Lucky har opplevd den "vennlige" SAS service...

Tråd i 'SAS EuroBonus' startet av SKDAAP, 07. juli 2016.

 1. SKDAAP

  SKDAAP Nytt Medlem

  Innlegg:
  18
  Likes mottatt:
  30
  Bonuspoeng:
  13
 2. view

  view Veteran

  Innlegg:
  1,847
  Likes mottatt:
  1,926
  Bonuspoeng:
  113
  Synes det er greit at slikt blir publisert, for det er dessverre for vanlig å finne en eller flere som har en tydelig dårlig dag på jobb i SAS business. Hadde ei dansk berte sist som tydeligvis ønsket seg et annet sted, hun stod å lakkerte neglene (!) i business buffet´n midt på turen da jeg kom nedover for å gå til toalett. Så da kom det bare et "fanden" da hun måtte avbryte denne operasjonen på neglene for å flytte seg slik at jeg kunne passere. Hører med til historien at hun så sur ut hele tiden og avstod fra høflighetsfraser.

  Dette gjaldt da et individ, hadde ellers flere flotte og serviceinnstilte i kabin, det er bare så synd at slike "bad apples" får sette preget på turen.
   
  Wiolenze and kaijoar like this.
 3. kaijoar

  kaijoar Bonusnisse

  Innlegg:
  509
  Likes mottatt:
  618
  Bonuspoeng:
  93
  Har ikke reist i C enda, men har møtt noen av disse gretne danske damene (noen vil mene det er feil å dra inn både kjønn og nasjonalitet, men jeg ser i alle fall noe som ligner et mønster) på mange turer i både SAS Plus og Go på longhaul.
  På korte ruter er ikke humøret til CC veldig viktig, men jeg blir veldig glad hver gang jeg får en virkelig god opplevelse. På longhaul er det virkelig crewets humør som avgjør hele opplevelsen for meg, og her har tydeligvis SAS en jobb å gjøre.
  De kunne forøvrig ha lært mye av Widerøe, som har et crew her i nord som etter min erfaring kunne hatt litt av hvert å lære hvem som helst om smiling og servicenivå.
   
 4. watchaddicted

  watchaddicted Reisende fant

  Innlegg:
  1,940
  Likes mottatt:
  3,897
  Bonuspoeng:
  113
  Det er virkelig synd med tanke på at SAS har et fantastisk bra biz-produkt ellers!
  Jeg opplever akkurat det samme når der kommer til Danskene. De er pottsure og hadde det ikke vært for at de norske og svenske medlemmene av cc stort sett alltid er i perlehumør så hadde det vært mindre trivelig å være passasjer..:confused:
   
  Wiolenze liker dette
 5. view

  view Veteran

  Innlegg:
  1,847
  Likes mottatt:
  1,926
  Bonuspoeng:
  113
  Får også legge til at de desidert beste CC opplevelsene min på SAS business også er fra dansker, det finnes virkelig en del stjerner der ute.
   
 6. milehigh

  milehigh Veteran

  Innlegg:
  2,983
  Likes mottatt:
  8,362
  Bonuspoeng:
  183
  Fra linken "But it’s the crew that really shocked me. The purser and one of the business class flight attendants were friendly, while the other two business class flight attendants were actively rude. They had zero charm, rolled their eyes at me when I asked for a drink in the galley, etc. I’ll assume they were just bad apples, but wow… they were among the worst flight attendants I’ve had in a while."

  Personlig hadde jeg en topp SK tur intra Norge her om dagen med super service. Og det er vel normen. Men SK må step up its game på sjarm siden, spesielt i Intnl biz. Slik inconsistency er helt uvanlig hos en mengde konkurrenter.
   
 7. TOS

  TOS Senior Medlem

  Innlegg:
  543
  Likes mottatt:
  396
  Bonuspoeng:
  63
  Nå har jeg i senere tid kun hatt to turer i business på long haul på SK. Den ene veien til NRT så var halvparten av crewet i business fullstendig uinteressert i passasjerene (han som var minst interessert var imidlertid ikke dansk, men svensk om det skulle være viktig...), mens det den andre veien var et veldig opplagt og trivelig crew (stort sett hele gjengen).

  Setene til SK er helt supre - veldig bra personal space, og jeg liker veldig godt det faktum at jeg kan ha oppe PC'en ved siden av bordet hvor maten serveres. Av en eller annen grunn synes jeg det ble veldig varmt å sove, men det var det samme på Austrian sist jeg fløy dem på LH. Det jeg kanskje har å utsette på produktet er at de har et veldig snevert utvalg av filmer/serier (og tildels mye gammelt/lite nytt) sammenliknet med andre tilsvarende produkter jeg har testet (Austrian, Lufthansa, Air Canada).
   
  Bernd liker dette
 8. Scandipendler

  Scandipendler Veteran

  Innlegg:
  1,815
  Likes mottatt:
  2,233
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg har riktignok opplevd sure tryner også hos andre selskaper, men det interessante spørsmålet er vel egentlig hva SAS kan gjøre for å unngå sure tryner blant sine egne crew og hvordan selskapet kan forsikre seg om at de er ledende på service. Her er det faktisk gevinster å hente, for folk liker å fly med selskaper som yter god service. Nå kan man naturligvis aldri garantere seg mot enkeltpersoners vilkårlige innfall eller dårlige dager, en man kan jo sanksjonere dem. Det er jo egentlig bare unødvendig å irritere kunder med uvennlighet eller frekkhet, uansett hvor dårlig dag man selv måtte ha. Det gjelder ikke bare flightcrews, men også de som bemanner lounger og skranker. Ingenting er som å komme til SAS-loungen en grytidlig mandag morgen og få et olmt blikk fra en drage.

  Men generelt synes jeg SAS-crewene er svært vennlige, med en fin tone og humor. Det er uten unntak enkeltpersoner som kan fremstå som uvennlige, kanskje sett vekk fra når gruppementaliteten slår inn og selv det mest vennlige besetningsmedlem suges inn blant gardinmafiaen.
   
  Bernd and tommy777 like this.
 9. Darkcho

  Darkcho Veteran

  Innlegg:
  2,393
  Likes mottatt:
  3,328
  Bonuspoeng:
  113
  Forstår ikke poenget med at de forskjellige nasjonalitetene skal ha noe å si? Flyr en litt med SAS får en da ofte en miks av skandinaver uten at det skal være noen nevneverdig forskjell. Jeg tror ikke på at dansker skal være mye mer sure enn svensker på longhaul :)

  Råtne epler finnes overalt. Stort sett veldig fornøyd med service om bord, i alle kabinklasser :)
   
  Flemming Poulsen and view like this.
 10. RoadKing

  RoadKing Helt hekta

  Innlegg:
  15,651
  Likes mottatt:
  32,501
  Bonuspoeng:
  293
  Dessuten, alle kan ha en dårlig dag. Det har vel vi og :)
   
 11. TOS

  TOS Senior Medlem

  Innlegg:
  543
  Likes mottatt:
  396
  Bonuspoeng:
  63
  Snakk for deg selv... ;)
   
  kiev and RoadKing like this.
 12. ILS2

  ILS2 Senior Medlem

  Innlegg:
  1,107
  Likes mottatt:
  3,177
  Bonuspoeng:
  113
  Send feedback til CR både ved gode og dårlige opplevelser. Det gir SAS bedre forutsetninger for å proppe longhaulkabinen full av glade lakser, mens grumpy, førtidspensjoneringsklare galleytroll kan få andre oppgaver.
   
 13. Petter B-C

  Petter B-C Senior Medlem

  Innlegg:
  1,274
  Likes mottatt:
  1,579
  Bonuspoeng:
  113
  Som mye annet her i livet starter holdninger ofte både på toppen og i toppen. Med toppen mener jeg at hvis du har en kronisk blid purser blir sannsynligvis de under han/henne også blidere. Evt. sure crew orker ikke jobbe lenge med så blide folk.
   
  milehigh liker dette
 14. MilageRune

  MilageRune Aktivt Medlem

  Innlegg:
  336
  Likes mottatt:
  3,172
  Bonuspoeng:
  93
  Personlig synes jeg dette blogginnlegget tar SAS på kornet. Hverken mer eller mindre.
   
  milehigh liker dette
 15. Flemming Poulsen

  Flemming Poulsen Senior Medlem

  Innlegg:
  1,103
  Likes mottatt:
  1,210
  Bonuspoeng:
  113
  Enig. Jeg har også oplevet et mix af crew, som har været sure, anonyme eller helt fantastiske. Synes alle disse grupper har været en blanding af alle nationaliteter. Ser ikke nogen forskel på opførsel/service vs. nationalitet. Der findes rådne æbler og stjerner i alle lande.

  Generelt synes jeg dog at servicen på SAS Business har været rigtig god de gange jeg har fløjet den. Det er længe siden jeg har haft direkte negative oplevelser, men har til gengæld oplevet flere i besætningerne det sidste år, som har været helt i top.
   
  tommy777 liker dette
 16. rkvalvaa

  rkvalvaa Aktivt Medlem

  Innlegg:
  438
  Likes mottatt:
  665
  Bonuspoeng:
  93
  tommy777 liker dette
 17. haakonks

  haakonks Veteran InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  2,319
  Likes mottatt:
  10,132
  Bonuspoeng:
  183
  Nå vet vi jo at han var litt (un)lucky med crew...

  Ellers ser det ut som at han liker produktet veldig godt da. Han sier at det er en av be bedre matproduktet i transatlantisk business. Han fløy med catering fra LAX. Generelt sett så er maten etter min mening best fra Skandinavia.

  Han synes vel også setet er bra.
  Jeg er ikke helt enig i rankingen hans. Jeg mener at "staggered" er bedre enn "reverse herringbone", men det er igjen min mening... :)
   
 18. TomF66

  TomF66 Senior Medlem

  Innlegg:
  1,268
  Likes mottatt:
  1,249
  Bonuspoeng:
  113
  Morsomt å lese.

  Jeg kjenner meg veldig igjen i hans kommentarer om treg servering ....og ditto tidlig start på frokost.

  Dette har SAS drevet med i alle år, og det har nesten blitt enda lengre tid nå med den nye "tallerken serveringen".

  På nattflygninger så hadde jeg ønsket med en mulighet for ferdig middag på 1 t 30t og frokost 1 time før landing. Jeg har bedt om det noen ganger og da får man alt på bordet på en gang - men som regel blir det noen oppgitte blkk også.

  Fra EWR-OSL så sitter jeg noen ganger å tenker at man sover bedre i Plus enn i Biz fordi du blir raskere ferdig med maten.
   
  Scandipendler liker dette
 19. Travellingalf

  Travellingalf Ut på tur - aldri sur InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  5,684
  Likes mottatt:
  10,232
  Bonuspoeng:
  293
  Enda en anmeldelse av SAS sitt nye Business-produkt over dammen og denne gangen med en MEGET fornøyd reisende. Morsomt å lese det samme som mange andre også nevner, med for varm kabin, langtekkelig matservering og for tidlig frokostservering. Men mye skryt uansett og han har tydeligvis hatt ett veldig bra crew over:

  https://thepointsguy.com/2016/07/sas-a330-business-class-review/
   
 20. Are

  Are EBD - Eurobonusekspert? InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  13,339
  Likes mottatt:
  19,547
  Bonuspoeng:
  293
  Interessant at alle klager på temperaturen. Når vi reiste fra HKG var det rett før vi pusta frostrøyk.
  Seriøst kaldt der, måtte bruke teppe helt opp til halsen og dette på en dagflight..
   

Del denne siden