Nord-Korea

Tråd i 'Reisemål' startet av GinTonic, 05. april 2016.

 1. GinTonic

  GinTonic Senior Medlem

  Innlegg:
  794
  Likes mottatt:
  658
  Bonuspoeng:
  93
  Heisann,

  Jeg planlegger en tur til Nord-Korea til sommeren og da dukker det naturligvis opp en del spørsmål. Det viktigste først:

  - Ser at Korea Konsult er den eneste nordiske arrangøren av turer til NK. Noen som har positive/negative erfaringer å dele om denne gjengen?
  - Dere som har vært på tur med Korea Konsult eller lignende, hvordan er klientellet på slike turer? Vurderer å reise alene og er derfor litt spent på hvordan "type" folk man evt skal omgi seg med i en ukes tid:eek:
  - Noen begivenheter/steder som er verdt å merke seg, evt verdt å hoppe over?

  NB! All diskusjon hva gjelder etikk osv. henvises til egne fora.
   
  Islending liker dette
 2. MadsVaHa

  MadsVaHa Senior Medlem

  Innlegg:
  1,890
  Likes mottatt:
  2,555
  Bonuspoeng:
  113
  Skal gi deg et ordentlig svar om 8 dager. Reiser med young pioneer tours, har hørt utelukkende positive ting om de. @Islending var nettopp på tur, vil tro han kan gi deg noen gode råd.
   
  Last edited: 05. april 2016
  GinTonic and Islending like this.
 3. Islending

  Islending Senior Medlem

  Innlegg:
  567
  Likes mottatt:
  495
  Bonuspoeng:
  63
  Som nevnt i PM, så reiste jeg også med YPT, noe som var en veldig positiv opplevelse. Dette er det billigste selskapet for vestlige turister i Nord Korea.

  Dessverre, så får du ikke visum limt inn i passet, men kun et innreisekort som må leveres inn igjen på returen. Hos Korea Konsult er det limt inn i passet, men om det er verdt dobbel pris, er jeg usikker på.

  Hos YPT er det en litt "yngre" crowd, da dette er budsjett/backpacker byrået, men det var ikke de største utskeielsene mens vi var i Pyongyang. Hadde det faktisk veldig hyggelig med både guidene og resten av følget.

  Dessverre er man nødt til å følge den fastsatte planen for turen, men man kan alltid komme med ønsker til guidene, og de kan tilpasse seg litt til ønskene dine.

  Jeg reiste på denne turen, og det var noen endringer i itinerary underveis.

  http://www.youngpioneertours.com/tour/st-patricks-day-ultra-budget-tour-2016
   
  GinTonic and MadsVaHa like this.
 4. MadsVaHa

  MadsVaHa Senior Medlem

  Innlegg:
  1,890
  Likes mottatt:
  2,555
  Bonuspoeng:
  113
  Stempel i passet kan du få ved personlig oppmøte på konsulatet i Stockholm.
   
  GinTonic and Islending like this.
 5. GinTonic

  GinTonic Senior Medlem

  Innlegg:
  794
  Likes mottatt:
  658
  Bonuspoeng:
  93
  Kult, da gleder jeg meg til å høre mer om turen din! Hvilket opplegg valgte du?

  Kunne du ordne visum i Stockholm på egenhånd, uavhengig av Young Pioneers? Kanskje ikke det viktigste i verden, men artig læll ;)
   
 6. GinTonic

  GinTonic Senior Medlem

  Innlegg:
  794
  Likes mottatt:
  658
  Bonuspoeng:
  93
  "We do group tours for people who hate group tours". Det høres jo perfekt ut for meg, hehe;) Det står mellom turen DPRK Essentials med Young Pioneers og Kim Il Sung's Memorial Day tour med Korea Konsult. Synes opplegget til Korea Konsult virker veldig utfluktsbasert med mye frem og tilbake. Hadde sett for meg å kunne "henge" litt mer i Pyongyang, men det er kanskje litt monotomt i lengden?

  Er kun et par hundre Euro som skiller de to turene, og Korea Konsult sin tur er en dag lengre, men med Young Pioneers kan jeg ta toget til NK og fly med Air Koryo tilbake.
   
 7. cinaqp

  cinaqp Nytt Medlem

  Innlegg:
  5
  Likes mottatt:
  4
  Bonuspoeng:
  3
  Hei,
  Jeg reiste med Korea Konsult i 2008, og var fornøyd med opplegget. Vi dro på en 10-dagers tur rundt nasjonaldagsfeiringen 9.sept, og valgte å ha to dager i Pyongyang på egenhånd i etterkant av rundturen. Da byttet vi også hotell fra Yanggakdo, og kom oss bort fra øya det ligger på. Air Koryo (Tu204) inn og tog ut.

  Vi var vel omtrent 20 personer på tur, 19 gutter og ei ukrainsk jente. Over halvparten var svensker, og aldersmessig var gruppen mellom 20-40 år. Så altså alt fra studenter, forfattere, reiselystne og en svensk jagerflypilot (!!). To av forfatterne ga i etterkant ut boka "Alle monster måste dø!", hvor jeg har fått pseudonymet Trond -den skallige, joviale og ølglade nordmannen! adlibris.com(no)bok/alla-monster-maste-do-gruppresa-till-nordkorea---ett-reportage-9789172322479.

  Man opplever litt ulikt mellom det å være på gruppetur vs på "egenhånd". I gruppe er det lettere å ta bilder, mens på egenhånd kommer man tettere på guidene, samt at du får besøke steder som ikke nødvendigvis gruppene får være med på.

  Julia som driver Korea Konsult kjenner Nord-Korea godt. Visum var kjempeenkelt! Har slitt mye mer både til bla .USA, Turkmenistan og Aserbadsjan.
  Reiser jeg tilbake vil jeg nok vurdere Koryo Tours.
   
  chrt, Islending and mathiasfe like this.
 8. Henrik

  Henrik Hellas-sympatisør

  Innlegg:
  1,240
  Likes mottatt:
  3,120
  Bonuspoeng:
  113
  Fabelaktige bilder fra Nord-Korea fra Michal Huniewicz. (Resten av siden hans anbefales også på det varmeste)
  [​IMG]
   
  MadsVaHa liker dette

Del denne siden