Gjærbakst og hevetider

Tråd i 'Off-topic' startet av VirreVapp, 18. mars 2020.

  1. VirreVapp

    VirreVapp Aktivt Medlem

    Innlegg:
    370
    Likes mottatt:
    859
    Bonuspoeng:
    93
    Hei
    Nå som all er flyfast og vi må fylle dagene med noe, hva med tips for god gjærbakst og hevtider på deigen. Tenker ikke å blande inn surdeigsbrød her. deigen.JPG
     
    SASDC8, Earl, Flyvende_mare and 7 others like this.
  2. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,642
    Likes mottatt:
    34,852
    Bonuspoeng:
    293
    1. Varme nok råvarer inkludert melk og smeltet smør.
    2. Lag deigen så løs som mulig, bland heller inn litt ekstra mel etterforheving
    3. Hev på et lunt varmt sted
    4. Hev lenge nok
    5. Etterhev i ovnen med damp
    7.Pensle med egg
    8.Stek med damp
     
    Eddie47, drsyk and Berlioz like this.
  3. CrotchRocket

    CrotchRocket Fernweh...

    Innlegg:
    1,442
    Likes mottatt:
    8,824
    Bonuspoeng:
    183
    Glad for å se denne tråden ettersom flere her på forumet interesserer seg for baking og gjærbakst.

    Her kan vi diskutere det meste innen matlaging og oppskrifter, uten å kapre andre flyrelaterte tråder.

    Et spørsmål fra min side:
    Bruker dere fersk gjær, eller tørrgjær i oppskriftene deres? Selv sverger jeg til fersk.
     
    veeegard, Eddie47, vegardg and 3 others like this.
  4. Schlandy

    Schlandy Veteran

    Innlegg:
    1,558
    Likes mottatt:
    4,283
    Bonuspoeng:
    113
    jeg tørrer mitt eget gjær.
     
    SASDC8, Bolle, MilageRune and 3 others like this.
  5. VirreVapp

    VirreVapp Aktivt Medlem

    Innlegg:
    370
    Likes mottatt:
    859
    Bonuspoeng:
    93
    Alltid fersk gjær !!
     
    vegardg and Schlandy like this.
  6. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    14,176
    Likes mottatt:
    869,687
    Bonuspoeng:
    293
    Fersk gjær .. men de er vel tomt når handlehjelpen skal ut i morgen ..
     
  7. lMartin

    lMartin Jeg var ung og trengte poengene! InsideFlyer Ambassadør

    Innlegg:
    1,975
    Likes mottatt:
    6,293
    Bonuspoeng:
    183
    Er det rart jeg elsker dette forumet :) Når det ikke ikke blir fly & øl er fly & bakst en god erstatning :cool:
     
    Storbaba, Grooo, haakonks and 3 others like this.
  8. sutenai

    sutenai Not throw away...

    Innlegg:
    622
    Likes mottatt:
    3,073
    Bonuspoeng:
    93
    Hevetid: Til jeg kommer på at deigen står til heving.
    Best resultat blir det uansett ved kaldheving over natten :)
     
    Eddie47 liker dette
  9. Berlioz

    Berlioz Gammel? Jeg??

    Innlegg:
    1,906
    Likes mottatt:
    12,885
    Bonuspoeng:
    183
    Kiwi idag hadde kun fersk gjær, ikke tørrgjær. Lykke til!
     
    Eddie47 liker dette
  10. TOS_EBG

    TOS_EBG Lost in Space (and currently EBD)

    Innlegg:
    455
    Likes mottatt:
    492
    Bonuspoeng:
    63
    Last edited: 18. mars 2020
    SASDC8 and vegardg like this.
  11. kristiaan

    kristiaan Aktivt Medlem

    Innlegg:
    307
    Likes mottatt:
    2,442
    Bonuspoeng:
    93
    Hjemmebakt surdeigsbrød er det beste! :)
     
  12. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,642
    Likes mottatt:
    34,852
    Bonuspoeng:
    293
    Pass på nå så vi holder oss til temaet. Ellers blir det @Tore sletting av gjærtråden......
     
  13. Misterix

    Misterix Veteran

    Innlegg:
    3,755
    Likes mottatt:
    3,576
    Bonuspoeng:
    113
    Fersk selvfølgelig! Greit det er krise tilstander om dagen men ikke helt der enda at man trenger å benytte krigsrasjoner (tørrgjær).
     
  14. Tore

    Tore Milehunter Offisiell Representant Admin

    Innlegg:
    5,111
    Likes mottatt:
    114,460
    Bonuspoeng:
    350
    Kan vi diskutere Lego kan vi diskutere bakst;)
    Alt for å holde dere i vigør...hehe.
    Må vel påberope oss unntakstilstand i disse koronatider.

    Hvem er først til å bake en modell av en A350?
     
    Storbaba, Avixlo, Misterix and 4 others like this.
  15. Ddan

    Ddan Medlem

    Innlegg:
    151
    Likes mottatt:
    38
    Bonuspoeng:
    28
    Hvis du ikke vil bruke surdej, men vil ha go smak er trikset å bruke lite gjær og heve lenge på et kaldt sted. Da utvikler seg betydelig mer smak i brødet/rundstykkene enn du ville fått hvis du følger vanlige råd om å heve på et lunt sted.
     
  16. MadsVaHa

    MadsVaHa Veteran

    Innlegg:
    2,508
    Likes mottatt:
    5,541
    Bonuspoeng:
    183
    Etter inspirasjon fra denne tråden ble det bakt 40 boller i kveld.
    Kommer jeg til å spise 40 boller? nei
    Har jeg medarbeider å dele de med i disse gjemmekontor tider? nei.
    Er det gøy å bake? Ja!

    Del gjerne oppskrifter og inspirasjon til å gjøre tiden i hjemmekontor litt korter.
     
  17. GulliAa

    GulliAa EBG

    Innlegg:
    38
    Likes mottatt:
    40
    Bonuspoeng:
    18
    For søt gjærbakst svergar eg til krem.no sine oppskrifter, også tangzhong. Kald væske, lang elting, lite gjær og lang hevetid.
     
  18. Grooo

    Grooo Aktivt Medlem

    Innlegg:
    257
    Likes mottatt:
    799
    Bonuspoeng:
    93
    Mottar gjerne helt konkret tips til din favoritt, har aldri testet tangzhong
     
  19. EgilSk

    EgilSk Kreativ lurendreier

    Innlegg:
    218
    Likes mottatt:
    344
    Bonuspoeng:
    63
    Hjemmekontor er noe dritt, så då er jeg også kreativ på kjøkkenet.
    Satte en pizzadeig i går, på kaldheving i kjøleskap.
    Aldri prøvd det før, for jeg gidder jo vanligvis ikke vente 30 timer på pizza, men det funket jækla bra
    500 gr tipo 00 mel, og kun 3 gram gjær oppløst i 3 dl kaldt vann, 2 ss olivenolje og 10 gr salt.
    Stekes på 250 grader i få min, helst på stein, men funker også på varmt brett
    Ble tipp topp dette, med selvlaget pizzasaus. :cool:
     
  20. VirreVapp

    VirreVapp Aktivt Medlem

    Innlegg:
    370
    Likes mottatt:
    859
    Bonuspoeng:
    93
    Jeg sliter med tangzhong, synes det blir så mye væske at alt blir som lim.. Mye søl og rot. Så holder meg unna det.
     
    SASDC8, TOS_EBG and vegardg like this.

Del denne siden