London Stansted

Tråd i 'Reisemål' startet av gardamix, 07. des 2015.

 1. gardamix

  gardamix Aktivt Medlem

  Innlegg:
  276
  Likes mottatt:
  90
  Bonuspoeng:
  28
  Planlegger å dra til London i januar. Vurderer Ryanair pga prisen. Men ser at de bare flyr til London Stansted. Noen som har erfaring eller mening om den flyplassen? :D Første gang jeg flyr Ryanair forøvrig..
   
 2. afirm

  afirm Veteran InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  1,853
  Likes mottatt:
  5,476
  Bonuspoeng:
  183
  Eg tykkjer personleg at London Stansted er heilt supert.
  Stansted Express går til Liverpool Street Station kvart 15. min og brukar ca tre kvarter.
  Andre alternativ er buss til Stratford ("hovedstaden" i Aust-London) som tek ca 1 time, buss til Liverpool Street, Victoria eller Baker Street (kanskje også fleire).

  Frå både Stratford og Liverpool Street er då kobla på undergrunnsnettverket, og det er veldig enkelt å kome seg rundt. Liverpool Street ligg heilt aust i Sone 1.

  Valg av flyplass i London kjem litt an på kvar ein skal. Stansted ligg nordaust, Gatwick sør og Heathrow vest.

  Eg flyr til Stansted mange gongar i året, aldri hatt nokon problem. Eg skal stort sett til Stratford-området og då er Stansted det beste alternativet, utanom London City Airport som vi ikkje lenger har ruter til frå Norge.
   
 3. TOS

  TOS Senior Medlem

  Innlegg:
  543
  Likes mottatt:
  396
  Bonuspoeng:
  63
  Stansted er helt OK, og som afirm skriver så er det gode forbindelser inn til sentrum. Skal man litt mer sentralt enn City-området, så kan man muligens vurdere å hoppe av toget på Tottenham Hale og ta tube'en (Victoria Line) inn i retning av Oxford Circus/Mayfair/Victoria.

  Hva angår Ryanair så er det vel, så vidt jeg har forstått det, viktig å passe på at man overholder reglene i forhold til størrelse på håndbagasje/innsjekk osv., men dette kan sikkert andre her inne bedre enn meg.
   
 4. mariusbb

  mariusbb Senior Medlem

  Innlegg:
  561
  Likes mottatt:
  1,057
  Bonuspoeng:
  93
  Ryanair? Grøss! Anbefaler på det sterkeste å IKKE ta "Rygge-ekspressen" på vei hjem hvis du lander om kvelden. Du risikerer å bli sittende leeeenge i bussen og vente på X antall flighter som skal lande...

  Samtidig må jeg jo si Ryanair er helt OK, så lenge du printer ut boardingkort på forhånd og følger regler hva gjelder strl. og vekt på håndbagasjen :)
   
 5. gardamix

  gardamix Aktivt Medlem

  Innlegg:
  276
  Likes mottatt:
  90
  Bonuspoeng:
  28
  Takk for alle tips!

  Har prøvd å sett litt rundt på Ryanair.com, men ser ikke ut til å finne retningslinjene deres for håndbagasje?

  @mariusbb til og fra flyplassen er ikke noe problem. Aldri flydd Ryanair eller fra Rygge, så lurte litt på hvordan det er kontra fra OSL :)
   
 6. afirm

  afirm Veteran InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  1,853
  Likes mottatt:
  5,476
  Bonuspoeng:
  183
  Som @mariusbb påpeikar kan du risikere å bli sittande lenge å vente på at Rygge-ekspressen går. Dei prøvar å fylle opp bussen og du veit aldri heilt kva tid den vil gå, om du spør sjåføren kan du erfaringsmessig leggje 15 min på dette estimatet. Det andre alternativet er Flybussekspressen. Den går (stort sett) ein gong i timen, men den sluttar å gå før dei siste ankomstane. Bil og parkering er å foretrekke.

  Når det gjeld handbaggasje er dette reglane:
  8.7.1 You may carry one cabin bag per passenger (no allowance for infants travelling on their parents lap) weighing up to 10kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 small bag up to 35 x 20 x 20 cms. (click here for Regulations concerning Cabin Baggage).

  Eg vil forøvrig anbefale å installere appen til Ryanair. På same måte som SAS kan du lagre sjekke inn og lagre boarding passet der. Du kan også ha fleire boarding pass på same telefon.
   
 7. KainBenwi

  KainBenwi Aktivt Medlem

  Innlegg:
  317
  Likes mottatt:
  906
  Bonuspoeng:
  93
  Personlig synes jeg det er mer behagelig å reise til London via Stansted enn Heathrow. Eneste ulempen er at det ofte blir en del forsinkelser på toget hvis det faller litt snø. Og da snakker vi LITT snø også. London settes jo på hue bare av noen centimeter.
   
 8. TOS

  TOS Senior Medlem

  Innlegg:
  543
  Likes mottatt:
  396
  Bonuspoeng:
  63
  Det er selvsagt litt smak & behag, samt hvor i London man skal. Selv foretrekker jeg i følgende rekkefølge: LCY, LHR, LGW og STN. Jeg oppfatter nok STN til å være litt lengre unna i forhold til transport, og man er også mer sårbar om det skulle skje noe med toglinjen i retning STN. Men for all del, ikke noe problem å reise til/fra STN normalt sett.
   

Del denne siden