Foodie, reise og mat ...

Tråd i 'Reisemål' startet av jgroneng, 17. jan 2019.

  1. chipcampden

    chipcampden Aktivt Medlem

    Innlegg:
    324
    Likes mottatt:
    520
    Bonuspoeng:
    93
    Her var vi og spiste i forrige uke i Oslo.
    https://imperialoslo.com/thetearoom/

    De rakk såvidt å åpne dørene før Norge stengte den 12. mars, men nå er de igang igjen. Frontfigurene er to unge engelskmenn, den ene chef, den andre sommelier. De har bl.a. erfaring fra Under og Maaemo i Norge, samt The Fat Duck (Heston Blumenthal) og The Hand and Flowers (pub med to Michelin-stjerner) i England.

    Det ble en fantastisk reise i kreativ matkunst kombinert med veldig gode vinvalg. De har kun fem bord, så her gjelder det å bestille på forhånd. Stilen er behagelig avslappet, ingen "stiff upper lip" her i gården.

    Anbefales på det varmeste. (Beklager, men jeg tok ingen bilder)

    Edit: Her er menyen.

    The Tea Room.jpeg
     
    Last edited: 28. juni 2020
    drsyk, CowboyDan, paron and 3 others like this.
  2. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,329
    Likes mottatt:
    17,987
    Bonuspoeng:
    293
  3. CrotchRocket

    CrotchRocket Fernweh...

    Innlegg:
    1,446
    Likes mottatt:
    8,847
    Bonuspoeng:
    183
    Selve bygningen var helt smashing. Flotte materialvalg, og gjennomtenkt akustikk. Vi hørte ikke nabobordene, men, men, kanskje de hørte oss;). Lyset fra vindu(ene) under vann skapte utrolige fine omgivelser, men det var lite liv der ute.

    De ytre rammer var altså definitivt på plass, og alt lå til rette for terningkast 6. Har du ikke vært på ‘sånne plasser’ før, så kan man lett la seg forføre, og overse - i min bok - vesentlige ting og tang. (Vel, ikke tang kanskje; den hang i stort monn utenfor).

    Maten: Immersion menu til 2250. Fokus var nesten utelukkende sjømat. Noe annet ville kanskje vært rart, gitt plassen. Forseggjorte, små munnfuller, som var gode på smak, men ingen som var spesielt minneverdige.

    Vinene: vinkartet hadde mange «hull», og var litt tynt på mange områder. På den annen side, gitt rettene de tilbyr, kunne de kastet halve vinkartet ut vinduet, eller, nei, kanskje ikke så lurt når jeg tenker meg om. Men ingen tvil om at mange av dem ville hatt behov for følge av noen animalske proteiner, som de altså ikke serverte da vi var der.

    Det sagt, så fant vi frem til noen gode viner og matcher, selv om vi måtte gjøre mesteparten av jobben selv. Kunne selvsagt gått for vinpakke, men flere av gjestene ved vårt bord er over snittet interessert i vin (WSET2, WSET3, og diplomstudent), så det utgikk. Den danske vinkelneren måtte skru av autopiloten og jobbe litt.

    Service: Mange ansatte. Positivt. Med 42 pax - de fleste norske, virket det som- var det behov for det. Det som var mindre positivt, var mangel på «personal touch». Vi fikk ingen som fulgte oss gjennom kvelden, som ble kjent med oss, vårt tempo, og vår væremåte. Et slikt 5-mannsbord trenger en «fastlege», som kan være bindeleddet mellom kjøkkenet, de andre ansatte, og oss som gjest for å sikre flyten. I stedet fikk vi en stadig strøm av nye ansatte (nesten ingen norsktalende) som avleverte den ene retten etter den andre, på et robotaktig vis. Det var korrekt, men innlært/pugget, og manglet glimt i øyet. Det vi allikevel reagerte mest negativt på, var hvordan vi måtte tilpasse oss kjøkkenets tempo, og ikke motsatt. Ikke siden skoletiden har jeg måttet be om ‘tillatelse’ til å gå på do. Det måtte vi her. En gang i kampens hete, glemte vi det, og ble beordret tilbake. Maten var på vei. Kunne ikke det, kalde, kamskjellet stått på kjøkkenbenken ett minutt til? Andre ganger var vi midt i en samtale med vinkelneren da maten ankom. Presentasjon ble påbegynt uten å ta hensyn til de som fortsatt snakket vin.

    Konklusjon:
    Terningkast 4. Veldig glad for å ha fått muligheten til å besøke plassen, og jeg kommer gjerne tilbake. Vil på ingen måte fraråde andre å reise dit. Bare vit hva du går til.

    Med fare for å fremstå som en pretentious ass, så har de punkter de må jobbe med. Punkter som andre sikkert gir en lang F i, men som for meg/oss er viktige hvis du skal forsvare å forlange 4-5 lapper for en kveld, og ikke minst stjernen.

    4499F5E3-A66F-48F0-BB09-C761E2B7F727.jpeg
     
    Last edited: 28. juni 2020
    EgilSk, Jojo, Henrik and 15 others like this.
  4. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,329
    Likes mottatt:
    17,987
    Bonuspoeng:
    293
    Flott oppsummering!
     
    CrotchRocket liker dette
  5. Pingus

    Pingus Senior Medlem

    Innlegg:
    948
    Likes mottatt:
    1,400
    Bonuspoeng:
    93
    "Fastlegen" var på Apostrophé den kvelden og var unnskyldt...:D
     
    CrotchRocket liker dette
  6. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,329
    Likes mottatt:
    17,987
    Bonuspoeng:
    293
    Dom Perignon Brut 2010 kommer i august ...

    375614B3-2C02-4FEA-A699-BE47029C2AFE.jpeg
     
    chipcampden, Tore, Eddie47 and 7 others like this.
  7. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,329
    Likes mottatt:
    17,987
    Bonuspoeng:
    293
    chipcampden, Earl, Edvard and 3 others like this.
  8. CowboyDan

    CowboyDan Medlem

    Innlegg:
    101
    Likes mottatt:
    129
    Bonuspoeng:
    43
    Papa Ramen i Køben kan anbefales. Mange forskjellige varianter har de og, som en ekstra bonus gir det eb-opptjening.
     

    Attached Files:

  9. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,329
    Likes mottatt:
    17,987
    Bonuspoeng:
    293
    D9DF58C8-FC6B-4617-89FA-F88CADEC2B16.jpeg

    Dagens oppgave: smaking av to av de mest lovende engelske musserende rosévinene du får tak i her i Norge. Altså; hvorfor ikke? Det er jo tross alt overskyet i dag (nesten), og noe må vi jo finne på...

    Vi smakte på Gusbourne Rosé og Nyetimer Rosé, begge vinhus som kom relativt tidlig på banen og med godt rykte for kvalitetsvin.

    Smaksnotater:

    Gusbourne:
    Farge: lys lakserosa, som en rosé fra den franske riviera

    Duft: Kompleks, med røde bær , sitrus (grapefrukt er mest fremtredende) en litt krydret tone som minner om lakris, gult eple, pære, toner fra gjærbakst.

    Smak: frisk og syrlig, med en del fruktsødme, hint av grønne epler og jordbær, kanskje rips. Fin mousse.


    Nyetimber:
    Farge: lakserosa, noe mørkere og rødere enn Gusbourne

    Duft: Klar og ren på røde bær, jordbær, bringebær og kirsebær. Hint av brioche og karamell.

    Smak: Fin syrestruktur. Ikke like kompleks som Gusbourne, men smaken følger duften på røde bær. Også veldig fin mousse.

    Konklusjon: Gusbourne er et ørlite hakk mer utfordrende, med større kompleksitet og morsomme noter på duft og smak. Anbefales helt klart for en vinnerd som har lyst til å sitte lenge å lete etter «hva er det jeg lukter/smaker her»? Nyetimber er derimot vinneren dersom du skal ha en aperitif som absolutt ALLE synes smaker fantastisk - enkel, innbydende og lett å like.


    Uansett - begge to vil være helt i toppen av enhver liste over «beste musserende rosé» - og konkurrerer lett med ekte champagner til det dobbelte av prisen! Hurra for engelske bobler - dette er et eventyr det kommer til å bli kjempespennende å følge i årene som kommer!


    26452F84-A765-48BA-BF05-F7D37B6D125D.jpeg
     
    KRS, kjeeli, Eddie47 and 15 others like this.
  10. Spielhaug

    Spielhaug Veteran

    Innlegg:
    3,616
    Likes mottatt:
    9,221
    Bonuspoeng:
    183
    Stemmer i for Nyetimber. Ble opptil flere tomler opp fra den bedre halvdel. God balanse med syre, frisk og fin. Passet bra med sashimi og nigiri, taklet greit soyasausen
     
    jgroneng, snartur and chipcampden like this.
  11. Points4Fun

    Points4Fun Senior Medlem

    Innlegg:
    568
    Likes mottatt:
    3,966
    Bonuspoeng:
    93
    Takk! Da er det flertall i heimen for å teste engelske bobler i sommer:)
     
    chipcampden, Eddie47 and jgroneng like this.
  12. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    15,029
    Likes mottatt:
    875,517
    Bonuspoeng:
    293
    Dere har mye godt i vente ..
     
    Points4Fun and chipcampden like this.
  13. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,329
    Likes mottatt:
    17,987
    Bonuspoeng:
    293
    Eddie47 liker dette
  14. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    15,029
    Likes mottatt:
    875,517
    Bonuspoeng:
    293
    Dette er vel omlag det vi og andre som reiser i eleverte klasser i fly, konsumerer:
    «Rundt 100 millioner flasker champagne vil bli liggende usolgt i vinkjellerne ved årets slutt. Det er rundt en tredel av den årlige produksjonen.»
     
  15. RoadKing

    RoadKing Helt hekta

    Innlegg:
    16,313
    Likes mottatt:
    33,888
    Bonuspoeng:
    293
    Vi har et ansvar for å ta igjen det tapte når dette er over!
     
    EndreD, Tone398, sutenai and 3 others like this.
  16. Upsaker

    Upsaker Fastboende

    Innlegg:
    8,018
    Likes mottatt:
    22,985
    Bonuspoeng:
    293
    Apropos franske bobler så knertet vi denne i gårsdagens 30-årslag. God på smak, men ørlite kjellerpreg i aromaen. Boblene begynte å bli borte, men de holdt seg 20-25 minutter i glasset. Vesentlig mer bobler enn Pol Roger ‘89.

    5640FFA3-C1B7-4B0E-9A3F-74E45BB8C427.jpeg
     
    afirm, paron, Earl and 12 others like this.
  17. holmen

    holmen "Ung" og "lovende"

    Innlegg:
    17,873
    Likes mottatt:
    64,787
    Bonuspoeng:
    293
    Den testen tror jeg at jeg aldri har fått gjennomført.. :p
     
    Eddie47 and Smurfboy like this.
  18. Pingus

    Pingus Senior Medlem

    Innlegg:
    948
    Likes mottatt:
    1,400
    Bonuspoeng:
    93
    Løsningen er enkel: Magnum og Jeroboam- format...
     
  19. holmen

    holmen "Ung" og "lovende"

    Innlegg:
    17,873
    Likes mottatt:
    64,787
    Bonuspoeng:
    293
    Har man større glass da?
     
  20. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    15,029
    Likes mottatt:
    875,517
    Bonuspoeng:
    293
    Norgesglass ..
     
    holmen liker dette

Del denne siden