 ruslet vi ut døren sjarmerende brisne og veldig fornøyde med kvelden :D
     
  11. holmen

    holmen "Ung" og "lovende"

    Innlegg:
    16,880
    Likes mottatt:
    57,479
    Bonuspoeng:
    293
    :eek:
    Ikke så fast food!
    Man må være god på planlegging hvis man skal lage den der.. :cool:
     
    kjeeli and OttoL like this.
  12. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,217
    Likes mottatt:
    17,293
    Bonuspoeng:
    293
    Toppers! Vi har planer om en tur dit til høsten. Men vi har vært på Smak tidligere, men da de holdt til i Bodø :)
     
    kjeeli liker dette
  13. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    14,150
    Likes mottatt:
    869,614
    Bonuspoeng:
    293
    Takk @kjeeli
    Med bakgrunn i din og fruens erfaring har vi nå bestilt på Smak Tromsø for å feire min kones 45 års bryllupsdag ...
    Mulig det kommer en reiserapport helt i starten av august ..
     
    kjeeli, drsyk, EndreD and 2 others like this.
  14. jvsandem

    jvsandem Veteran

    Innlegg:
    2,469
    Likes mottatt:
    7,323
    Bonuspoeng:
    183
    Mulig det kommer? Det er din fordømte plikt å komme med en reiserapport. Hvis ikke kommer vi til å overlate deg helt til deg selv et eller annet lugubert sted i Hong Kong når vi nå engang kommer oss dit igjen... :rolleyes::p;)o_O
     
    Eddie47 liker dette
  15. kjeeli

    kjeeli Veteran

    Innlegg:
    2,192
    Likes mottatt:
    22,485
    Bonuspoeng:
    183
    Gleder meg til en reiserapport i August :)
    Håper dere blir like fornøyde som vi ble!
    De har også Chef's table med et par plasser, de er enten på en barkrakk eller stol med rygg (glemte å sjekke) men det kan du eventuelt forhøre deg om. For jeg tror du må henvende deg direkte for å reservere disse plassene.

    Edit: Fant et bilde fra lokalet

    Skjermbilde 2020-06-26 kl. 16.07.37.png
     
    Last edited: 26. juni 2020
    Eddie47 liker dette
  16. CrotchRocket

    CrotchRocket Fernweh...

    Innlegg:
    1,442
    Likes mottatt:
    8,824
    Bonuspoeng:
    183
    I kveld skal det konsumeres mat/vin 5m under havoverflaten. Litt utsatt pga. et visst virus, men nå er det på tide.

    Det kommer nok noen Under statements i løpet av kvelden.
    69C53FE4-DE67-42C7-9EC5-92AD2ED394FE.jpeg
     
    CowboyDan, MadsVaHa, paron and 7 others like this.
  17. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,217
    Likes mottatt:
    17,293
    Bonuspoeng:
    293

    Ah, litt misunnelig ja ... Kos dere!
     
  18. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,217
    Likes mottatt:
    17,293
    Bonuspoeng:
    293
    4 plasser, du kan booke på nett også.
     
    kjeeli liker dette
  19. CrotchRocket

    CrotchRocket Fernweh...

    Innlegg:
    1,442
    Likes mottatt:
    8,824
    Bonuspoeng:
    183
    Så har man vært på Under, Lindesnes. Det var på tide.

    Vi ble tatt imot, og ønsket velkommen ned i dypet av betjeningen.
    269B807E-D971-458A-9F04-7743647336F1.jpeg

    Halvveis ned måtte vi avklimatisere oss i en meget stilig champagnebar. Synd de ikke gjorde mer utav den, men det kan skyldes coronatiltak. En Pierre Peters «chetillons» fikk justert inn paletten vår før vi gikk videre ned i dypet.

    5C1334D6-60E8-4508-BCC0-5779A497251A.jpeg

    Magnum Agrapart «terroirs»
    86246F4D-AADB-4007-8112-EF36D7F41746.jpeg

    Kvelden beste rett var «fiskepudding» og selvfølgelig sjøkrepsen.

    2622D98D-4DC6-4812-85F2-04B848F52CB8.jpeg

    De vandret mette, lettere påseilet, og sånn passe fornøyd, ut i sommernatten.
    20FC20DA-096E-4918-A80B-89AEAA51A367.jpeg
     
    Last edited: 27. juni 2020
    drsyk, MadsVaHa, Sooninson and 16 others like this.
  20. RoadKing

    RoadKing Helt hekta

    Innlegg:
    15,661
    Likes mottatt:
    32,508
    Bonuspoeng:
    293
    Frister!
     

Del denne siden