Forhåndsbetale sete på SAS shorthaul

Tråd i 'SAS EuroBonus' startet av Scandipendler, 24. juni 2016.

 1. Scandipendler

  Scandipendler Senior Medlem

  Innlegg:
  1,573
  Likes mottatt:
  1,800
  Bonuspoeng:
  113
  Satt og så på noen turalternativer til Dublin da det viste seg at SK4603 OSL-DUB på den datoen som passet meg best var stappfull, med bare to seter ledige i Plus. Dette er jo for så vidt ikke så veldig overraskende i juli, men jeg kom allikevel litt i stuss over hva setekartet på Expertflyer viste: Nesten samtlige seter i Go, fra bakerste rad 24 til fremste rad 2 (!) vises som forhåndsbetalte. Dette har jeg aldri sett før. Har det oppstått en form for massesuggesjon, eller er det en gruppe som skal ut og reise? Men hvorfor forhåndsbetale sete ved gruppebestilling?
   

  Attached Files:

 2. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Blokkering av seter skjer noen ganger, av varierende grunner.
  Nothing more to it :)
   
 3. Scandipendler

  Scandipendler Senior Medlem

  Innlegg:
  1,573
  Likes mottatt:
  1,800
  Bonuspoeng:
  113
  Enkeltseter ja, men her snakker vi omlag 90 % av alle setene på flyet som vises som betalte seter (ikke blokkerte), men det behøver riktignok ikke å bety mer enn at setene som vises på denne måten er solgt (men ikke valgt), mens de som vises som valgt hører til EBG etc.
   
 4. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Nei, jeg snakker om at hele seksjoner i flyet innimellom blokkeres. Av mange forskjellige grunner, avhengig av behov som enten forutsees eller mistenkes å kreves for flighten. Det er umulig å si noe mer om, uten at man går inn på den individuelle flighten og ser på bookingtall, booket cargo og/eller andre forhold.
  Men at dette skjer innimellom er ikke noe uvanlig.

  Et eksempel på dette er ATR72, som svært ofte er fullstendig "oppblokkert" i fronten, siden den har en veldig ømfintlig center of gravity. Hvis man mistenker at en flight har en veldig lett load, vil man blokkere hele framre seksjon.

  Et annet eksempel er CRJ900, jeg reiste med CRJ900 hos Lufthansa Regional for noen måneder siden. Da var hele framre seksjonen av flyet umulig å velge sete på, og den forble helt tom på flyvningen til Rostock pga svært lett last (vi var kanskje 20 pax på flighten). Jeg hadde faktisk valgt sete rett bak nødutgangen, men ble flyttet ytterligere lengre bak ved boarding! Så også på CRJ900 har man et ømfintlig vekt/balanse-forhold å passe på.

  Boeing 737 er ikke like lunefull hva gjelder vekt/balanse, men det er allikevel mange andre tilfeller hvor hele seksjoner blokkeres. Jeg velger å ikke spekulere i hvorfor akkurat denne flyvningen har mange blokkerte seter. Hvis du er ute etter noe spesielt, kan du sikkert følge med flighten opp mot avgang, man kan ofte se at setene frigjøres nærmere avgangen hvis det ikke har med vekt/balanse å gjøre.
   
  RoadKing liker dette
 5. Are

  Are EBD - Eurobonusekspert? InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  9,389
  Likes mottatt:
  10,502
  Bonuspoeng:
  113
  Har sett dette noen ganger før
  Aldri tenkt to ganger over det, tross alt må man jo uten status betale for setene hos SAS.
  Tror ikke det har noen praktisk betydning for din eventuelle reise.
   
 6. Henrik

  Henrik Hellas-sympatisør

  Innlegg:
  1,242
  Likes mottatt:
  3,128
  Bonuspoeng:
  113
  Betyr ikke det ikonet at det er et ledig sete, men det må betales for (eller man trenger status)? Er sånn jeg forstår ledeteksten.
  Skjermbilde 2016-06-24 kl. 17.06.10.png
   
 7. Sebastian

  Sebastian Medlem

  Innlegg:
  47
  Likes mottatt:
  24
  Bonuspoeng:
  8
  Stemmer bra det. Blå seter er opptatt, hvite er ledige. (Uansett om det står premium eller paid)
   
 8. Scandipendler

  Scandipendler Senior Medlem

  Innlegg:
  1,573
  Likes mottatt:
  1,800
  Bonuspoeng:
  113
  Men de selger altså ikke Go-billetter til den flyvningen lenger, noe som må bety at flighten er utsolgt. Men da gir jo ikonet for så vidt mening: Setene er teknisk sett opptatt fordi flyet er fullt, men de er ennå ikke valgt fordi pax ikke er sjekket inn eller har forhåndsbetalt.
   
  Sebastian liker dette

Del denne siden