Kom hjem 15 timer senere enn original rute, rettigheter?

Tråd i 'SAS EuroBonus' startet av Salvador, 08. juni 2016.

 1. Salvador

  Salvador Aktivt Medlem

  Innlegg:
  124
  Likes mottatt:
  90
  Bonuspoeng:
  28
  Hei :)

  På lørdag som var hadde jeg booket CDG-ARN-BGO. Kun 40 min connection på ARN. Flyet fra CDG ble tilstrekkelig forsinket, til at jeg mistet flyet hjem til BGO. Dette medførte hotellovernatting, samt ARN-OSL-BGO neste dag, som gjorde at jeg kom 15 timer senere enn jeg opprinnelig skulle.
  Jeg har lest meg opp på EU-reglementet, men fortsatt litt i tvil på noe;
  - Av det jeg har lest er det kun forsinkelse på gjeldende fly som tilsier hvilken kompensasjon man har rett på. Her var jo den store forsinkelsen en konsekvens av en liten forsinkelse, så jeg antar at same rettigheter da gjelder?
  - Hvilken kompensasjon som gjelder er både relatert til lengde på forsinkelse, samt lengde på reisen. Jeg er igjen usikker; er det 1) CDG-BGO som er gjeldende for å regne ut distansen på reisen? Eller er det 2) CDG-ARN-BGO, som var opprinnelig rute? Eller er det 3) CDG-ARN-OSL-BGO, som ble faktiske rute? Dette er relevant, da alternativ 2) og 3) dytter meg over i en høyere utbetaling.

  Hva angår forsinkelsen, var det eneste som ble sagt "due to late arrival of aircraft". Så jeg aner ikke om de kan skylde på teknisk, vær etc.

  Takker for svar! :)
   
 2. Petter B-C

  Petter B-C Senior Citizen?

  Innlegg:
  495
  Likes mottatt:
  510
  Bonuspoeng:
  93
  Kan ikke svare på distanseutregningen men rent erstatningsmessig kan de vel vanskelig sno seg unna eu261. Ville kanskje brukt distanseusikkerheten til å raskere vri 250€ utav selskapet enn å vente i evigheter på 400€ som muligens er det høyere satsnivået du sikter til?
   
 3. Petter B-C

  Petter B-C Senior Citizen?

  Innlegg:
  495
  Likes mottatt:
  510
  Bonuspoeng:
  93
  Evt. en raus travel voucher hvis de fortsatt deler ut slikt... (Sitter og ser på CPH Lufthavnen right now)
   
  RoadKing liker dette
 4. ILS2

  ILS2 Senior Medlem

  Innlegg:
  576
  Likes mottatt:
  1,309
  Bonuspoeng:
  93
  Jeg vil anta det er avstand mellom utreise- og ankomstflyplass som gjelder, altså CDG-BGO. Penger skal du ha. Gratulerer med 250 EUR. I disse tider er det omtrent kun birdstrike, vulkanutbrudd, streik og tåke som kan nekte deg penger. Tekniske problemer er ikke lenger en ekstraordinær omstendighet.
   

Del denne siden