I disse tider er det ikke så mange alternativer for helgeturer, men jeg føler samtidig at med visse forholdsregler så kan en ha det kjekt på en tur i Norge også. Det er ikke som med vin at en må sørover, men en kan også dra nordover. Sitte hjemme og furte over what could have been nytter ikke, så kjøpte en tur nordover i bursdagsgave til brodern og inviterte i tillegg en kamerat med på en 30 timer i nordens Paris. I motsetning til den ekte Paris var det ikke portforbud 21.00, så turen ble ganske kjekk. Såvidt noen biler i P10, og såvidt noen folk på OSL også. Kom til gate 2 min rett før boarding. I en normal tid hadde jeg nok unnet meg god tid for et loungebesøk, men jo mindre tid en bruker på en flyplass i disse tider jo bedre. Flyet, LN-RPJ, kunne faktisk blitt byttet ut med en DH1 fra Widerøe. Så få var vi ombord. Kort taxi, kort rulling og plutselig var vi i luften. Solen skinner alltid to steder, det er i Bergen og over skyene Etter å ha kjedet seg gjennom Brobyggerne av jan guillou (kan ikke huske sist jeg slet såpass med å fullføre en bok), var vi plutselig nordpå. Flotte farger, om enn litt lavere skydekke enn mine preferanser skulle ønske. Ettersom jeg hadde surret med bestillingen og tatt et tidligere fly enn strengt tatt nødvendig, fikk jeg to timer alene i Tromsø. Det ble benyttet til å spise alt for mange kanelboller på Risø Mat og Kaffebar (de er ENORMT bra), møtte jeg reisefølget på The Edge, som må sies å være et ok hotell. Været derimot, må sies å være ok minus.
Etter å ha lekt guide men blitt ledd av da jeg lurte på hvilken adresse jeg skulle sende faktura for guide-tjenester, ventet turens høydepunkt. Etter å ha lest @kjeeli og erke-bergenseren sine betraktninger om Smak så var dette noe jeg gledet meg til. Under følger bilder, så skal jeg justere litt med å legge til tekst etter hvert. Koselig sted Elgpølser. Sykt godt. Fikk smake på vin i forskjellige glass. Kort vei fra god smak til kun alkoholsmak. Første hovedrett Andre hovedrett. And og andeconfit. Om jeg skal pirke på en rett så er det nok denne. Mens de andre rettene leverte, var dette et lite antiklimaks. Følte heller ikke at vinen satt helt til denne retten
Dagen etter benyttet vi til å rusle litt redusert til fjellheisene for en tur opp i fjellheimen. Flott by Så var det dags å komme seg hjem. Avinor har visst garantert for utbygging på TOS, og det tror jeg trengs. Gikk altså DY til OSL og BGO klokken 13 (begge nesten helt stappet) og SK til OSL 13.30 (helt stappet). Smått kaotisk i terminalen. I tillegg mange løkruller med gullkortet klistret i pannen som var gretten for at det ble boardet etter rader (siste først) og skulle krangle på det med han skalla fyren i gaten. Jeg gikk sist på flyet, og who knew, kom meg med! Flott ut av Tromsø denne dagen Plutselig var vi i Oslo igjen (bilde tatt av co-piloten) Følte jeg måtte avslutte dagen med å bevege meg litt, så helgen ble avsluttet med å rusle til Grefsenkollen.
Oppsummert -Tromsø er en flott by og som har mye å by på. -Restaurant smak var nesten en innertier, men må samtidig tillate meg å pirke litt på kjøttretten. Servicen og stemningen var terningkast 7, og det her er virkelig folk som er glad i jobben sin og som gir av seg selv. En perfekt mengde mat og en perfekt mengde alkohol gjør at dette er et sted alle som er glad i mat bør besøke. Og stemningen da dere, stemningen var rett og slett tipp topp (må bare gjenta det). Det var det. Alt i alt en flott kort tur til Tromsø. Gleder meg allerede til å dra nordover neste sommer
Takk for turen, dette var kjekt! Erkebergenseren reiser gjerne tilbake til Tromsø og Smak! .... særlig siden bolaget ennå ikke har trukket poeng for flyturen...
Herlig å se et reisebrev igjen. Litt av en tur, selv uten BA GOLD å flashe med, så får du en 10/10 poeng for hele sulamitten, forbeholdt Covid 19 skala.
Har bare SK og DY sine apper igjen. Ikke vet jeg hvor statuskortet til BA er, og ikke tror jeg at jeg får brukt det all den tid statusen er utvidet. En får gjøre det beste ut av det, som ho sa. Nok av spennende destinasjoner i Norge som gjør at en får fyllt opp kalenderen litt iallfall. Setter forøvrig Smak på topp 3 over restaurantopplevelser i Norge, rett bak Bon Lio (før den flyttet) og Alaise. Får se om den listen justeres etter å ha besøkt Palace Grill og The Tea Room senere i høst Har ikke vært på nye Maemo, Re-Naa eller Credo. De to sistnevnte planlegger jeg å besøke det neste året.
Aldeles utmerket, føler du blir den nye Norges versjon av Sam Chui. Blir en/flere meget spennende(og annerledes) reiser enn det en er vant til og taes imot med åpne armer. @OttoL tommel opp. @jgroneng håper du har tatt noen notater fra dette reise brevet
Tusen takk for turen! Hyggelig å høre at Smak falt i smak. Alltid litt skummelt å anbefale en restaurant, tenk hvis de som følger den anbefalingen får en skikkelig nedtur.
Smak er nok Tromsøs beste restaurant, men fra en som bor i regionen så ønsker jeg å fremheve Umami i Harstad og Kvitnes Gård utenfor Sortland. Umami leverer en fantastisk opplevelse med deres nordiske kjøkken, og for oss er dette Nord Norges beste restaurant. Kvitnes Gård har vi dessverre ikke fått testet ennå, men ryktene (og anmeldelsene) tilsier at de har stjernepotensiale. Her ser jeg at andre på forumet også kan dele av sine opplevelser der.
Kvitnes Gård er i en annen liga enn Restaurant Smak. Umami Harstad var tidligere på besøkslista, men vi endret fly inn til Svolvær i stedet for Evenes. Så det får bli neste gang.