Irritasjon på flyplassen i Amsterdam!

Tråd i 'SAS EuroBonus' startet av Heoe5, 18. okt 2015.

 1. Heoe5

  Heoe5 Medlem

  Innlegg:
  64
  Likes mottatt:
  31
  Bonuspoeng:
  18
  Vi har hatt noen dager i Amsterdam, og på hjemreisedagen var vi egentlig litt lei hele byen. Etter opptelling hadde vi gått 50000 skritt på de to dagene og var enige om at vi drar tidlig på flyplassen sjekker inn og slapper av i Loungen.

  Ingen problem det, vi hopper i taxien kommer lett opp sjekker inn og går til bag dropp. Men Neida bagasjen kan ikke levers før tidligst 2 timer før avgang. (Vi var 5timer før avgang).

  *edit* Og vi får ikke noen forklaring på hvorfor noe som er grunnen til att jeg etterhvert blir hissig da det faktisk sitter folk fra SAS på bagdrop.

  Jeg argumenterer (etterhvert hissig) om att dette er tullete. Men kommer ingen vei. Finnes SAS sin informasjon luke prøver meg igjen denne gangen med argumentasjonen Eurobonus gullstatus og dårlig behandling o.s.v. men Neida vi får fint sitte der ute og vente i tre timer før vi slipper inn.....
  Vi valgte og hive bagasjen i oppbevarings bokser gå gjennom sikkerhetskontrollen inn i Loungen, for så og gå gjennom tollen hente bagasjen og samme runde i sikkerhetskontroll når vi endelig kunne skjekke inn bagasje. Men for ett tullete opplegg da.


  I tillegg valgte SAS på samtlige av våre 4 flygninger og flytte på oss, ikke bytte seterad eller noe. Bare gi meg som har 0 status C sete og min mann som er gull B sete. Han skjekker alltid inn på C og har C ett eller annet som favoritt. Likevel byttet de rundt på oss to på samtlige flyvninger denne helga. Filleting men likevel irriterende, nå reiste vi jo sammen og byttet bare men hadde vi ikke reist sammen hadde det for han som er såpass lang blitt en ubehagelig flytur.

  Så egentlig sånn passe fornøyd med SAS etter helga ja.  Og faktisk for første gang har jeg opplevd en hel flygning der jeg ikke tror jeg så ett smil fra cabincrew!
   
  Last edited: 19. okt 2015
 2. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Dessverre slik det er for alle flyselskap og på alle flyplasser hvor man har såkalt "utestasjon". Det er skikkelig irriterende å måtte vente, men det er ikke noe som er spesielt med hverken SAS eller Amsterdam. Selv har jeg venta på Lufthansa i San Francisco (åpnet 3 timer før avgang siden det er long haul), Austrian i Dubai (åpnet også 2-3 timer før avgang, husker ikke) etc... På hjemmestasjoner hvor man har avganger fra morgen til kveld er det jo ingen problem å sjekke inn tidlig, siden det er personell på jobb :) På utestasjoner er det rett og slett ikke vits å dra übertidlig med mindre det er lounge utenfor security (ala i Berlin).
   
  Last edited: 18. okt 2015
 3. Heoe5

  Heoe5 Medlem

  Innlegg:
  64
  Likes mottatt:
  31
  Bonuspoeng:
  18
  SAS har avganger fra morgen til kveld i Amsterdam. De går jo fly omtrent hver time fra vi ville skjekke inn til vi fikk lov gikk det vertfall 2 fly. Skulle ikke protestert ett øyeblikk om det var slik att det ikke var folk fra SAS der. Men når der sitter folk fra SAS og tar mot bagasje og bare ikke vil ta vår blir jeg temmelig muggen. Hvertfall når de ikke gidder forklare hvorfor. (Og ja jeg spurte om det før jeg ble sur).

  Vi løste det for all del men det var ikke de som kom med forslag til løsning for oss.
   
  Helikopter liker dette
 4. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Hvis det satt noen der tipper jeg det er Schipol som har regler på baggasjeoppbevaring som forhindrer tidlig innsjekk. Ellers ville jeg sendt en tilbakemelding til SAS om at innleid bakkemannskap i AMS ikke er helt tipptopp.
   
 5. CrotchRocket

  CrotchRocket Fernweh...

  Innlegg:
  1,019
  Likes mottatt:
  4,709
  Bonuspoeng:
  113
  Vanlig hos de fleste. Er vel begrenset plass til å lagre baggasje.
   
 6. Atle T

  Atle T Nytt Medlem

  Innlegg:
  22
  Likes mottatt:
  2
  Bonuspoeng:
  3
  Hmm høres rart ut. Jeg var der for 2 uker siden og jeg sjekka inn bagasjen på automat 4.5t før avgang for jeg skulle
  på aviationmegastore. Og jeg fikk levert bagasjen fra meg jeg.
   
 7. Heoe5

  Heoe5 Medlem

  Innlegg:
  64
  Likes mottatt:
  31
  Bonuspoeng:
  18
  Har hørt om flere som sier det ja, men ikke i går da var det tidligst to timer før.
   
 8. blystan

  blystan Senior Medlem

  Innlegg:
  554
  Likes mottatt:
  240
  Bonuspoeng:
  63
  Jeg ville ha sendt en mail til SAS og klaga på dette. Og forsøkt erstatning på kostnader på oppbevaringa.
  Men jeg vil tro at vis det har gått bra mange ganger tidligere at kanskje Dem hadde problemer med bagasje oppbevarings systemet sitt på flyplassen. Eller bare at det gikk så mange fly med mye bestilt baggasje at dem måtte sette midlertidlig stopp på tidlig insjekk.
  Men mailen hadde jeg sendt uansett i tilfelle dette var personell som bare bille være mest mulig drittsekk og ikke gadd å være fleksibel eller følte for å være drittsekk
   
  Enhanced liker dette
 9. Heoe5

  Heoe5 Medlem

  Innlegg:
  64
  Likes mottatt:
  31
  Bonuspoeng:
  18
  Sende til gullmailen eller vanlig kundeservice ?
   
 10. Scandipendler

  Scandipendler Senior Medlem

  Innlegg:
  1,559
  Likes mottatt:
  1,784
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg har selv opplevd dette i AMS, mens det går an andre steder å sjekke inn bagasjen tidlig (har for eksempel sjekket den inn seks timer før avgang på EWR). Tror AMS er rimelig strikse med den totimersregelen (har opplevd den både med SAS og KLM), så det kan være et eller annet som henger sammen med flyplassens bestemmelser - feks knyttet til oppbevaringskapasitet for bagasje.
   
  Ida liker dette
 11. Are

  Are EBD - Eurobonusekspert? InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  9,249
  Likes mottatt:
  10,302
  Bonuspoeng:
  113
  Har gått i samme felle i Napoli.
  Reiste sammen med reisefølge til flyplassen kl 7:30 da de hadde tidlig fly.
  Jeg tenkte jeg kunne jobbe i loungen frem til mitt fly kl 1330, men nei, Jeg skulle fly med Brussels og de åpnet sjekkin kl 11:30.
  Lufthansa var ikke interessert i å hjelpe meg selv om de er samme gruppe, så ble pent nødt til å sitte på utsiden i timesvis..
   
 12. RoadKing

  RoadKing Senior Medlem

  Innlegg:
  6,093
  Likes mottatt:
  6,603
  Bonuspoeng:
  113
  Har opplevd det samme med BA på LHR, gått og tråkket utenfor i T3 før innslepp. Det er nok ikke flyselskapene som styrer dette. Jeg tipper flyplassene har visse krav som må etterleves på antall mennesker pr areal osv, og da regulerer man kanskje dette i forbindelse med når selskapene kan begynne å slippe inn.

  Urimelig? Tja, jeg ser poenget. En flyplass er for transitt ikke for oppbevaring.
   
  Ida liker dette
 13. flying_all

  flying_all SAS Eurobonus Diamond

  Innlegg:
  294
  Likes mottatt:
  452
  Bonuspoeng:
  63
  Er ofte tidlig ute på flyplasser og får alltid levert bagasjen uten problemer uansett om det er 5 eller 3 timer før avgang og får da mange timer i loungen (for dem som liker det). Så da må du ha vært uheldig dersom du alltid må vente :confused:
   
 14. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Når det ikke er ett relevant menneske på innsjekk, hvordan mener du man får levert fra seg baggasjen? Hvordan har du fått levert fra deg baggasjen 5 timer før avgang hvis du skulle reise med Lufthansa fra SFO eller Austrian fra DXB - helt konkret, siden det var de jeg nevnte.
   
 15. Travellingalf

  Travellingalf Ut på tur - aldri sur InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  4,085
  Likes mottatt:
  5,203
  Bonuspoeng:
  113
  Vi opplevde dette selv for bare en drøy uke siden. Vi skulle hjem fra Praha med SAS og kom til flyplassen ca 2,5 timer før avgang. Det var ikke snakk om å få sjekket inn baggasjen da, verken hos Star Alliance/Lufthansa eller i automaten. Heldigvis ble det bare en liten halvtime å vente på oss før SAS åpnet for innsjekk. Men da åpnet de selvfølgelig bare en skranke til å begynne med og køen til innsjekk ble veldig raskt veldig lang. Litt senere åpnet de heldigvis en skranke til for SAS Plus og Gold/Diamond så da gikk det litt raskere.
  Med andre ord ingen grunn til å komme altfor tidlig til innsjekk med SAS her i alle fall.
   
 16. blystan

  blystan Senior Medlem

  Innlegg:
  554
  Likes mottatt:
  240
  Bonuspoeng:
  63
  Hadde avgang fra Gdansk på fredag kl 21:10 og var der type 18:00 Titta opp og på skjermen sto det ikke noe innsjekk til Oslo. Denne åpne kl 19:10
  Men tusla bort til den for CPH og spurte om jeg kunne få sjekke inn til Oslo der. Well ofcourse var svaret. Vet ikke om dette var fordi dem ikke er så strenge der, pga statusen min som synes via bagtag eller bare noen i innsjekk som ikke er så overstrenge. Hadde i hverfall søtti i Loungen i nesten 1 time når det dukka opp check inn på skjermene for Oslo flighten, og skranke nummer kom opp.
   
  Misterix liker dette
 17. RescueMe

  RescueMe Kortreist bonusjeger

  Innlegg:
  227
  Likes mottatt:
  314
  Bonuspoeng:
  63
  Har sjekket inn 3 timer før på AMS hos Norwegian fordi de hadde åpen innsjekk til Stocholm (tror jeg). Men han i skranken sa at det egentlig var to timer før, så de skulle egentlig ikke gjøre det. Dette ble sagt med et lurt smil, så muligens han trivdes med å omgå systemet...
   
 18. CrotchRocket

  CrotchRocket Fernweh...

  Innlegg:
  1,019
  Likes mottatt:
  4,709
  Bonuspoeng:
  113
  Var der i forrige uke, fikk følgende svar:

  Tack för ditt mail!

  Nej det finns ingen Priority Check-in i Prag för tillfället.

  Måtte stå i kø med EBB ...fysjda
   
 19. NorFlight

  NorFlight Aktivt Medlem

  Innlegg:
  445
  Likes mottatt:
  240
  Bonuspoeng:
  43
  Som en kuriositet i dette tilfellet er det jo spesielt å lese følgende på AMS sine egne sider:

  As a general guideline, we advise you to plan for the following check-in times:
  • For European destinations: at least 2 hours prior to boarding.
  • For destinations outside Europe: at least 3 hours prior to boarding.


  Så ut i fra det AMS selv skriver på sine egne sider, burde det ikke være problemer med å sjekke inn i god tid...
   
 20. Reidar

  Reidar Senior Medlem

  Innlegg:
  410
  Likes mottatt:
  405
  Bonuspoeng:
  63
  Merkelig, senest i juli sjekket vi inn hos SK i AMS minst ca. 3 timer før, og det gikk bra på gullskranken., *G.
  Samme i fjor. Hvorfor jeg husker det. ?? Vi er alltid på flyplassen minst 3 timer før...

  Ønsker å rusle rundt og slappe av i den ( dårlige ) Menzies kantina.
   

Del denne siden