Lisboa 12.-15. februar 2015

Tråd i 'Reisebrev' startet av Baldrick, 18. febr 2015.

 1. Baldrick

  Baldrick Cunning Planner

  Innlegg:
  1,785
  Likes mottatt:
  4,479
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg tenkte at min post nr. 100 her på forumet burde være noe litt spesielt, så da slår jeg til med min første trip report! Iallfall første del av den.. Litt vanskelig å vite hva man skal ta med og ikke, men here goes…

  Reisemålet Lisboa ble noe tilfeldig valgt da jeg lette etter en tur for meg og samboeren rundt helgen med Valentines.. Egentlig pleier jeg ikke å gjøre noe utav slike dager skapt av handelsstanden for å øke omsetningen, men akkurat i år tenkte jeg å overraske litt. Det pleier jo å bli godt mottatt hos damene, iallfall DENNE type overraskelser. Anywho, kriteriene for turen var at flytiden ikke skulle være altfor lang, og at det skulle være litt varmere i været enn her hjemme. Søkte litt random etter aktuelle destinasjoner på Momondo, og etterhvert kom turen til Lisboa. Da fremkom det at TAP Portugal hadde direkteflyvninger, og til passende tider med tanke på en langweekend. Prisen var heller ikke verst; under 5000 for to pers. Verdt å merke seg at hos TAP er alt inkludert, altså mat og drikke (inkl. øl/vin) på flyet, samt 1 innsjekket bagasje (23 kg).

  Ait. Flybillettene ble booket, og bekreftelsen lagt på lur. Denne ble spart til noen dager senere, da madamen hadde navnedag. I Polen, hvor hun er fra, feirer de nemlig navnedager like, om ikke mer, høytidelig enn bursdager. For å gjøre det kort; hun ble overrasket og rørt! Mission accomplished! :)

  Da spoler jeg frem til vi går om bord flyet, en A320. (Flight TP 761, med avgang 18:40 torsdag 12.)

  Nedover midtgangen ser det relativt lovende ut, med tilsynelatende gode, kraftige skinnseter. Riktignok er kanskje ikke lyseblå den mest stilige fargen, men men. Jeg glemte dessverre å ta bilder, men fant iallfall denne på youtube..:  Etter vi satte oss ble inntrykke dessverre noe helt annet. Det virket som polstringen fra midt på ryggen og ned var helt fraværende! Vi kunne kjenne metallrammen sånn ca. midt på ryggen, og det var ikke mye behagelig.. Vi kunne også føle hver minste bevegelse i lommen bak oss på setet. Det var på det stadiet at om noen hadde prøvd å stikke en tannpirker mellom inflight-magasinet og sikkerhetsflyer’n, så hadde vi kjent det i korsryggen umiddelbart. Flyet var nærmest fullt, så jeg var ikke inne på tanken å be om andre seter.
  Jeg kan dog avsløre først som sist at, HELDIGVIS(!) var setene på returen slik de skal være, MED polstring, slik at dette ble en mye mer behagelig opplevelse enn turen ned! :)

  Det tok litt tid, men etterhvert ble det tid for litt mat og drikke. Her er et noe uklart bilde det:
  2015-02-12 20.26.21.jpg
  2 boller med noe slags tørt kjøtt(?) (Kan også ha vært gamle oppmalte tennisballer for det jeg vet) med en relativt velsmakende tomatsaus, og ris. Kaldt rundstykke og noe soppgreier ved siden av. Desserten var en helt ekstremt søt mandel-pudding/etellerannet.. Blæh..
  Noe kjeks og ost var i utgangspunktet også med på brettet, men var ikke tilstede da bildet ble tatt.
  Ca. 4 timer senere ser vi Lisboa under oss, og vi lander noen minutter før skjema.
  2015-02-12 22.27.04.jpg
  Som jeg ble advart mot i [denne tråden] er du nærmest garantert at taxisjåførene utenfor arrival vil prøve å lure deg. Vi ble intet unntak. Sjåføren antydet først €15 euro til sentrum før vi satte oss inn, men plutselig 20 da han fikk vite navnet på hotellet ETTER vi hadde satt oss inn.. Som jeg har lest, både i den omtalte Lisboa-tråden og andre nettsider, bør det ikke koste mer enn 15 uansett hvor i sentrum du skal.. Da vi åpnet dørene for å gå ut igjen, sa han: “ok, ok! 15!” Irriterende at det skal være slik, men ikke så mye annet å gjøre enn å være påpasselig og standhaftig! Der og da tenkte jeg ikke over at han burde hatt et takstameter synlig. Det hadde nemlig taxien vi benyttet på returen. Litt mer om det senere.

  Jeg vinglet litt frem og tilbake med valg av hotell til denne turen. Siden vi ankom sent på kvelden torsdag, og at vi antagelig kom til å være mye borte fra hotellet under oppholdet, tenkte jeg i utgangspunktet å ikke bruke så mye penger på et “unødvendig” dyrt hotell. Dagene gikk, og det endte med at jeg bestilte hotell til første natten bare noen minutter før vi satte oss i bilen og raste avgårde mot OSL.
  Jeg hadde en stund vært klar over Rocketmiles(RM) og tilbudet med ekstramiles på første booking. Jeg brukte derfor dem til søke etter et krypinn første natten. Resultatet ble at jeg booket en natt på “Heritage Avenida Liberdade Hotel” (http://www.heritageavliberdade.com/) Dette er et såkalt boutique hotel, og faktisk ranket som nr 3 av 219 hoteller på Tripadvisor! De har også 5 stjerner på de få reviews som ligger på Google.. Dette må jo være verdt et forsøk tenkte jeg. I tillegg er er normalprisen i weekend relativt høy utifra det jeg kunne se. (fra ca 2000 kr og oppover/natt) RM tilbød natten torsdag til fredag for kr 1377,- Omtrent det samme som hotels.com osv.. Grunnen til at jeg valgte å teste dette, var de 500 ekstra Cashpoints jeg fikk i tillegg til de vanlige 200 som dette hotellet gir hos Rocketmiles. 700 Cashpoints er som penger i banken for oss. Ikke noe problem å få brukt de, f.eks. når må fly inn svigermor fra Polen som barnevakt til vi skal ut å reise igjen i mars! :) Sånn sett kostet det ikke så altfor mye å få testet dette hotellet.

  Betjeningen var veldig hyggelig, og innsjekking gikk raskt. Deres første spørsmål var faktisk om hvor mye vi hadde betalt for taxien, for de var tydelig klar over problematikken med sjåførene. De anbefalte samtidig at neste gang bør vi kontakte hotellet i forkant, så vil de ordne med taxi til korrekt pris. En hyggelig gest!
  So far, so good. Vi fikk nøkkelen til rom nr. 1(!) og ble fulgt opp av bellboy’en. Han satte fra seg bagasjen på rommet, og ønsket oss en hyggelig aften. Etter han hadde gått gikk vi for å sjekke ut badet, og da viser det seg jaggu at rommet allerede har en beboer, som attpåtil sitter i badekaret! Dama friker ut, og stormer ut av rommet! Jeg er litt mer avslappet til sånt, så jeg tok meg faktisk tid til å knipse et bilde:
  .....
  ....
  ..
  ..
  .
  2015-02-12 22.37.32.jpg
  :eek: ...

  Madamen var etter dette egentlig klar for å finne et annet hotell, men jeg ba henne ta seg en kopp te, mens jeg snakket litt med resepsonisten. For å korte ned litt igjen, så ble enden på visa at vi fikk et oppgradert rom høyere opp i bygget. Stort sett samme stil, men større. Og de beklager selvfølgelig VELDIG denne opplevelsen!

  Vel oppe på det nye rommet, knipset jeg et noen bilder, KUN for dere faktisk!

  Senga:
  DSC_0682.JPG
  Ramma:
  ramma.jpg
  Dusj/badekar:
  dusj_bad.JPG

  Dette hotellet er altså innredet i en litt spesiell stil, selv om fasilitetene er moderne. Ikke helt min/vår greie, så vi følte oss aldri helt komfortable her. Men senga var god, det skal de ha! Dette tatt i betraktning, synes vi begge det var greit med et hotellskifte til neste natt.

  Ellers på badet:
  amenities.jpg
  Amenities fra Molton Brown - London. Aldri hørt om det før. Nå er ikke jeg den største globetrotteren, og har ennå ikke bodd på hoteller som The Peninsula og lignende, men jeg tror jeg aldri har hørt om noen av disse produsentene av hotel amenities før. Jeg mistenker at flere av hotellkjedene bare finner noe standardgreier, og setter et random navn på det. Altså plukker et par navn fra en hatt, og slenger på London, Paris, New York eller noe under, så høres det eksklusivt og flott ut.


  De hadde forresten ganske morsomme dørskilt: (i skinn faktisk)
  skilt.jpg

  Etter en liten drink på rommet, stakk vi ut en liten tur for å se hva som var i nærheten. Da vi snublet over Hard Rock Cafe, bråbestemte vi oss for å ta en liten matbit. Riktignok var klokka bikket midnatt, men what the heck, vi er jo på ferie! I tillegg var det live musikk av god kvalitet!
  2015-02-13 00.39.14.jpg

  Mat og drikke var også bra!
  2015-02-13 00.49.50.jpg

  Til slutt fant vi ut at vi var ganske slitne, og gikk tilbake til hotellet og la oss i køya. Dagen etter våknet vi opp til denne utsikten. Egentlig ikke så verst.
  DSC_0702.JPG
  DSC_0703.JPG

  Frokosten glemte jeg også å ta bilde av, men den var veldig god! Vi sov lenge denne dagen, så vi rakk akkurat serveringen, og hadde salen helt for oss selv.

  Under frokosten fikk vi en hyggelig opplevelse. General manager kom plutselig bort til oss, og ville prate litt. Dvs. hun ville beklage så mye for opplevelsen vi hadde kvelden før. Hun virket oppriktig lei seg, og som et lite plaster på såret fikk vi overlevert en voucher på 1 gratisnatt på et av deres 5 hoteller i Lisboa! (Gyldig ut 2017!) Helt uventet for oss, så dette var en meget hyggelig overraskelse. Det lille vi hadde tatt fra minibaren var bare å glemme under utsjekk.

  Med denne gratisnatten, og 700 cashpoints, ble jo dette en ganske grei deal totalt sett, selv om vi selvfølgelig må bære med oss minnet av en kakkerlakk i et badekar for resten av livet.

  Vel, nå er det på tide å avslutte skribleriene for i dag. Dæææng, dette tar mye tid ass! Kudos til dere som har bidratt med flere rapporter! Håper ikke dette ble altfor tørt og kjedelig. Mer følger uansett en annen dag! ;)
   
  Last edited: 18. febr 2015
  Avixlo, Edin, cidman and 12 others like this.
 2. knuttysnes

  knuttysnes Sunnmøring

  Innlegg:
  49
  Likes mottatt:
  63
  Bonuspoeng:
  18
  Synes dette var en meget god rapport jeg :) Liker at du ikke valgte de "vanlige" destinasjonene for en weekendtur.
   
  Baldrick liker dette
 3. Baldrick

  Baldrick Cunning Planner

  Innlegg:
  1,785
  Likes mottatt:
  4,479
  Bonuspoeng:
  113
  Takker for hyggelig kommentar! :)
   
 4. tommy777

  tommy777 Founder

  Innlegg:
  4,749
  Likes mottatt:
  6,447
  Bonuspoeng:
  183
  Spennende og veldig bra skrevet! Gleder meg til å bli med videre på tur
   
  Baldrick liker dette
 5. TOS_EBG

  TOS_EBG Lost in Space (and currently EBD)

  Innlegg:
  455
  Likes mottatt:
  490
  Bonuspoeng:
  63
  Bra skrevet!

  Jeg har alltid tatt taxi ved ankomst i Lisboa og aldri kommet ut for noe annet en meter-kjøring - og det uten spørsmål. Heller aldri hørt noen advarsler eller kommentarer fra møtedeltakere eller lokale hoster på at dette er et problem. Mulig de ser an turistene og ikke tør ta de forretningsreisende?
   
  Baldrick liker dette
 6. Baldrick

  Baldrick Cunning Planner

  Innlegg:
  1,785
  Likes mottatt:
  4,479
  Bonuspoeng:
  113
  Oioi! Det var veldig hyggelige ord fra "sjefen sjøl"! Det motiverer til videre skriverier! :)
   
 7. Baldrick

  Baldrick Cunning Planner

  Innlegg:
  1,785
  Likes mottatt:
  4,479
  Bonuspoeng:
  113
  Takk for det! :)
  Jeg ser nok muligens ut som et lett offer, så havner vel fort i den gruppen de prøver seg på. Ellers tror jeg nok at tesen din er plausibel. :)
   
 8. Ruby

  Ruby Super-veteran

  Innlegg:
  1,851
  Likes mottatt:
  5,772
  Bonuspoeng:
  183
  D e freddan og jeg har kost meg med første del av rapporten, veldig bra :)
  Har selv opptil flere ganger lurt på Lisboa men d har alltid blitt noe annet, så veldig kjekt å bli advart mot taxi svindlerne på flyplassen, takk så langt.
  Vell @Baldrick , ser fram til neste kapittel ;)
   
  Baldrick liker dette
 9. Baldrick

  Baldrick Cunning Planner

  Innlegg:
  1,785
  Likes mottatt:
  4,479
  Bonuspoeng:
  113
  Hjertelig takk for en hyggelig kommentar! :) Jeg har allerede begynt å kladde på neste del.. ;)
   
 10. Olav

  Olav Galning

  Innlegg:
  34
  Likes mottatt:
  22
  Bonuspoeng:
  8
  Med en gang jeg så dette bildet, koblet sammen med at dere var innom HRC, mente jeg å kjenne igjen det området :cool:
  Sjekket selvsagt på guugl kart for å verifisere :p

  En god start på TRen, gleder meg til fortsettelsen! Spesielt siden jeg vurderer ny tur ned dit rundt påsken :confused:
   
  Baldrick liker dette
 11. OttoL

  OttoL Veteran

  Innlegg:
  4,281
  Likes mottatt:
  12,027
  Bonuspoeng:
  183
  Bra rapport. Skal til Lisboa for første gang i Mai, skal huske på å presse taxi-sjåføren på at prisen er 15 dønn og ikke noe mer.

  Kunne tenkt meg å prøve TAP men siden de flyr "hjem" halvannen time før DY var valget enkelt. I tillegg er enveisbilletter med TAP like latterlig priset som hos KL og LH. Får bli en annen gang.
   
  Baldrick liker dette
 12. ina_s

  ina_s Medlem

  Innlegg:
  55
  Likes mottatt:
  44
  Bonuspoeng:
  18
  Til info: Molton Brown er et veldig bra merke ;)
   
  Baldrick liker dette
 13. ina_s

  ina_s Medlem

  Innlegg:
  55
  Likes mottatt:
  44
  Bonuspoeng:
  18
  Og takk for bra rapport! :)
   
  Baldrick liker dette
 14. Baldrick

  Baldrick Cunning Planner

  Innlegg:
  1,785
  Likes mottatt:
  4,479
  Bonuspoeng:
  113
  Hehe, takk for det! Og god tur, når den tid kommer! ;)
   
 15. Baldrick

  Baldrick Cunning Planner

  Innlegg:
  1,785
  Likes mottatt:
  4,479
  Bonuspoeng:
  113
  Greit å sjekke at de har på takstameter før man setter seg inn iallfall.. :)

  Ja, du får følge med. Det hender jo de har noen kampanjer. :)
   
 16. Baldrick

  Baldrick Cunning Planner

  Innlegg:
  1,785
  Likes mottatt:
  4,479
  Bonuspoeng:
  113
  Googlet det nå, så da skjønner jeg jo at det faktisk ikke var noe sånn pretensiøst tulleprodukt denne gangen.. ;)
   
 17. Baldrick

  Baldrick Cunning Planner

  Innlegg:
  1,785
  Likes mottatt:
  4,479
  Bonuspoeng:
  113
  Takk! :)
   
  Last edited: 28. mars 2015
 18. cidman

  cidman Rastløs online globetrotter

  Innlegg:
  31
  Likes mottatt:
  5
  Bonuspoeng:
  8
  Hvis første gang i Lisboa, så er taxi ok når man skal til sentrum. Men det er en t-bane endestasjon på flyplassen, så det kan være smart å ta t-banen tilbake. Går også busser fra sentrum, men t-banen er enklest.
   
  Last edited: 29. mars 2015
  Baldrick liker dette
 19. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,545
  Likes mottatt:
  6,549
  Bonuspoeng:
  183
  Jøsses... Denne hadde gått meg Fnat forbi. Knallbra skrevet og jeg håper du snart skriver fortsettelsen. Lisboa har faktisk vært på min liste også.

  Vedr. Molton Brown så er det gullefint. Begynte å kjøpe det selv og nå er det kun det det går i. Baderomsskapet er fullt og gjester sier ting som "å fyyyy flate... Jeg har babyhender jo". Så det funker fint.
   
 20. cidman

  cidman Rastløs online globetrotter

  Innlegg:
  31
  Likes mottatt:
  5
  Bonuspoeng:
  8
  Alle som drar til Lisboa burde ta toget til Cascais (€2-3 og ca 40min), det er en egen sporgang som går fra Cais do Sodre (helt nede ved havna) med endestasjon Cascais.

  Liker man strand, sol og øl (Sagres er en fantastisk avkjøler, sier jeg alltid til dama ;-) så er det plassen. Er også et stort casino i Estoril (Inspirert Ian Fleming til å skrive Casino Royale, men det er en annen historie...), som er andre siste stasjon før Cascais ( Estoril > Monte Estoril > Cascais ), ligger også mange hoteller i Cascais-Estoril området.

  Det er også tilrettelagt så man kan promenere i lange strekk. Helt fra Estoril til Cascais, langs strendene og serveringssteder.
  Er man dog ute etter party-party så er ikke Cascais plassen, da er nok Lisboa bedre.
   
  Last edited: 29. mars 2015
  Baldrick liker dette

Del denne siden